Problēma

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Draugs grib braukt prom no Latvijas. Un jau ir viss tik tālu, ka raksta atlūgumu darbā. Saka, lai braucu līdzi, bet nu es nevaru, jo man ir skola, par kuru maksāju. Viņš pateica, ka mana dzīve ir nožēlojama, te Latvijā. Un ar savu izglītību, kad pabeigšu skolu neko nenopelnīšu, tāpat pārmetumi par manu darbu (apkalpojošā sfērā). Es jau teicu, ka tas viss tikai pagaidām, lai pagaida vēl pāris gadus un tad domā braukt prom, bet viņš ir nelokāms. Pašam viņam ir augstākā izglītība, viņu Latvijā te nekas netur, arī daļa ģimenes ir ārzemēs, bet man ir skola, te ir mamma. Nevaru tā visu pamest un braukt. Viņš pat neieklausās tajā, ko saku, tikai maļ savu un visu laiku, ka te jau ir slikti, negrib tik nožēlojamu dzīvi dzīvot utt., un uz jautājumu, ko es darīšu ārzemēs, bez izglītības, krāmēšu kastes veikalā, strādāšu fabrikā, viņš atbildēja - es tev nemaz nelikšu strādāt! Un, atvainojos, bet dzīve bez darba, sēdēt mājās droši vien ar bērniem, nav nožēlojama? Viņam ģimenē tāds modelis, kad sievietes nestrādā, bet nu es tāda neesm un negribu pat būt! Izskatās, ka mūsu uzskati pārāk fundamentāli atšķiras un būs jāšķiras.
06.02.2014 13:33 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
puisis infantīls duraks.

vispār valdība iejaucās kartībā kas izturējusi evolūcījas pārbaudi. vispār vīrietis pēc dabas grib ģimeni. grib visus "drāst un barot". grib pelnīt pa sevi, savu sievieti un bērniem. bet mēs sievietes esam nedaudz piemānītas. no valstiska viedokļa ir ļoti izdevīgi, ka abi dzimumi strādā. valdība pateica, lieciec večiem mīksto un ejiet strādāt!
-kapeeec? negribās!
-ta jūs neatkarību atgūsiet.
vot ble, maximā pie kases, toties brīvas sajūta kāda... :D

interesanti, ka tagad abi dzimumi bliež fabrikās, zinātnē, armijā... ja kads no partneriem zaudē darbu, ģimene pakļauta nabadzībai. smieklīgi? kaut kas nav pareizi.
06.02.2014 18:16 |

Reitings 380
Reģ: 15.10.2013
Noteikti pabeidz màcības,jo nekad neko nevar zināt,iespējams pametīsi un aizbrauksi un nav garantijas cik ilgi busiet kopā!Atiecības no attāluma nav vieglas,bet tomēr tā ir iespēja pabeigt mācības un pēctam droši vari braukt pie viņa!Ja viņam tiešām būs svarīgi saglabāt jūsu attiecības viņš darīs visu,lai arī tev labi!Pat ja aizbrauksi tu to visticamàk pēctam pati nožēlosi,vel pietam nezinot kà viņam tur būs ar darbiem....
06.02.2014 18:29 |

Reitings 445
Reģ: 20.04.2013
Kad es tiku nostādīta šādas izvēles priekšā, izvēlējos palikt. Puisis gan man neko neuzspieda, bet bija samērā pārliecināts, ka braukšu pie viņa, kad pabeigšu studijas, jo Latvijas dzīve taču ir tik briezmīga, nabadzības pilna. Biju labi pabeigusi vidusskolu un studēju inženierzinātnes un negribēju visu pamest, lai brauktu strādāt kādā fabrikā. Rezultātā mēs izšķīrāmies (pēc aptuveni gada), bet es ne mirkli nenožēloju savu izvēli. Šobrīd studijas ir pabeigtas, strādāju savā jomā un dzīve ne tuvu nav tik traģiska un nožēlojama kā man tika stāstīts.
06.02.2014 20:39 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
un uz jautājumu, ko es darīšu ārzemēs, bez izglītības, krāmēšu kastes veikalā, strādāšu fabrikā, viņš atbildēja - es tev nemaz nelikšu strādāt!

Nelasīju komentārus, bet, ja runa ir par UK vai jebkuras citas ES pilsētu (nevis ciematu), tad ir tāda iespēja kā turpināt studijas savā jomā, pielīdzināt Latvijā nokārtotos eksāmenus, lai nav jāsāk augstskola no jauna. Ja jau viņš var apmaksāt tavu mājās dzīvošanu, tad droši vien spēs samaksāt par augstskolu. Bez tam ar to tu tikai iegūsi, ja vēlieties tur pavadīt daudzus gadus, tad savas valsts diplomu darba devēji vairāk novērtēs un tev būs lielākas iespējas izsisties, jo ir vietas, kur pat ar Latvijas maģistru ir jāstrādā fabrikā.
06.02.2014 20:58 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Es tavā vietā nekur nebrauktu, tev šeit ir studijas un nav ko. Lai čalis brauc, ja jau viņš tā ir izvēlējies darīt. Padzīvosi bez viņa, sapratīsi ko un kā darīt tālāk.
Varbūt ir jāpadzīvo atsevišķi, lai saprastu vai jums ir lemts būt kopā vai nē.
06.02.2014 21:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits