Čilli pica

Reitings 79
Reģ: 14.11.2013
Sveikas!
Paskatījos jau esošās diskusijas par šo tēmu, bet tās bija jau pavecas.
Varbūt kāda ir strādājusi šajā iestādē vai strādā pašlaik. Varat pastāstīt, kā jums tur patika? Kā ar dzeramnaudu? Kas būtu jāzina, ejot uz pārrunām? Kādā līmenī jāzina krievu valoda. Vai ar pamatfrāzēm pietiktu?

Liels paldies!
04.02.2014 22:18 |

10 gadi
Reitings 191
Reģ: 23.02.2011
Bet ir viens drošs variants, kā krievu valodu iemācīties-esi krievu kompānijā, tur tā valoda nāks dabiski.

bet, ja tev piemēram būtu vāciešu vai franču kompānija - domā tev tikpat labi sanāktu iemācīties? :)
05.02.2014 20:54 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
bet, ja tev piemēram būtu vāciešu vai franču kompānija - domā tev tikpat labi sanāktu iemācīties?

Nu nezinu, cik viegli, bet domāju, ka būtu vieglāk iemācīties īstā vidē, kur to valodu lieto, nekā skolā vai kaut kādos kursos
05.02.2014 21:07 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Krievu valoda patiešām ir viegla un pie tam vērtīga valoda. Ja jums krievu liekas tik briesmīgi grūta, tad ko teiksit par franču vai itāļu? Pff...
05.02.2014 21:53 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Teikt, ka krievu valoda ir viegla, ir apvainojums šai skaistajai, bagātajai un sarežģītajai valodai. Ja jums tā šķiet viegla, palasiet krievu dramaturģiju. Jā, tā valoda, ko dzirdam uz ielām ir salīdzinoši viegla, it sevišķi tās sabiedrības daļas piekoptā valodā, kas liek b** aiz katra vārda. Protams, Puškinu skaitīt neviens tiešām Čillenē neliks, pamatzināšanas noteikti apgūsi ātri. Bet es, kaut runāju krieviski no 4 gadu vecuma, saprotu to, ka valodas var vienkārši nepadoties. Tāpēc apgalvot: "Ko, tu - nemāki? Tas taču ir viegli, kā var nemācēt?" ir augstprātīgi, manuprāt, un muļķīgi.
05.02.2014 22:12 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Ance, nu nav tā valoda, ko dzird uz ielām un sabiedrībā tikai tāda, kur katru teikumu beidz ar b***, un liela daļa no tiem, kas tā runā ir arī latviešu izcelsmes, ir cilvēki, kuri runā arī pareizi, pat skaisti. Šeit gan diskusijā bija saruna par to, cik daudz no valodas būtu jāmāk strādājot ēstuvē un to nu tiešām iemācīties ir viegli. Un vienalga es joprojām uzskatu, ka krievu valodu pieklājīgā līmenī, pat tādā, lai lasītu literatūru, nav tik sarežģīti, it sevišķi cilvēkam, kas jau runā samērā sarežģītā valodā-latviešu.

Mani latviski gandrīz ne vārda nerunājošu 5ajā klasē ielika mācīties latviešu plūsmas klasē, kādus trīs mēnešus nesapratu gandrīz neko, bet iemācījos. Un es neteiktu, ka latviešu valoda būtu no tām vieglākajām valodām, ko apgūt un kurā komunicēt. Un neuzskatu, ka krievu būtu daudz sarežģītāka par latviešu.
05.02.2014 22:36 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Anastasija, katram ir savas stiprās puses. Kādam jau tas ēstuves vārdu apjoms šķitīs sasniegums, un es to varu saprast.

Es arī nesalīdzināju to valodu, kura jāprot ēstuvēs, ar to, kurā tiek likts b** katra teikuma galā. Vienkārši ir jebkurā valodā dažādi prasmju un inteliģences līmeņi.

Un tas nav nekāds noslēpums, ka bērni valodas apgūst ātrāk, arī 5. klasē.

Vienkārši es nesaprotu, kā var teikt: "Tas ir viegli." Man viegla šķiet trigonometrija - es to tiešām lieliski sapratu skolā un domāju, ja pielietotu ikdienā, saprastu vēl labāk. Bet citiem klasesbiedriem un vispār lielākajai daļai skolēnu mūsu skolā tā nešķita. Katram savi talanti un savi klupšanas akmeņi. Es, piemēram, neprotu saskaitīt. Sit nost, es to galvā daru tik ilgi, ka man nepieciešams kalkulators elementārāko divciparu skaitļu saskaitīšanā. Un tas arī it kā ir viegli, bet man tā galīgi nešķiet.
05.02.2014 22:46 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Nelasīju visus komentārus, bet nebrīnos, ja uz beigām pajautāji, lai kāda tev uzraksta runu, ko teikt darba intervijā. Jāmācās būt patstāvīgākai. Izklausās, ka ej uz kaut kādu superkruto kompāniju, kurā tiek viens no miljona. Diz gan bērnišķīgi. Tādās vietās kā Čilli pica, hesītis utt ņem taču visus pēc kārtas, jo vienkārši reti kurš var tur izturēt. Vienkārši chill.
05.02.2014 22:53 |

Reitings 80
Reģ: 12.01.2014
Es nezinu kā tajās inetvijās, bet biju pirms pusgada pieteikusies un man zvanīja, iztaujāja ne pa jokam, lika gan krieviski, gan angliski atbildēt u.tml. beigās pajautāja vai būšu gatava pilnas 5cas dienas nedēļā strādāt, nu es pateicu ka nē, jo sludinājumā bija minēta pusslodze plus es nespētu 5 dienas maukt pa entajām stundām uz kājām....

Paziņas ir teikušas, ka tur esot smagi..
05.02.2014 23:05 |

Reitings 39
Reģ: 06.02.2014
Cau! Gribi nopelnit naudu? Ieej - http://bit.ly/1ekzRVU un atvertaja loga nospied - "Velos pelnit naudu" un sac pelnit jau sodien!!! VEIKSMI TEV!
06.02.2014 02:06 |

Reitings 2609
Reģ: 11.11.2013
Čillenee maz maksā, bet forši ka tur var pieesties, vismaz ja par pavaru strādā.
Visslabāk ir tad, ja tur strādā pa viesmīli, tad var normāli nopelnīt.
Runājot par citām iestādēm, like Hesīts un McDonalds, tur gan tagad ir likums, ka paičons ir par savu naudu, bet normāli strādājot var nopelnīt labāku naudas summu, nekā kāds dirnot offisā vai kādā citā veikalā, kvai NewYorker vai Apranga grupas veikalos.

Es uzskatu, ka pieredze kā mani pieminētie barošanas darba vietas Tavā CV pateiks diezgan daudz, jo visi zin, ka darbs tur nav viegls. Un ja tur esi nostrādājusi labu laiku, piemēram, divus gadus, tad nākamais darba devējs jau uz Tevi skatīsies cerīgāk.
Plus, ļoti labas vietas, ko apvienot ar skolu.
Peace..
06.02.2014 10:47 |

Reitings 1080
Reģ: 29.01.2009
Dzeramnaudas dala uz visiem, stundas daudz,alga maza. Inventūras laikā jāiet uz darbu un jāpalīdz,bet par to nemaksā. Daļu algas dod aploksnē. Nekas wow, radiniece strādāja tur. Zinot visu kā tur notiek, pat ēst uz turieni negribas vairs iet :D
06.02.2014 10:51 |

Reitings 2609
Reali, nauda aploksnēs iet 90% restorānu, no tiem 50% viesmīļu likme ir minimālā + čaji
06.02.2014 11:14 |

Reitings 161
Reģ: 03.10.2013
Manuprāt tādās ēdināšanas pakalpojumu sfērās krievu valoda mūsu valstī ir jāmāk vismaz sarunvalodas līmenī, jo ir vēl tādi krievi, kuri nemaz nemāk LV valodu. Arī pašam vieglāk strādāt. :)
06.02.2014 11:27 |

Reitings 2609
Te varētu strīdēties.
Bieži, ja krievs kurš zin latviešu valodu sarunvalodas līmenī vai labāk, tāpat ar Tevi runās krieviski, īpaši jau restorānā. Ja iet tādā sfērā strādāt, tad krievu valoda ir vajadzīga.
Atminos hesīša laiku, kad puse kolektīvs nemācēja krieviski runāt, tur tik bija kadri, bet hesī tas ir atļauts... :D
06.02.2014 11:46 |

Reitings 79
Reģ: 14.11.2013
Nesaprotu! Viena meitene teica, ka dzeramnauda katram savējā, tagad Tu, Unknown, saki, ka jādala uz visiem. Kā tad īsti ir?
06.02.2014 12:48 |

Reitings 296
Reģ: 29.01.2009
nav nekas jādala uz visiem!!! nezinu nevienu čileni kur tas tiktu darīts!!!! muļķības! varbut tas ir bijis sen kaut kad vai arī cita veida iestādē!
07.02.2014 00:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits