Macaroons

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Sveikas!

Vai kādā ir mājās gatavojusi makarūnus? Pēc kādas receptes? Ar ko pildīt?
Un vai ir kādi ieteikumi,ko darīt ,lai būtu pareizāk un labāk - knifiņi, kurus receptēs nemin?

14.02.2014 13:38 |
 
Reitings 524
Reģ: 31.07.2012
precīzāk- Vienne novadā(?), Poitou-Charentes reģionā. gūglēt pēc macarons de Montmorillon.
un šie nav no kokosriekstiem.
14.02.2014 15:46 |
 
Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Man arī negaršo, met man vispār negaršo nekas no mandēlēm, sākot jau ar marcipānu. A mandeles gan garšo. Tur taču ir mandeles, ne? :D Tās spilgtās krāsas vispār atbaida :D
14.02.2014 15:48 |
 
10 gadi
Reitings 611
Reģ: 15.04.2010
Esmu 2x cepusi pēc šīs receptes
http://annabirmane.wordpress.lv/2012/11/27/sokolades-avenu-macarons/
plus vēl Youtoube ir viens video kur arī ir īsa pamācība angliski, tur vienmēr skatījos cik ilgi precīzi maisīt, bet aptuveni ir 50 reizes ar silikona lāpstiņu.
Tur ir svarīgi precīzi uz gramiem nomērīt sastāvdaļas, un notekti padauzīt pannu pret galdu, lai gaiss iziet, tad 0.5h vismaz noturēt un tad jau cepšana. Man gan parasti cepās ilgāk, kā receptē.
Pildījumam abas reizes liku Philadelfijas sieru - šokolādes, visiem ļooti garšoja.
Par krāsām - pirmo reizi taisiju rozā ar krāsvielu, otro brūnus ar kakao. 2o reizi visiem garšoja labāk. Un visgarsīgākie viņi ir diennakti pēc uzcepšanas, sapildīšanas, kad ir nostāvējuši ledusskapī.
14.02.2014 15:59 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Ja es tomēr nezināmu iemeslu dēļ sagribētu tos pagatavot, uzticētos tikai Annas receptēm - http://annapanna.lv/receptes/macaroni/macaroni_1.html


Cepu pēc annaspannas receptes un man nekas nesanāca- plaisāja un nebija "kājiņas". Palielināju temperatūru krāsnij un viss sanāca. Tā, ka nevajag uz viņas recepti baigi paļauties.
14.02.2014 16:57 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
koshlene, ooo, jocīgi. Man kaut kā likās, ka, ja viņa pasniedz meistarklases, tad visas receptes ir labu labās un var pilnībā paļauties. :)
14.02.2014 17:15 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
ņam ņam, gan jau var uzticēties, bet katra krāsns taču ir citādāka - vienai ar 100° iznākums var būt tieši tāds pats kā citai krāsnij ar 110°. Jāskatās arī vai ir gāzes/elektriskā, jauna/veca, kādā augstumā liek pannu utt
14.02.2014 17:20 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Nu, tik daudz jau esmu sapratusi pēc šīs diskusijas. :D

Bet, nu, man tāpat vienalga, iespēja, ka es tos varētu cept ir ļooooti maza.
14.02.2014 17:31 |
 
Reitings 649
Reģ: 29.01.2009
Esmu cepusi divreiz. Pirmoreiz sanāca garšīgi cepumiņi, bet bez slavenās "rišiņas". Jāsaka gan, ka garšu tas, protams, nemaina.
Otro reizi cepu un pirmā cepešpanna sanāca ideāla - ar skaistu rišu un labu garšu. Otrā panna, kura tika gatavota no tās pašas mīklas, viss darīts identiski, ar dažu minūšu nobīdi, rišas nebija. Tā kā šo fenomenu nesapratu :-D

Jāsaka, ka neesmu no šiem cepumiem ģībiena attālumā. Garša laba, bet priekš manis ne tās cenas, ne darīšanas vērti.. skaisti gan.
14.02.2014 18:16 |
 
Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Šajā ziņā esmu atpalikusi... Kāda var lūdzu apskaidrot, kas tas vispār ir un kāpēc visi tik šausmīgi jūsmo par tiem dīvainajiem cepumiem? :D
14.02.2014 18:32 |
 
Reitings 430
Reģ: 23.01.2014
cik viņi vidēji maksā?
14.02.2014 18:43 |
 
Reitings 74
Reģ: 27.01.2014
Man garšo, bet neesmu sadūšojusies uztaisīt pati, jo daudzi ir teikuši, ka esot grūti tādus smukus uztaisīt. :D Veikalā tāds viens cepumelis maksās ap 1eiro. Man jau liekas, ka cena nav advekāta.
14.02.2014 19:01 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es gribētu paprovēt tos pagatavot, bet, tā kā galvenais degustators tos ne īpaši augstu vērtē, nav pietiekoši liela motivācija :D

Šeit ir vēl viena receptīte.. manuprāt, labi aprakstīts:
http://krista.lv/2013/12/macaroons/
14.02.2014 19:20 |
 
Reitings 844
Reģ: 11.08.2011
Nu, tātad vakar mēģināju uztaisīt un rezultātā dabūju visu ielidināt miskastē. No malas izskatījās labi, nebija gan tik pufīgi, bet bija ok, beeeet viss bija šausmīgi pielipis pie cepampapīra, nekas nesanāca. :D
15.02.2014 19:05 |
 
Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Mari, tev vajadzetu vairak domat, ka svaru nomest, nevis kaa sariities saldumus.
15.02.2014 19:18 |
 
Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Cepu pēc annaspannas receptes un man nekas nesanāca- plaisāja un nebija "kājiņas". Palielināju temperatūru krāsnij un viss sanāca. Tā, ka nevajag uz viņas recepti baigi paļauties.


Nu interesanti radījumi tie cilvēki. Ja kaut kas nesanāk, tad receptei vaina. Man nez kāpēc nekad neienāk prātā vainot recepti, kad kaut kas ne tā sanāk. Tieši tā jau palaboja- krāsnī droši vien vaina. Lai pārliecinātos, vai ir pareizā temperatūra, ir jāmēra ar ēdiena termometru.
Par cepumiem- bildēs smuki, bet citi cepumi garšīgāki. Pietam, tie smukie ir ar krāsvielām.
15.02.2014 19:35 |
 
Reitings 735
Reģ: 29.01.2009
es biju pie AnnasPannas uz meistarklasi un sanāca riktīgi forši. pēc tam vairākas dienas priecājos. :))

bet mājās mēģinājusi atkārtoti neesmu, jo man nav visu nepieciešamo štrumentu un cepeškrāsns arī švaka.

katrā ziņā Annas receptē vaina noteikti nav. :D
15.02.2014 20:11 |
 
Reitings 1300
Reģ: 07.10.2012
Meitenes, ļooti labas un saprotamas receptes ir šim skaistajam pavāram. Skaists vīrietis un vēl labi gatavo :) Var gūt baudu no skatīšanās vien.

http://www.youtube.com/user/ByronTalbott/videos
15.02.2014 20:35 |
 
Reitings 435
Reģ: 29.01.2009
Lai gan kūkas, kūciņas un citi našķi man izdodas lieliski, esmu riktīgs guru :D Taču vienu reizi pamēģināju šos makarūnus, nekas prātīgs neiznāca, bija pielipuši pie cepampapīra, kā jau te viena meitene minēja... Domāju, ka lielu lomu spēlē arī virtuves svari, kas man nav, jo visur, kur lasu, rakstīts, ka stingri jāpieturas pie noteiktā daudzuma/svara.
Runājot par AnnuPannu, man nekad nekas nesanāk pēc viņas receptēm, tāpēc uzreiz jau izvairos.
Prieks par tām meitenēm, kam tie makarūni izdodas! :)
Mari, Tu jau uzcepi vai tikai vēl cepsi?
15.02.2014 20:40 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Nu interesanti radījumi tie cilvēki. Ja kaut kas nesanāk, tad receptei vaina. Man nez kāpēc nekad neienāk prātā vainot recepti, kad kaut kas ne tā sanāk. Tieši tā jau palaboja- krāsnī droši vien vaina. Lai pārliecinātos, vai ir pareizā temperatūra, ir jāmēra ar ēdiena termometru.

Kādēļ ir dīvaini to vainot?! Manuprāt, tas ir pilnīgi normāli. Cepu gan es, gan 2 manas draudzenes, nevienai nesanāca pēc viņas receptes. Pēc citas, ko atradu inetā man viss sanāca perfekti. Tomēr sliecos domāt, ka vaina ir receptē.
17.02.2014 13:33 |
 
Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Šitos macaroonus esmu atēdusies līdz nelabumam jau. Franču īstos ir vērts nogaršot tikai Francijā, nevis no kastītēm, kas stāvējušas jau labu laiku.
Latvijā reti kurā vietā var iegādāties garšīgus un svaigus šos cepumus. Es zinu tikai vienu vietu. Cenas, protams, liekas ļoti neadekvātas, lai gan jāparēķina, ka izejvielas ir dārgas (ja nemēģina izšmaukt pa lēto) un veikala uzcenojums lielāks vai mazāks klāt...
Tomēr, ja man būtu jāmaksā, nepirktu tādus pati.
Zinu cilvēku, kurš pus gadu mācījās, līdz sanāca perfekti cepumi. Mājas variants ir kas cits.
17.02.2014 17:43 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits