Man ir burvīgs šinšillu pārītis!
Taisnība ir, jā - dienās guļ (ja nav izlaisti no būra) un naktīs dzīvojās. Bet nav tik traki. Es gan turu arī citā istabā.
Barošana! Siens un speciālā barība (es pērku pie audzētāja, tur kur savus sīkos arī nopirku). Kā lielākā narkotika un našķis ir ROZĪNES!:) Bet to tikai vienu dienā. Ļoti garšo auzu pārslas. Bet par ēdināšanu - ikdienas barošana regulāra un viss kā parasti, bet našķus dod no savas rokas, lai zina, ka tu esi tas labais tēls, kurš viņus lutina.
Kopšana! Obligāti vajag vanniņu ar smiltīm (speciālajām! nekādas jūrmalas smiltis, jo tad viņiem piemetas sēnīte un viss slikti). tas ir viņu prieciņš pērties pa smiltīm. Tā viņi kopj savu skaisto kažoku. Manējiem ir trīsstāvīgs liels būris un pirmā stāvā ir viņu vanniņa - viņiem tur tik ļoti patīk, ka tur arī pārsvarā uzturās un arī guļ:))
Sadzīvošana! Šinšillas nav nekādi kāmīši! Tie ir savvaļas zvēriņi! Un, lai jums būtu draudzīgas attiecības, viņi ir jāpieradina! Un nekādā gadījumā pret viņu gribu nevajag staipīt pa rokām. Palēnām pielabini viņus, laižot ārā skraidīt pa istabu! Un tas ir jādara OBLIGĀTI! Vakaros izlaižu izskrieties un tad tk var redzēt pigorus, kā viņi skrien pa sienām (Jā, pa sienām!). Un kamēr viņi skrien, ar laiku, kad būs teritorija apgūta viņi sāk nākt paši tev klāt un iepazīties, un tajā brīdī pastiep pretī roku kurā rozīne.. nu tā kaut kā:)
Mana meitene ir tik saradināta, ka viņa man staigā pakaļ, kāpj man klēpī, prasa, lai pabužinu viņu, kāpj uz galvas, pleciem, skrubina man ausi.. Puika gan tāds neatkarīgāks. Rokās nedodās..
Grauzējs! Jā, grauž gan viņi visu! Tāpēc laižot skrieties, vajag pieskatīt, lai nesagrauž sienas, mēbeles, vadus! Vienreiz izlaidu skriet, aizgāju uz guļamistabu un Internets bija pazudis:)
Bet galvenais, pakāpeniski saradinies ar savu mīluli, nodrošini labu, lielu būri un regulāru skriešanu ārā! Būrī pastāvīgi jābūt sienam, ūdenim un pamatbarībai. Kā našķi reizēm rozīnes, auzas.. Svaigus dārzeņus nekādā gadījumā! Viņu gremošanas sistēma piemērota tikai sausai, izkaltušai barībai.. savādāk uzpūšās vēderiņš un var arī nomirt...
Bet paskaties youtubes video, tur daudz info:)