Es pabeidzu turistus. Diploms tev bus uznemejdarbibaa, nevis turismaa, vispar nozeloju ka studeju tiesi turismu, LV loti neperspektivi. Taka nedzivoju Lv un man ir labs darbs, tas ipasi mani neuztrauc. Lielaka dala mani kursabiedri kuri samaksaja par skolu 6k ls staipa paplates kaut kados restoranos vai viesnicas par administratoriem strada. Iesaku labi padomat, ko tu varesi darit. Tajas prakses jau ari tu tik paplates staipisi. Mana draudzene, kas katru gadu brauca uz Griekiju/Kipru/kretu to loti nozelo, jo vinai nav normalas darba pieredzes, vasaras labak atputas un noballejas. Atbraucot uz Lv diezhel vina nopietnu darbu nevareja dabut, pat par sekretari ne, jo vieniga pieredze ir trauku staipisana un istabu uzkopsana. Bet ir ari iznemumi. No maniem kursabiedriem kadiem 10% tikai ir normals darbs, un parsvara ne jau turisma nozaree. Padoma pati, cik tad Lv tas lielas viesnicas ir, ja tiek turoperatoros -Impro/Novatours ja tiek praksee, bet tur tas prakses vietas ari nevienam pakal nemet. Man skola ir noderejusi tada zina, ka ir iemacijusi plasak skatities uz lietas un analizet, turismu studet bija garlaicigi un baiga gumijas vilksana. Pirmos gadus biju klatiene, kas bija laika nosishana, pec tam e-studijas, uzskatu, ka tur nacas macities citigak, jo vienai bija jaiet eksameni kartot. Bet kopumaa iegut bakalauru bija easy. Loti labi apdoma vai esi gatava to naudu maksat, lai iespejams pec tam paplates staipitu rinkii vai alus kausus pilditu. Var jau but, ka busi veiksmigaka. Ja es butu pabeigusi sobrid vidusskolu studetu logistiku vai pliku uznemejdarbibu, jo taa ir joma, kur sobrid stradaju. Es pec pirma gada jau sapratu, ka man tas turisms nav vajadzigs, bet tas prakses un studiju darbi vienmer bija jasasaista ar turismu, diemzhel.