Mana vistas marināde:
vismaz viens vesels sīpols
2 ķiploka daiviņas
majonēze
1-2 tējkarotes sinepju
sāls, pipari
puses citrona sula/ēk. etiķa/tējkarote lečo/karijs/jebkas cits, kas ir mājās un šķiet iederīgs.
Es tā marinēju principā jebkādu vistas gaļu, pat spārniņus. Sagriežu sīpolus rimbulīšos, sametu virsū gaļai, saleju/saberu virsū visu pārējo, normāli sajaucu un uz nakti atstāju. To vistu var cept jebkur - krāsnī, uz uguns, uz pannas. Sanāk ņamma riktīgā. Sīpolus sacepu atsevišķi, citreiz uztaisu mērci, citreiz pielieku viņus vienkārši tāpat pie ēdiena, bet parasti jau tie pazūd momentā, jo visiem baigi garšo. Viņa tā smuki iekaramelizējas.