Eediena pasniegsana.

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Vakar runaaju par so teemu ar interesantu sievieti.Secinaajaam,ka taa "smuki pasniegts" eediens loti ietekmee eedaaju.Laikam taisniiba vien buus tajaa teicienaa,ka mees "eedam ar aciim".
Es jau kaadu labu laiku piestraadaaju pie taa,lai manas ,it kaa vienkaarsi sagatavotaas saknes piemeeram ,buutu ne tikai garsiigas,bet arii aptiikliigi izskatiitos.Vakar viirs izteica komplimentu parastam saknu sacepumam.Saaku domaat,ka viiriesi pieveers uzmaniibu eediena aareejam izskatam-liekas garso labaak.
Kaa ir ar jums?Vai juus vairaak pieturieties pie taa,lai buutu laba garsa un tikai,vai tomeer pasniedziet taa iipasi ,smuki noformeetu eedienu, saviem draugiem ,viiriem?
08.02.2014 15:52 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Personīgi man ēdiena noformējums ir pēdējā lieta, kas uztrauc. Draugam gan patīk visu smuki noformēt - tas varbūt profesionālais kretīnisms, jo viņš labu laiku kā pavārs nostrādāja restorānā.
08.02.2014 18:13 |

Reitings 16208
Elizabete-manu viiru arii vareetu notureet par pavaaru,jo vins visas galas taisa taa,ka pat cilveeks,kurs galu nemaz negrib eest tik daudz-eed!Laikam visas taas smarzas,garsvielas utt, dod savu efektu.
Es aizdomaajos par tunci.Muusu maajaas tiek eests tuncis loti biezi.Esmu laikam varieejusi ar tunca salatiem tik daudz,ka vareetu serveet katru dienu cita veida salaatus.:D
Vakar iedomaajos pielikt klaat capers un jaasaka ,mazas izmainas deva atkal citu piegarsu.Loti garsiiga recepte.
08.02.2014 18:20 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
bet arí lielu porciju var noformét skaisti, ne jau obligáti porcijai jábút ljoti mazai, lai bútu glíta!
08.02.2014 18:23 |

Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
nevarētu teikt, ka man vienmēr sanāk pie tā piedomāt, bet labprāt piestrādātu pie šīs prasmes - noformēt ēdienu skaisti, neuzskatu, ka tas ir bezjēdzīgi.
viena meitene pieminēja terīni, atcerējos, ka bērnībā tas bija pašsaprotami, ka zupa tiek ielieta terīnē, ja pie galda visa ģimene.
08.02.2014 18:29 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Ja ēdiens mani vizuāli nezurunās, tad nekādas ēst gribēšanas nebūs un īpašu garšu viennozīmīgi nesagaidu. Vispār tādus gadījumu nezinu... taču ja ēdiens ir pasniegts skaisti, smaržo apetelīgi, tad neatminos nevienu piemēru iz dzīves, ka garša būtu bijusi absolūti pretēja. ir bijuši gadījumi, kuros nodomāju pārāk daudz garšas vienā ēdienā - taisītu vieglāku savienojumu, bet tikai un vienīgi.
08.02.2014 18:31 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
viena meitene pieminēja terīni, atcerējos, ka bērnībā tas bija pašsaprotami, ka zupa tiek ielieta terīnē, ja pie galda visa ģimene.

pareizi, tā vispār ir māksla šo kultūru saturēt kopā - terīnes, mērces trauki, sinepju un mārrutku trauciņi utt.. tādā gadījumā, ja ēdiens tiek servēts nevis šķīvjos, bet uz galda kā jau ģimenes lielajām pusdienās pieklājas :)
08.02.2014 18:35 |

Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
man patīk visi tie ēdieni ar puķītēm, lapiņām, veseliem gatavotiem ķirštomātiem (kā DIO bildē) utml, respektīvi vairākas interesantas lietas uz šķīvja. patīk arī salāti, kas ir krāsaini, uzreiz iedvesmo uz ēšanu (es dievinu tos salātu baldriņus, izskatās perfekti).
08.02.2014 18:39 |

Reitings 16208
Otrajaas brokastiis,kas ir ap 10am ,biezi eedu jogurtu ar biezpienu,to eedienu arii var loti smuki atdziivinaat-neprasa nekadas lielas puules.
08.02.2014 19:13 |

Reitings 776
Reģ: 24.03.2011
Ja manam vīrietim vakariņās pasniegtu "Lūk, kā to dara labākajā restorānā pasaulē Noma", mans vīrietis laikam noģībtu :D un arī man, uz bildēm skatoties, radās bada sajūta :) Laikam esmu liela ēdāja. Patīk vidējas un lielas, dabiski krāsainas un gardas porcijas :) Manuprāt, pirmais redze un smarža un tad garša un porcijas lielums. Lai gan, ja ir ļooooti gardi, man vienmēr zūd sāta sajūta.
08.02.2014 19:28 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ui, man ar taadiem restoraaniem kaa tas pasaulee labaakais restoraans, ir slikta pieredze. Peedeejo reizi eedu kaadas 2h un turpinaaju buut izbadeejusies. Ik pa laikam atstiepa kaut kaadu 3 gadnieka porciju, to apeedu, suutiiju naakamo. Beigaas biju apeedusi kaadus 4 starterus, 2 otros, paariiti desertu un atnaakot maajaas, uzreiz metos pie ledusskapja.
Es uz skjiivjiem neko nelieku. Uzklaaju galdu, nolieku galda viduu speciaalos traukos saliktu zupu, piedevas, salaatbljodu, un galju/zivi, un katrs njem cik veelaas. Esmu pret dabas resursu izniekoshanu, taapeec labaak lai neapeestais paliek uz sterila trauka, ko peec tam var apeest, nevis izmest atkritumos.
08.02.2014 23:28 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
man patīk, kad ēdiens ir pasniegts uz liela, vienkārša, balta šķīvja ar lakoniskiem metāla galda piederumiem. jo tad man nekas netraucē skatīties uz ēdienu :D ēdiena izskats man ir ļoti svarīgs - nevis noformējums, bet paša ēdiena izskats - ja neizskatīsies garšīgi, es pat nepagaršošu.
nepatīk, kad no ēdiena tiek taisīti ''torņi'' (ir redzēts daudzos restorānos) - piem. biezenis, tam tiešī virsū gaļa, gaļai virsū salāti - nepatīk, kad dažādi ēdiena veidi tiek sajaukti viens ar otru vienā šķīvī. bet mērces - nepatīk, kad tās tiek uzlietas blakus, nevis virsū ēdienam (daudzās ēdnīcās tā dara)
nepatīk, kad negaršīgi produkti tiek lietoti kā dekorācijas (piemēram, kaut kādas puķes)
nepatīk visādi dekoratīvi darinājumi, figūriņas no ēdiena, izņemot beķerejas izstrādājumus (piem. pildītas olas pasniegtas kā pelītes ar austiņām un actiņām un citi ''tautas mākslas'' darbi)
nepatīk pārspīlēts ēdiena noformējums, patīk vienkāršs un lakonisks.
09.02.2014 00:18 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
pie tā, lai ēdiens labi izskatītos, domāju jau tā gatavošanas procesā. piem. ja taisu vienkāršus salātus un man jau ir zaļi gurķi un sarkani tomāti, es paņemšu papriku dzeltenā krāsā, lai krāsaināk. vai lielu tomātu vietā paņemšu ķiršu tomātiņus, ja to forma ietekmē ēdiena izskatu. ja ir iespēja ēdiena sastāvdaļas nesajaukt, tad nejaucu un atstāju kārtās. dekorēju ēdienu ar tajā izmantotajiem produktiem, pirms tam izlasot skaistākos (piem. aveņu kūku dekorēju ar veselām avenēm, diļļu mērci ar dilles pušķīti utt.)
vienkārša piedomāšana pie produktu sagriešanas veida arī ļoti ietekmē ēdiena izskatu, nepatīk smalki sagrieztas sastāvdaļas, ka nevar saprast, no kā ēdiens sastāv.
09.02.2014 00:34 |

Reitings 16208
Man noteikti nevajag uztaisiit "peliiti" no tomaatiem :Dutt,bet es piedomaasu, taisot saknu sacepumu,lai buutu dazaadas kraasas daarzeni,saknes !Atceros ,ka taa man saakaas rediisu pievienosanas moments-loti patika rediisa kraasa un izdomaaju,ka meeginaasu cept.Taa arii dariju ar kirbi-man noteikti ir vajadziigas kraasas edienam.Loti daudz lietoju siipolus,kiplokus,riekstus,visus iespeejamos zalumus savaas vienkaarsaas receptees.
Ja eediens ir saatiigs un sabalanseets,tad eedot biezaak,kaa divas reizes dienaa,noteikti nekas neprasiisies daudz.
09.02.2014 01:17 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Pilnīgi un galīgi nesvarīgas tāda lietas mājās! Galvenais, lai garšīgi.
09.02.2014 01:36 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Ikdienā primārais ir garša, jo mūsu mājās ir pieņemts, ka katrs pats no katla/pannas sev uzliek vēlamo, nepasniedzam ēdienu jau noformētu porcijās. Svētkos, kad klāju galdu, tad gan cenšos visus uzkodu, salātu, desertu šķīvīšus noformēt glīti.
09.02.2014 11:25 |

10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
Ik dienā es gatavoju, es arī pasniedzu ēdienu, jau saliktu uz šķīvja, bet nekā īpaši, bet ja, piemēram griežu tomātus un gurķus, tad tā smuki izkārtoju uz šķīvja nevis sametu, dažreiz ar majonēzi uzspiežu kādas līnijas, tā it kā zīmētu:D nu tā, diezgan vienkārši, bet lai nav tā uz dullo samests.
Svētkos, tad gan visi ēdieni tiek izskaistināti vairāk.
09.02.2014 17:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits