Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

vistas zupa/ padomi/ sīpols?

 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
sveikas,
esmu uz ar lielu JŪS ar gatavošanu.

man ir:
smalki, plāni aplīšos sagriezti divi mazi burkāni;
trīs vidēji kartupeļi salmiņos;
viena fileja sagriezta salmiņos;
makaroni-burtiņi (uz paciņas rakstīts vārīt ~ 12min);

jautājumi:

1. kādā secībā to visu likt vārīties, lai nepārvārās?
2. kad likt garšvielas un kādas (ir arī saldētas dilles)
3. kā būt ar veselu sīpolu, ko liek ūdenī, pavāra..ņem ārā...kā to īsti dara, cik ilgi utt.???

paldies!
11.02.2014 13:31 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Burkānus ar sīpoliem (smalki sagrieztiem) es apceptu, līdz izdalās aromāts. Tos liktu katlā, verdošā ūdenī vārīties ar karupeļiem, pievienojot laurlapu un melnos graudu piparus.
Drīz arī pievienotu gaļu, makaroniņus kādas 10min pirms zupa būtu gatava.
Sāli pievienotu beigās, kad visi produkti būtu jau gatavi.
Dilles pašās, pašās beigās, kad uguns jau nogriezta.
11.02.2014 13:36 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Bet tikpat labi var likt arī to veselo sīpolu, ko tad, kad zupa tuvojas gatava, var izmakšķerēt arā.
11.02.2014 13:37 |
 
Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Izstaastiisu kaa es dariitu..katlinjaa liec vistas fileju var veselu un peec tam sagriezt vai arii veselu un tad kad gatava tad iznjemt un sagriezt..
taatad liec katlinjaa vistas fileju,saali un kadas veel garsvielas veelies....burkaanus es apcepu ar smalki sakapaatiem siipoliem..un tad tos ar lieku katlaa pie filejas..galjai vaaroties parasti izdalaas taas putas(kaa nu kurss vinjas sauc) taas nosmel....kad fileja gatava nem aara un tad liec kartupeljus , pec laicinja makaronus.dilles liec kad zupa gatava
Un ja negribi siipolu zupaa tad jaa vari dariit taa ka ieliec veselu ,pavaari un nem aaraa
11.02.2014 13:38 |
 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
nu, man fileja jau sagriezta....tā fileja tur nevar pļunčaties visu laiku pa katlu, no sākuma jau?
11.02.2014 13:39 |
 
Reitings 437
Reģ: 01.09.2013
Es vistas zupu vāru tā:
1. Lieku vistu vārīties, pielieku sāli, garšvielas, uz aptuveni stundu, divām, līdz vista mīksta un gatava, ņemu laukā atdzesēt.
2. Gatavā buljonā, lieku sarīvētus burkānus, uz pannas viegli apceptus sīpolus un beru iekšā parastos spagetti makaronus - sadrupinātā veidā.
3. Attīru novārīto vistiņu no ādiņas, kauliņiem, sadalu mazos gabaliņos, pievienoju klāt zupai, kura vārās.
4. Makaroni, burkāni mīksti - Zupa gatava, pielieku dilles, vēl sāli (ja prasās), 15minūtes ļauju zupai ievilkties.
11.02.2014 13:41 |
 
Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
var,,jo peec buutiibas jau izvaara buljonu un tad liek visu paareejo....bet nu logiski domaajot no sakuma liek to kas ilgak varas un taa pievieno pamazam parejos produktus
11.02.2014 13:42 |
 
Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Nerakstīšu, kā vāru zupu, bet iesaku veselā sīpolā iespraust zobu bakstāmos, lai kad izvārīsies, neizjūk un var mierīgi izņemt. ;)
11.02.2014 13:49 |
 
Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
liec vispirms kartupelus, tad apceptus sipolus un burkanus, pec tam vistu un tad makaronus!
11.02.2014 14:06 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
kartupeļus jau nu gan liek pēc burkāniem un sīpoliem, lai arī tie ir apcepti.
11.02.2014 14:10 |
 
Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
Sany
ka kurs, vnm lieku kartupelus pirmos un viss ir gatavs un garsigs :p
11.02.2014 14:15 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
kiy - man atkal ir tā, ja kartupeļi vārās pārāk ilgi, tad viņi vnk sāk izšķīst ūdenī vai arī tu visu pārējo pieliec klāt jau, var teikt, gatavu.
11.02.2014 14:21 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
pirmo viennozīmīgi liek gaļu (pirmkārt, ilgāk vārās, otrkārt, no tās vārās buljons). Tad, ja grib burkānus lielos gabalos, liek tos un pēc tam kartupeļus. Tavā gadījumā tos smalkos burkānus apceptu ar sīpolu. Pēc kartupeļiem liek nūdeles vai makaronus.
Protams, lauru lapa un pipari pašā sākumā
11.02.2014 14:30 |
 
Reitings 437
Reģ: 01.09.2013
Es laikam vienīgā, kura neliek zupai kartupeļus. :D
11.02.2014 14:32 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
pirmo viennozīmīgi liek gaļu (pirmkārt, ilgāk vārās, otrkārt, no tās vārās buljons)

Ja vista būtu stilbiņu veidā, tad es arī pirmo liktu gaļu, vārot buljonu, kad tā izvārītos, atkaulotu.
Bet tā kā tā ir fileja, nezinu, no filejas maz sanāk izteiksmīgs buljons?
11.02.2014 14:38 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Es tā arī vienmēr lieku gaļu pirmo, bet fileju neesmu nekad likusi :D
11.02.2014 14:40 |
 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
nu tad tā, es katlā ieliku sīpolu (veselu), lauru lapas, melno piparus. Burkānus. Pavārīju drusku, piemetu klāt vistas filejas gabaliņus un kartupeļus. Pēc laika- makaronus.

Viss būtu super, tikai kartupeļi bija jāliek kopā ar makaroniem, citādi drusku trūka un sāktu riktīgi jukt ārā.
Kopumā sanāca ņamma :)))
11.02.2014 14:43 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Es vāru parasti šādi:
Apcepu mazliet vistu uz pannas, tad lieku katla un,lai vārās, ielieku sīpolu un ķiplokud veselus katlā un arī burkānu gatavu. Kad ir viss izvārījies, ņemu laukā, lieku nūdeles klāt. Vista madzliet agdzesēju un atdalu no kauliem, un ādas, sagriežu. Sīpolu un ķiploku sablenderēju, sanāk putra, bet neiet zudumā, dažkārt arī piemetu klāt svaigu ķiploku, un beigas sarīveju burkanu un visu katla un nemu nost no plīts, jo ir gatavs.
11.02.2014 14:45 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!