Ja vien tu gribētu, tu varētu painteresēties sava darba vidē, vai kaut kur nav kāda vakance, ieteikt viņu, palīdzēt viņai un uzmundrināt.
Es intersējos, es caur paziņām viņai meklēju darbu, es sūti linkus uz sludinājumiem. Es uz darba interviju nevaru viņas vietā aiziet. Un tieši tur sākas problēmas.
Esam runājušas. Bet tas neko nav mainījis. Dari, kas ie pieejami- viņai nepatīk, nesaista. Ja es sarunāju viņai kādu darbu- viss beidzas pēc darba intervijas.
Es nemitīgi atkārtoju, ka būs labi, atradīs savu nišu un strādās, ka jābūt pacietīgai, jo mūsu kopējā paziņa darbu meklē jau gadu, bez rezulātiem. Viņai gan ir tikai vidusskolas izglītība, bet tāpat.
Godīgi sakot, es ticu,ka es izklausos pēc pēdējā briesmoņa, jo es savu darba vietu negribu zaudēt un atdot viņai, bet tā,kā tikai es zinu kā ir bijis un ko es esmu viņas labā darījusi- man nav spēka vairs. Man gribas dzīvot arī savu dzīvi arī, nevis nemitīgi justies vainīga par to, ka mani pieņēmu un viņu ne.
Es roku uz sirds liekot varu pateikt, ka es nekādi nejūtos vainīga pie tā, ka viņai nav darbs, jo es no savas puses esmu darījusi visu,kas ir bijis manos spēkos, lai arī viņai paveiktos. Bet visam ir savas robežas.