Es nekad izvi nebojājau ar panējumu. Fuj... Zivs ir tik vērtīga, ka gribas maksimāli labo dabūt nevs visu efektu sabojāt ar liekām sastāvdaļām, kuras ir neveselīgas.
Cepu zivi cepeškrāsnī - ar dažadam garšvielām, citronu sulu, lieku dažreiz kādus dārzenīšus apkārt. Variantu ir milzum dadz - principa eksperimentēju. Garšīgi ir lasi un pa virsu tam sīpolus ripiņās daudz vai ķiploku un olīveļļu bišķin uzliet - sanāk garšīgi un neparasti - kaut kas jauns garšas ziņā.
Ja nav cepeškrāsns tad iesaku nopirkt speciālu silikona papīru - uz tā var droši cept fileju bez panēšanas - nepiedegs. Tāpat ar garšvielām - un uz pannas.
Vēl albs variants ir tvaicēt - sanāk zivtiņā maiga, garšīga, svaiga, viegla.... Njam. Galvenais nepārtvaicēt - paliks sausa. Un gatavojas ātrāk nekā cepeškrāsnī!