ratiņkrēsls?

Reitings 114
Reģ: 14.12.2012

Sēdējām ar draudzenēm un uzdūrāmies ( vecajos labajos draugos ) šādai bildei. Vienmēr, kad šāda tipa bildes parādās, ir tik daudz ieteicēju un uzmundrinātāju. Ja tā godīgi un mazliet ilgāk par vienu klikšķi padomā- varētu? draudzēties, būt kopā, appreceties? Ratiņkrēsls tomēr ir stigamtizējošs, lai vai kā mēs uzskatītu sevi par atvērtu pasaulei un dažādībai. Kad sanāk uz ielas redzēt ( biežāk ārzemēs ) tādus pārus vai vienkārši cilvēkus, vienmēr mazliet aizdomājos- jā, ir labi nbet es tā nevaretu. Kā ar jums?
To, ka ir divas dažādas lietas- kopā būšana un tad ratiņkrēls un ratiņkrēls un tad satikties, ir divas dažādas lietas, esmu pārliecināta
Nezinu, vai es varētu
03.02.2014 19:51 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Jā un varētu arī uzsākt.
04.02.2014 09:57 |

Reitings 963
Reģ: 03.07.2013

Domāju, ka nevarētu gan, bet diezgan grūti atbildēt uz šo jautājumu, jo nekad nevari zināt kas dzīvē notiks. Iespējams cilvēks ir spējīgs arī atkal sākt staigāt. Bet kā jau meitenes teica, ka kaut kas notiktu ar tev mīļo cilvēku, tad noteikti, ka nepamestu.
04.02.2014 09:59 |

Reitings 99
Reģ: 22.01.2014
Man kā reiz ir stāsts no dzīves. Manai māsai bija tieši šāds gadījums(-i), viņa sāka satikties ar pusi, kas bija nonācis ratiņkrēslā (2x). (tāpēc es saku, ka viņai ir glābšanas komplekss)
Pirmajā gadījumā puisim nebija absolūti nekādas cerības nostāties uz kājām. Viņai tas netraucēja, seksā arī kaut ko izštukoja. Vēlāk gan nāca atklāsme, ka viņa grib darīt tās pašas lietas, ko var standarta pāri - iet pastaigā gar pludmali, kopā peldēties, slēpot, kaut vai vienkārši aiziet kopā paballēties utt., bet dēļ viņa stāvokļa tas nav iespējams. Attiecības pārtraukt jau arī nav tik vienkārši, jo jācenšas izvairīties no iespaida, ka viņa grib tās pārtraukt dēļ viņa stāvokļa.
Otrais gadījums bija jau labāk, puisis pamazām "cēlās kājās". Šīs attiecības redzēju klātienē, jo tajā laikā dzīvoju ar viņiem kopā. Nu, ja patīk dzīvot četrās sienās, nodarboties ar apkopšanu (bonuss visam tam bija viņa slinkums un vēlme pēc vēl vienas mātes, kas viņam visu pienes), tad uz priekšu, bet es sapratu, ka, lai vai kā man patiktu puisis, es nevarētu ar viņu satikties, ja viņš būtu ratiņkrēslā.
Pilnīgi cita lieta, ja esošajam dzīvesbiedram atgadītos nelaime.
04.02.2014 11:14 |

Reitings 114
Reģ: 14.12.2012
Nekad nevar zināt, kas ar mums notiks dzīvē un kas paredzēts.
Tik daudzas meitenes tik konkrēti zina, ka paliktu kopā ar dzīvesbiedru.. Bet tomēr tik daudz pāru izšķiras.
04.02.2014 21:59 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Nekad nevar zināt, kas ar mums notiks dzīvē un kas paredzēts.
Tik daudzas meitenes tik konkrēti zina, ka paliktu kopā ar dzīvesbiedru.. Bet tomēr tik daudz pāru izšķiras.

Cilvēki bieži vien šķiras arī, kad nevienam nekas nekaiš. Tomēr, ja cilvēks paliek par invalīdu, abu dzīves ļoti mainās. Sākotnējā mana doma būtu nekādā gadījumā nepamest mīļoto cilvēku, bet, kad ar laiku attiecības mainās, ne visi spēj adekvāti mainīties līdzi. Es domāju, ka liela daļa beigu beigās nepaliktu kopā, jo cilvēki šķiras arī, kad viss ar veselību un orgāniem kārtībā.
06.02.2014 10:20 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Sany-cik diivaini ,un ar mani ir tiesi otraadi.Tagad iedomajos,ja kaut kas taads buutu noticis ar manu pirmo viiru ,es vispaar nekad nebuutu braukusi prom,tiesi otraadi -buutu palikusi maajas un buutu vinam blakus...Man noteikti vieglaak ir paartraukt attieciibas,ka zinu, ka tas otrs cilveeks ir ok-vesels,jaunas attieciibas uttIisi sakot -necies.
06.02.2014 17:34 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Ne jau vienmēr škiršanās iemesls ir invaliditāte. Es domāju, ka tas cilvēks, kurš kļuvis nevarīgs mainās kā personība, jo nevar samierināties ar situāciju. Un mainās pašas attiecības, saskarsme, sadzīve.
06.02.2014 17:41 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Anny-spriezot peec cilvekiem ,ar kuriem man ir bijusi saskarsme-tas tiesaam ir gruuti....noteikti abaam puseem...
06.02.2014 17:43 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
piekrītu Emanuellei, ar mani, domāju, ka būtu līdzīgi - nespētu izšķirties, ja ar mīļoto cilvēku kas tāds notiktu. Varbūt žēlums nostrādātu, nezinu. Manuprāt, tādos gadījumos mainās uztvere un savām ambīcijām tiek pārkāpts pāri, lai tik otram būtu labi. Daudz ko pārvērtē.
Taču es zinu vairākus pārus tepat Latvijā, kas ir laimīgi kopā un kur viens ir ratiņkrēslā. Divos gadījumos tā ir meitene, kas ir ratiņkrēslā, jau no dzimšanas. Vienā gadījumā tas ir vīrietis - viņš ar savu draudzeni nesen apprecējās, laulību ceremonijas laikā baznīcā pilnīgi visi viesi raudāja aiz aizkustinājuma.
Tāpat zinu vienu jaunu sievieti, kurai ir gan rokas, gan kājas protēze, respektīvi, apgrūtināta pārvietošanās, taču viņai ir laba karjera tepat Latvijā un arī vīrs!
Viņi visi man ir teikuši - kad iepazīsti otru cilvēku, esi ar viņu kopā, tad iemīli par spīti invaliditātei, un ar laiku pat aizmirsti, ka viņš ir ratiņkrēslā.
06.02.2014 18:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits