Vispār pēc maniem novērojumiem ir darba vietas, kur tieši meklē darbiniekus, bez pieredzes.
Par Jelgavu ir tā, pati tur dzīvoju nu jau 4 gadus, darbu atrast diezgan grūti, bet cik esmu meklējusi esmu atradusi darba vietas, arī prakses vietu atradu. Ieteiktu nekoncentrēties uz to, tur nevaru pieteikties, jo neprotu valodu, tur, jo nav pieredzes utt. No pieredzes, man vajadzēja iziet trīs mēnešus praksi saistībā ar sabiedriskajām attiecībām, tā, kā esošajās darba vietās, nevarēju iziet meklēju pa Jelgavu. Izdomāju, ka jāpiesakās praksei tūrisma centrā, tajā brīdī man viss kas saistīts ar tūrismu, bija tumša bilde. Bet mani paņēma, tā nu apguvu arī tūrisma lietas, man deva iespēju arī strādāt Ledus skulpūru festivālā visas dienas, tas bija riktīgs rūdījums, bet bija to vērts.
Uzraksti CV un ej pa vietām, kur gribētu strādāt un dod CV, bet nedod darbiniekam, bet ej pie priekšniecības, darbinieks var arī tīši vai netīši nobeidzināt tavu CV un priekšniecība nemaz neuzzinās, ka esi bijusi tur un meklējusi darbu. Jelgavā
Jelgavā var meklēt darbu Rimi, Macdonaldā, Hesburgerā, Tūrisma centrā, Trīsvienības Baznīcas tornī, gan tur esošajā restorānā, vēl ir Reserved veikals, skaistumkopšanas salonos, uz Lielās ielas ir jauni ēdināšanas uzņēmumi tur arī var painteresēties, Zvaigzne ABC, Tele2, Bite, LMT