Suņi tāpat ir neprognozējami
Šo vajadzētu iemācīties un saprast VISIEM suņu īpašniekiem,jo nekad par visiem 100% nevar būt drošs par suni un viņa reakciju. Nevar zināt kurā brīdī sunim 'kaut kas iekodīs'.
Es saprotu,ka var vest kaut kādā mežā suni bez pavadas un ir ok,ja arī mazie savā vaļa skraidelē,bet tik bieži suņu saimnieki sabiedriskos parkos ved pastaigās bez pavadas. Es parasti cenšos iet ļoti nostatus un riebjas klausīties tajos 'Viņš jau nekodīs,nevajag baidīties.'
Man ir bijis tikai viens starpgadījums,kad manam sunim uzbruka. Gājām no draudzenes mājas pa ielu,kur tikai privātmājas. Tā kā pati agrāk uz tās ielas dzīvoju,zināju,ka vienā noteiktā ir rekša tipa suns,kurš vienmēr ļoti dusmīgi uz visu rej.
Gāju tieši garām tai mājai un vārti bija vaļā,bet suns nebija pieliks pie ķēdes..izskrēja laukā no pagalma un uzreiz pie mana suņa klāt (mans izmēros 3x mazāks),man pavada kādus 3m gara,sāku ātri vilkt suni pie sevis,bet tas lielais manējam sāka kost kājā,abi sakāvās.
Man pašai bail no lielajiem suņiem,bet nu metos abiem pa vidu un ātri cēlu savējo rokās,lai netiek vairs klāt un skrēju prom.
Sunim šausmīgs izbīlis,kāja savainota. Nākamajā dienā gāju uz policiju rakstīt iesniegumu. Pēc tam ar to saimnieku vēl tikos,cilvēks jau baigi pārdzīvoja par nelaimi,atmaksāja veta izdevumus utt,bet nu trauma man aizvien.
Pēc tā ejot gar privātmājām suni vienmēr turēju sev cieši klāt..
Pilnīgi saprotu Tavas bailes..man pie mājas gan ir milzīga pļava un arī mežs,kur vest un nav jābaidās tik ļoti..pastaigu laikā gan vienmēr 'skenēju' apkārti vai nav klaiņojošo suņu.