izsargāšanās

Reitings 471
Reģ: 29.01.2009
jau gadus 4 lietoju hormonālo kontracepciju (tabletes). svars nav nācis klāt, bet libido trūkums, sausums makstī, neapmierinātība, celulīts, vēnas izspiedušās un sāp, limfastāze apakšstilbos.. Un velns vien zina, kādas iekšējas problēmas (kuņģis, aknas, reproduktīvie orgāni).
Gribu pāriet uz ko citu.
Pārtraukto neatbalstu! Tā nav droša izsargāšanās metode, turklāt riebjas tā sajūta, kad notiek sekss un te pēkšņi hops-ārā un viss. Ar tabletēm tieši pluss, ka var beigt iekšā un krānelis paliek iekšā kādu laiku. Tāda garīga saikne :D
prezervatīvus negribu. Manējais vispār tikai 1x dzīvē ir lietojis (pfff...), - bail, ka nejēgs lietot un negribēs, jo mūždien ir teicis, ka tie tak ir sū**, čakars, utt. Tagad vēl jo retāk būtu sekss, jo tač "negrib čakarēties" (viņš man ir aseksuāls bieži vien)
Tā pierasts bez nekā un te atkal ar gumijām?..
spirāli nē, jo neesmu dzemdējusi un esmu pret spirālēm.

Kādi tad vēl paliek varianti? :(
Dzīvojam kopā, sekss ir reti (es par to nepārdzīvoju diži, jo libido ir krities pilnībā)

Kā ir ar to auglības atpazīšanas metodi? ( http://augliba.lv/ ) Kā ar spermicīdiem, pharmatex līdzekļiem, utml.? Lūdzu padalieties ar pieredzi!
Paldies un jauku vakaru!
06.02.2014 22:38 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
nuvaring
07.02.2014 20:17 |

Reitings 318
Reģ: 19.01.2010
TRRRUSIS - vari apstāstīt,kas tieši tev ar tām kājām notiekas? Man arī pēdējā laikā kājas vienkārši mestas, bet es daudz laika uz viņām pavadu... bet mana paranoja jau saka, ka tas no tabletēm !:D
07.02.2014 20:20 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Ella- tu esi ārsts? Mana daktere teica, ka riņķis tomēr ir labāks par tabletēm.
07.02.2014 20:35 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Nu vēl ir plāksteri, bet tur jau arī hormoni.
07.02.2014 20:37 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Cik es esmu novērojusi, tad ārstu viedoklis šajā jautājumā krasi atšķiras. Tas taču ir tīrākais bizness, ir saslēgti līgumi ar zāļu izplatītājiem un viss,ko viņi piedāvā ir tas labākais. Pašlaik jau vairāk kā gadu lietoju ok, uz rudeni likšu mirēnu, liekas labs variants.
07.02.2014 20:40 |

Reitings 575
Reģ: 20.06.2012
Jūs par to celulītu un ok esat drošas? Vai vienkārši nesportojat un noveļat vainu uz to? Katrā ziņā, lietošanas instrukcijā pie blakusparādībām tas noteikti nebija pieminēts :D
07.02.2014 21:00 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Par tam kajam-kad lietoju o.k ik pa bridim rāva krampi ,,, bet nu partraucu lietot un ir o.k.
07.02.2014 21:06 |

Reitings 138
Reģ: 14.11.2013
atcerējos, kad savam vīram, tad draugam, attiecību sākumā ieminējos par Ok lietošanas iespēju. viņš mani izlamāja, lai pat nedomāju savu veselību bojāt. uhhh, sajutos kā pēc atzīšanās mīlestībā, laikam es viņam tomēr svarīga, ja par manu veselību tā domā.
es domāju, ka ok nav ilgtermiņa kontracepcija. Ideāli piemērots līdzeklis, lai izdzīvotu pašos karstākajos attiecību mēnešos, droši.
08.02.2014 12:58 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Annija, bet tomēr limfas atteces un vēnu problēmas ir celulīta radītāji. (tas par to, kas instrukcijā parādīts) . Nemaz nerunājot, ka hormoni paliek hormoni. Un ja te dabū hormonu trieciendevu - hmm.. Celulītu rada dzīvesveids, uzturs, ģenētika un hormonālās izmaiņas. Tā kā tā. Es arī esmu celulītpakaļa dēļ ripām. :D Var masēties, sportot, ievērot diētu, utt., bet kamēr hormonālais "fons" netiek sakārtots, tikmēr neko īpašu nevar lietas labā darīt.
08.02.2014 13:11 |

Reitings 575
Reģ: 20.06.2012
Cukurvāvere, bet ne vienmēr tie hormoni ir tik slikti, īpaši, ja sievietes veselība un cikls ir sagājis galīgi šķērsām. Uh, sabijos no celulīta. Taču, man vienalga šķiet, ja sieviete regulāri sporto un "kustina" savas ciskas, tad pat ar visiem hormoniem celulīta nebūs.
08.02.2014 21:48 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Gribētos jau, lai tā ir.. Bet nav. Ir ļooooooti, ļoti grūti cīnīties ar to draņķi, ja tas radies hormonu ietekmē. :/
09.02.2014 16:16 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Nevaru iedomāties nevienu labu alternatīvu. Daudzas arī sāka lietot OK, lai savestu kārtībā savu ciklu, ja pirms tam tas ir bijis neregulārs. Pēc tam nevar paredzēt, vai tas paliks regulārs vai nē, kāda jēga iegādāties ladycomp?
Riņķis un plāksteris ir tie paši hormoni, tāpat kā pāris spirāles. Ja bērnus negribas, var izvēlēties parasto spirāli vai vienkārši atvadīties no olvadiem, kas būs vienīgais kontracepcijas veids, kaut gan otrajā variantā jau vienkārši viss izdarīts un miers.
Implants arī hormonāls.
Prezervatīvi.. nu, jā, variants, bet nekad vairs nebūs brīvības un kaisles mirkļi vienmēr tiks pārtraukti, jo jāuzvelk mētelītis.
Pārtrauktais vispār nav kontracepcija, tas pat neprasa apspriešanu.
Spermicīdi un visas smēres.. pirms katras seksa reizes jāievada vagīnā, manuprāt, vēl lielāks čakars kā prezervatīvi.
Ko darīt? Nezinu. Ja es būtu spiesta pārtraukt OK, man nebūtu divu variantu, ko es darītu, bet ko ieteikt kādam, kurš vēlas bērnus.. skarba tā dzīve! :D
09.02.2014 17:04 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Ella- tu esi ārsts? Mana daktere teica, ka riņķis tomēr ir labāks par tabletēm.

|Uz to pusi virzās - par šo temu zinu daauadz, jo esmu krustu šķērsām to izstudējusi, kad pašai vajadzēja + labas zināšanas fizioloģijā. ;)

Nu riņķis it kā esot labāks jo mazāk hormona, bet ka jau teicu - jo nav zudumi gremošanas traktā! ;) Tā jau viņos reāli ir tās pašas aktīvās vielas! Kas jūs domājat, ka katrai firmai, katrai uzpariktei ir savi hormoni? Da visur ir viens un tas pats - atškiras minimāli papildvielas - kjipa tabletēm garšai un masai, saistīšanai un tml! Farmakoloģjā gandrīz visas jaunākās tabletes ir vienādas. Izvēlies glītāko sieveites vārdu, kas patīk - tā mūsu cien. pasniedzējs teica par hormonālo kontracepciju. ;)

Kas vēl ir labs riņķi salīdzinot ar Ok - nav nekas jādzer - tiek izlaists cilvēciskais faktors - aizmirst iedzert, sakas vemšana vai caureja, kaut ko ko nedrīkst sakombinē ar Ok, dzer neregulāri (ši ir iemeslli tā sauktajiem OK bērniņiem, kad māmiņas saka, ka tablete nenostrādaja - pašas pavirši dzēra). Tatad riņķī tas notiek pats par sevi, bet atkal jāskatās, lai neizslīds, neizbīdās :) Tā kā visu hormonālo līdzekļu ziņā - izvēlās, ka ir ērtāks. :) Sievietei ar ļoti aktīvu džīves veidu, kad saspringts grafiks - daudz strada, viskaut kur skrien, varbieži gadities aizmirst tabletei - riņķis vai plāksteri glābj situāciju. ;)
09.02.2014 17:15 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Aizmirsu piebilst, ka es neieteiktu riņķi pacientei, kurai atkal bieži iekaisumi un visādas kaites tur lejā - arī piena sēne tai skaitā. Jo tad nav labi, ka makstī ilgstoši uzglabājas svešķermenis. :)
09.02.2014 17:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits