visu nav iespéjams uzskaitít, bet mani vairs nepársteidz sakritíbas, nepársteidz tas, ka piepildás manis pateiktais, lai cik neiespéjams tas liktos. atceros vienreiz tétis pateica, ká tu vari vispár kaut ko tik stulbu izdomát (jo tas, ko es pateicu reáli nebija iespéjams) visi pasméjámies un piezvaníja telefons, viss bija noticis tieshi tik stulbi, ká es pateicu :D klusums bija ilgs. par to situáciju vél tagad péc 10 gadiem visi atceramies.
vienmér zinu, kad káds no radiem nomiris, es pat esmu pirmá pateikusi mammai, kad nomira vecmamma, kas dzívoja citá LV galá, radi piezvaníja tikai péc páris stundám. ljoti biezhi gadás teikt - es tachu teicu, es tachu brídináju. draugiem pirms avárijas prasíju, lai nebrauc, jo zináju, ka kaut kam jánotiek.
iepazinos ar lielisku cilvéku, ljoti tálu no manám dzimtajám májám... pirmajá diená varéjám sédét, skatíties otram acís un zinát ko domá, pabeigt otra teikumu, utt... it ká visu dzívi bútu bijushi pazístami. tá nu sákás skaista draudzíba, vinjsh man bija ká brális. sákám runát par bérníbu péc káda laika, sáka likties jocígi, bérníba pagájusi vienás un tajás pashás vietás. es mácíjos pilsétá, vinjsh laukos, kur dzívo mana vecmamma, es aizgáju uz citu pilsétu, vinjsh atnáca uz to skolu kur es mácíjos, visu dzívi més tá mainíjámies nekur nesaskrienoties, saskréjámies tikai lígo svétkos, jo es biju vietá, kur man nevajadzéja bút. saucu vienmér vinju várdá, lídz vienreiz nosaucu uzvárdá, ko izdzirdéja mana mamma - tad nu viss salikás pa plauktinjiem- músu mammas guléja viená palátá, dzemdéja mús viená diená, un més abi pavadíjám páris nedélas slimnícá kopá. vinja mamma ljoti gribéja meitu, mana puiku, tad nu slimnícá abas jokojushás, ka mús vienkárshi jásamaina (nesamainíja gan) es panjému rokás telefonu lai pastástítu vinjam, bet tur zvaníja vinjsh, lai pastástítu man to pashu, jo vinja mamma arí saprata, kas es esmu :D
vél man visu laiku dzívé maisás 2 skaitlji. 11 un 7 tie ir visur, dzívoklu numuri, stávi, mashínas numuri, draugu dzívokli, skapítis darbá, vieta autobusá, svarígi notikumi tádos datumos, utt...