Viņš ārzemēs domā strādāt normālu darbu, normālā nozarē, nevis viestrādnieku darbu, ja tā drīkst teikt, protams, cita lieta, ir vai tas viņam izdosies. Vieta, kur palikt ir, nebūs jāmeklē. Mācos vienā no lielākajām Latvijas augstskolām, humanitārā novirzienā. Nedomāju, ka viņš domā, ka es kaut ko nesasniegšu, drīzāk mani tajā Latvijas kontekstā, ar manu iegūto izglītību un darba iespējām. Bet jums taisnība, tāpat sāp, tas, ka netieku novērtēta, ka netiek novērtēta lietu, kuru daru, kas man interesē. Vismaz varēja izlikties, mani atbalstīt. Un tā aizbraukšana, protams, neuzkrita, kā sniegs uz galvas, bija jau runāšana, bet ne konkrēta, tagad vienkārši viss tik strauji - atlūgums, braukšu prom, izvēlies braukt vai nebraukt līdzi! Tik pēkšņi. Tāpat zinu, ka viņš gribēs uz mājām... bet, ja viņš aizbrauks, tas būs neatgriezeniski, jo tas nav normāli, mani tā vienkārši uz līdzenas vietas pamest, kad man ir studijas. Tas viņam nav sapnis. Es domāju, ka iemesls ir tas, ka viss viņam ir tik ļoti apnicis konkrēti šeit Latvijā, Rīgā. Riebjas darbs, kuru dara, alga arī nav pārāk laba. Gribas kaut kādu kustību, virzību, bet vienīgais risinājums nav ārzemes. Mēs esam jauni. Esmu teikusi, lai pagaida pāris gadus, būs normāls atalgojums, varēsim atļauties kaut kur paceļot utt., lai nav tā vienmuļā dzīve. Viņš jau ir bijis ārzemēs iepriekš, priekšstats ir kaut kāds.
Ar prātu jau saprotu, ka jāšķiras, ja viņš nemainīs savu lēmumu, kā visticamāk, ka būs, bet nu ar sirdi jau grūti. Tik grūti izšķirties.