Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kā pārmācīt sliņķi?

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Labi, teikšu kā ir - man beidzot līdz kliņķim un gribas kādu labu padomu.
Ar draugu sāku dzīvot kopā jau pirms diviem gadiem. Man bija 20, viņam 18, īsāk sakot, abi divi pirmoreiz dzīvojām ārpus vecāku ligzdiņām.
Pirmā dzīvesvieta bija komunālais dzīvoklis, kurā dzīvojām ar vēl vienu pāri. Viņi abi strādāja no mājām, un būtībā visu mājas soli apdarīja tikmēr, kamēr ar draugu bijām darbā. Mēs būtībā kārtojām un tīrījām tikai savu istabiņu.
Kad pārvācāmies paši uz savu dzīvokli, tad gan nācās saprast - draugs domā, ka mājasdarbi paši izdarās. Ja es gribu, lai dzīvoklis ir kārtībā, man vai nu jādara viss pašai (diemžēl saprātīgākais variants), vai nu arī vairākas stundas jābaksta draugu, lai viņš izsūc paklājus. Viņš tikai visu laiku atrunājas, ka tūlīt darīs, jāpabeidz skatīties raidījumu pa TV, jāpabeidz spēlīte datorā utt. utt. Beidzas viss vienmēr ar strīdu, jo es, redz, viņu neliekot mierā. Ar sakostiem zobiem izdara prasīto.
Kā man viņu pieradināt pie mājas darbiem? Esmu neskaitāmas reizes mēģinājusi par to runāt, tad viņš tāds saprotošs un "jā, es saprotu, ka tev ir grūti, es labošos", bet nākamajā dienā no tā visa čuš vien ir.
Kādos vēl veidos piedabūt draugu darīt mājas darbus? Viņš no mammas aprūpes ticis pie manis un laikam domā, ka viss ir tā, kā tam ir jābūt.
23.02.2014 20:12 |

Reitings 4628
Piebildīšu, ka esmu pilnu slodzi strādājoša studente, un man nepietiek laika vairāk par reizi nedēļā aiziet uz sporta zāli, nerunājot nemaz par kādiem izklaides pasākumiem.
Viņam savukārt ir maiņu grafiks - 15 pilnībā brīvas dienas mēnesī...
23.02.2014 20:14 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man jau šķiet, ka pieaugušu cilvēku pāraudzināt īsti nevar :)

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Es bieži esmu kā Tavs draugs :D Man vieglāk ir vienu dienu savākties ģenerālajai tīrīšanai, nekā katru dienu pa bišķiņam ...

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Mans puissi kojaas iemaaciijaas pats tikt ar sevi galaa-eest pagatavot, tiiriit, mazgaat griidas, slauciit putekljus un mazgaat traukus. Un arii vecaaki ieaudzinaaja to,ka aiz vinja pakaljas ar birshti nestaigaas.
Un taa, vismaz par cilveeku pataisiija,
23.02.2014 20:15 |

Reitings 4628
čāča, man arī šķiet, ka viņam būtu bijis veselīgi padzīvot vienam - bet ko nu tur vairs.
23.02.2014 20:16 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Vienkārši nedari neko. Es saprotu ka būtu grūti, bet tā ar viņam pasaki, pričom tev būtu jāvergo kamēr viņš tik TV skatās. Vai ar uztaisīt grafiku, ka jūs obligāti piemēram brīvdienās no 12:00 līdz 14:00 tīrīsiet visu un nekāds tv, tik maybe radeo kādu muzonu var uzlikt :D
23.02.2014 20:24 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Nu ko, nemazgā drēbes, nu nedari pilnīgi neko. Tad viņš redzēs, kāds bardaks rodas un, kas vāc visu, lai būtu kārtīgs un tīrs. Nu savējo šādi mazliet pārmācīju, nedarīju neko, pat vina drēbes nemazgāju, beigās bija kašķis, ka mājās ir bardaks un kāpēc ES neko nedaru, tad beigās visu paskaidroju un tad kaut kas mainījās. :)
23.02.2014 20:25 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Es reāli nedotu seksu. Atrunātos tieši tāpat - man jāpačato cosmo, man nagi jālako bla bla.
Bērnišķīgi? Nu pofig. Bērnišķīgāk ir mājas darbus uzgrūzt meitenei.
Ja arī tad nesaprastu, tad ietu dauzītos pie wc durvīm, kad viņš tur lielās darīšanas darītu, un teiktu - eu, dārgais, atver durvis, es tv pakaļu palīdzēšu noslaucīt, tev noteikti ir slinkums pašam.
23.02.2014 20:25 |

Reitings 9917
Es varu bardakā dzīvot nedēļām , parasti apkārtējiem šķiet, ka ir bardaks, bet es ta zinu, kur ko "noliku "
23.02.2014 20:26 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
eu, dārgais, atver durvis, es tv pakaļu palīdzēšu noslaucīt, tev noteikti ir slinkums pašam.

:D :D :D
23.02.2014 20:28 |

Reitings 2215
weee
es arī neesmu nekāda kārtībniece un man arī mājās ir tā saucamais bardaks. Bet... tad kad ir jāsavāc netīrā grīda vai kas tur vēl, un ja es paprasu palīdzību, tad tas ir jādara bez ierunām :D Turklāt tas nav biežāk par 1 x nedēļā.
23.02.2014 20:29 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Es reāli nedotu seksu.

:DBet ir viena problēma, bet, ja es pati to seksu gribu tad sanāk bez maz sevis mocīšana arī. Nē, paldies, es izdomāju labāk tā vietā ko citu. :D
23.02.2014 20:32 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Elizabete Nostādi draugu fakta priekšā, ka no šīs dienas katru nedēļu, piemēram, sestdienas vai svētdienas būs uzkopšanas dienas. Naktī uz to dienu noliec dziļāk skapī vadus gan datoram, gan TV. Kolīdz atver acis, vai efektīvāk vispār ir vienkārši ļoti agri,pirms parasti ceļas, bet pirmajai reizei tas būtu pa skarbu, tā fiksi ver vaļā logus, lai gan saules stari sejā, gan vēsais, bet svaigais, rīta gaiss vaigos iekož. Pačubini, pamudini piecelties no gultas, fiksi ņem nost pārvalkus, segu saloki, lai nedomā ritināties atpakaļ gulēt siltumā. Un tad jau būs nomodā. Lai apēd kādu maizīti, piesoli gardas pusdienas, ja laicīgi pabeigsiet pucēt mājas, un tad jau sapratīs, ka nav, kur sprukt vairs, jo ne dators, ne kompis nestrādās. Vai, lai vadi nav jāņem nost-jāliek klāt, tad var vienkārši ''apkraut'', uzmest segu kaut vai. Nu tā, lai viņa slinkums ''novākt'' piespiestu kustēties un darīt kaut ko, lai pašam būtu komfortabli. Jagribas pārkārtot skapi, tad drēbes salikt uz dīvāna/krēsla, kur parasti viņš sēž. Un kolīdz sāk pukstēt, likt ''blakus'', tā tu tāmaigi palūdz, lai ieliek skapī. :D Kaut kā tā var provēt cīnīties.
23.02.2014 20:33 |

Reitings 2215
Es šitā reiz ar miskasti izdarīju... Pēcpusdienā palūdzu - iznes miskasti, tur zivju konservu bundžas, reāli smirdēs, ja līdz rītdienai paliks dzīvoklī.
Pati kārtoju sīča istabu. Nu pienāk vakars, atgādinu par miskasti - jā, jā, man tūlīt seriāls beigsies (skatījās netā, ko var apstādināt), tad vēl kādas atrunas. Nu neko - laiks iet gulēt. Aizeju uz virtuvi, paņemu miskasti un nesu uz istabu, lieku blakus gultai viņa pusē (viņš jau drēbes novilcis, guļ zem segas). Misene jau čista smirdēt sākusi. Šis - ko tu dari???
Es - es tev pirms ļoti daudzam stundām palūdzu iznest miskasti, lai tā nesmird. Ja tu pa pusi dienas izlēmi, ka tā misene nesmirdēs tomēr un vari uzdoto darbu nedarīt, tad lai tā stāv tepat, es eju gulēt sīča istabā.
Bļā, meitenes, kā raķete bija ārā no gultas, apģērbās, aizlidoja ar to miseni ārā.
23.02.2014 20:35 |

Reitings 9917
Es atdzīšos, es mājās vispār nemazgāju traukus, nekad :) Tas ir veča darbs :) Tagad mēs "karojam", ka es mazgāju vismaz savu šķīvi :D , Es bez problēmām ,bet ar lielu saņemšanos vasarā varu nomazgāt logus :)
Un es varu saslaucīt grīdu, ja man nav ko darīt un gribās izdabāt vīram ....
Bet es lieliski gatavoju ēst . un perfekti pārvaldu cosmo izsludināto vīrieša lutināšu ar kotletēm un minetu , pieļauju, ka tapēc man tiek daudz piedots :D
23.02.2014 20:36 |

Reitings 5941
Amazing un weee Cik saprotamas sajūtas. :D Savs bardaciņš tomēr norāda uz māksliniecisku dvēseli... :D Un nav jau tā, ka neko nevarētu atrast.
23.02.2014 20:36 |

Reitings 5941
weee Tev nav gadijumā tā, ka labprātāk vīrišķīgākus darbus dari?
23.02.2014 20:38 |

Reitings 2215
Es nekad neesmu prasījusi, lai vīrietis man baigi kaut ko palīdzētu - nu tā, ka bez ierunām.
Bet tad, kad paprasu, tad ir jāizdara. Es parasti paprasu kaut ko nomizot, sarīvēt, nomazgāt traukus, miseni izmest, ar putekļusūcēju izskriet cauri istabai. Gala rezultātā viņam labi ja viens divi mazie darbiņi nedēļā ir.
Reiz šis man traukus atteicās mazgāt. Nu ne atteicās, bet nu negāja un nedarīja, jo "svarīgas darīšanas netā". Nu neko. Pusdienas uz galda liku kastrolī, tīros šķīvjus (man šķīvju nav daudz mājās) no ierastā plaukta paslēpu citur. Un kad šamais jautāja, kāpēc kastrolis ar karotem uz galda, tad pasmaidīju un pateicu, ka diemžēl viens neta atkarīgais nenomazgāja traukus, bet tīros rūķīši aiznesa, tāpēc ēdīsim tā, kamēr trauki nebūs tīri :)
23.02.2014 20:41 |

Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Man bija līdzīgi ar dzīvokļa biedru. Neko nedarīja. Mēģināju no sākuma nemazgāt traukus, netīrīt dušu un wc, kā arī nesūkt paklājus. Nelīdzēja. Vot, bet dienā kad es nomainīju netam paroli - tajā dienā viss spīdēja un laistijās. :D
23.02.2014 20:42 |

Reitings 2215
cloo,
es labāk mājās esmu tā, kas galdu kopā saskrūvēs, naglu iedzīs sienā, bet lūdzu, lūdzu, kaut vienmēr traukus mazgātu vīrietis! :D :D
23.02.2014 20:42 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits