Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Biesu zupa

 
Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Kādas sastāvdaļas ir vajadzīgas šai zupai? Man google nestrādā. Un vai var parasto biešu vietā likt marinētās.
25.02.2014 14:52 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
es lieku parastās bietes (iepriekš novārītas un sarīvētas), kartupeļus, burkānus, žāvētas ribiņas un garšvielas. Neko nemērot, viss uz aci. Nedomāju, ka ar marinētām bietēm var kas labs sanākt, būs etiķaina zupa.
25.02.2014 14:54 |
 
Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
Dažkārt lieku marinētas bietes. Etiķa garšu nevar tik ļoti just,tāpat vienmēr pielieku vēl etiķi,jo garšo.
25.02.2014 14:56 |
 
Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Es nevaru iedomāties biešu zupu bez etiķa. Vienmēr lieku klāt, bet nu tas jau gaumes jautājums. Marinētas bietes gan neesmu likusi nekad parastajā biešu zupā.
25.02.2014 14:57 |
 
Reitings 212
Reģ: 12.11.2013
Nu kad es vāru biešu zupu, tad parasti lielo katlu, jo manā mājā šī zupa ir cieņā. Pērku jau gatavas vārītas bietes, sarīvēju. Kartupeļus, žāvētas ribiņas, piparus, sāli un buljona kubikus, kas ir ar žāvējuma garšu. Beigās vēl dillītes pievienoju.
25.02.2014 15:02 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Agrāk taisīju tikai no marinētajām, bet tad tās bietes līdz galam tā kā neizvārās, ir mazliet cietas.
Principā, manas sastāvdaļas:
Ja taisa svaigo variantu:
Svaigas bietes, svaigs kāposts, burkāni, sīpoli, kartupeļi, cūkgaļas ragū un garšvielas. Piešauju vēl klāt drauga mammas gatavotos biešu salātus no burciņām.
Ja taisa no marinētām bietēm:
Marinētas bietes 2 burciņas, ņemu parasti KOK, skābēti kāposti, kartupeļi, burkāni, sīpoli un jau minētie biešu salāti no drauga mammas krājumu plauktiem. Un, protams, garšvielas.
25.02.2014 15:05 |
 
Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Ar marinētām bietēm neesmu taisījusi, bet ar savu recepti varu padalīties.

Svaigas sarīvētas bietes, apcep kopā ar ķimenēm, pievieno pie žāvētas gaļas (vnk žāvēta gaļa, kura pirms likšanas katlā apcepta, lai izdalās taukumiņš vai ribiņas) buljona, kurš jau kādu laiku vārās. Pēc laiciņa pievieno kartupeļus un vēl nedaudz vēlāk apceptu rīvētu burkānu. Garšvielas pēc patikas.


Uh, saskrēja siekalas mutē :D
25.02.2014 15:08 |
 
Reitings 235
Reģ: 11.02.2014
Es taisu ļoti vienkārši - vārītas un sarīvētas bietes, kūpināta gaļa un kartupeļi.
25.02.2014 15:12 |
 
Reitings 161
Reģ: 03.10.2013
Noteikti, kad zupa bus gatava - iespied paris kiploku daivinjas, bez tam nevaru iedomaties bieshu zupu. :)

P.S piedodiet, par garumzimem, kkur pazudushas. :D
25.02.2014 16:07 |
 
Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
It kā viena biešu zupa, bet tik daudz dažādas receptes...
Padalīšos ar savu:

Sākumā novāru buljonu - viens vesels sīpols, žāvēta ribiņa, lauru lapa un daži pipari. Vāru kamēr ūdens palicis manāmi dzeltens. Pēc tam no ūdens izņemu ribiņu, lauru lapu, piparus, sīpolu un lieku iekšā vārīties kartupeļus. Pa to laiku uz pannas pasautēju svaigas sarīvētas bietes, sarīvētus burkānus un saspiestu ķiploku. Kad kartupeļi pa pusei ir mīksti, lieku klāt biešu - burkānu mixlu un vāru, kamēr kartupeļi ir mīksti. Pēc tam pielieku klāt divas ēd. k. etiķa (daudzums jāliek pēc tā, cik liels ir katls). Pēc tam atsevišķi bļodās ielieku izvārīto ribiņu un pa virsu leju zupu. Daudz darba, bet man ļoti garšo. :)
25.02.2014 16:25 |
 
Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Pēc tam atsevišķi bļodās ielieku izvārīto ribiņu


Noplēšu no kaula nost gaļu un tad lieku.
25.02.2014 16:27 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Jaa, vari likt marineetaas bietes, tikai taas liec pashaas beigaas, savaadaak skaabums neljaus izvaariities kartupeljiem un burkaaniem.
25.02.2014 16:31 |
 
10 gadi
Reitings 4086
Reģ: 22.11.2013
Es vāru šādi:
*sacep nevārītas, sarīvētas bietes
*liek katlā ar ūdeni
*pievieno apceptus sīpolus un burkānus
*pievieno apceptu žāvēto gaļu vai tās odziņu desas
*pievieno garšvielas

Beigās katrs pēc vajadzības pieliek etiķi vai krejumu :)
25.02.2014 16:32 |
 
Reitings 95
Reģ: 21.10.2013
Man garšo tā - izvāra gaļas vai vistas buljonu (pieliekot garšvielas). Izvāra bietes, sarīvē. Ņomizo un sagriež kartupeļus. Buljonā liek kartupeļus, pēc brīža bietes, pavāra, beigās citronskābi pēc garšas un kad jau noņemts no plīts - sakapātus pētersīļu zaļumus. Citronskābe dot patīkamu maigu skābumiņu (ja ar mēru). Ar etiķi man ne tik ļoti. Vēl daži pieliek klāt rivētu marinētu gurķi. Man ne visai. Man garšo manējais - vismaigākais variants. Izvārīto gaļu vai vistu (no kuras buljons) pēcāk var ēst klāt pie zupas, ja kādam obligāti prasās gaļa. Man neprasās. Ir divas zupas, kuras man labāk garšo kādas ir, bez gaļas klāt - biešu un skābeņu.
25.02.2014 16:41 |
 
Reitings 598
Reģ: 12.02.2014
Šodienu pusdienās uztaisīju biešu zupu ar marinētām bietēm, jo aizmirsu veikalā nopirkt svaigas. Brrr... neiesaku, man ļoti nepatika tā etiķa garša. Biešu zupai tikai un vienīgi svaigas. Ja nav svaigas, tad labāk netaisi. :D
25.02.2014 16:55 |
 
Reitings 649
Reģ: 29.01.2009
Es taisu tikai no marinētām.. bet ļoti jāskatās, kuras pirkt un tas, protams, ir jāizmēģina, lai uzzinātu. Jo ir bijušas tādas, kur vispār etiķi nevar just un pati vēl pieleju beigās, bet ir bijušas tādas, ka etiķis ir un bietes arī gandrīz jūtamas :-D
26.02.2014 09:17 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits