Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Darba joma - kā nomainīt?

Reitings 122
Reģ: 27.01.2014
Jau ilgāku laiku manu pa galvu grozās viena doma - kā nomainīt jomu, kurā strādāju?

Šobrīd strādāju veikalā par vecāko pārdevēju (praktiski veikala vadītāju), alga ir pieņemama (t.i. vienmēr var vairāk, bet badā nemirstu), ap 500€. BET! Negribu visu mūžu strādāt par pārdevēju, man jau ir piegriezies :( Jūtu, ka mans potenciāls ir krietni lielāks, bet šeit vairs nav izaugsmes iespēju. Varētu pamēģināt strādāt to pašu biroja darbu vai ko citu, bet darba pieredze man ir tikai tirdzniecībā. Un vēl viens bet - diez vai būtu gatava strādāt par ievērojami zemāku algu. Vai tiešām visur var tikt tikai caur pazīšanos? Vai varbūt neesmu vienkārši pietiekami interesējusies par iespējām?
01.02.2014 20:39 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
"Biroja darbs" nav darba joma...
02.02.2014 17:51 |

10 gadi
Reitings 755
Ja tev ir kāds atbalsts no malas, tad vari riskēt. Ieteiktu sūtīt savu CV uz interesējošo amatu un tad jau redzēs vai kāds tevi aicinās uz interviju vai nē. Uzreiz jau nav jāiet tur strādāt.

Es tavā vietā ietu mācīties, lai turpmāk nav jāsaka -
bet darba pieredze man ir tikai tirdzniecībā
.
02.02.2014 17:55 |

Reitings 122
"Biroja darbs" nav darba joma...

Nebiju to domājusi kā darba jomu, bet nu kā vides nomaiņu - ne veikalā. Kādā citā darba jomā strādāt birojā.

Es tavā vietā ietu mācīties, lai turpmāk nav jāsaka -

bet darba pieredze man ir tikai tirdzniecībā

Man ir izglītība tūrisma un viesnīcu vadībā, bet... laikam īsti negribu tur strādāt, vismaz pagaidām, jo studijas kaut kādā ziņā nosita apetīti uz to. Un diemžēl šai studiju programmai nebija paredzēta prakse, kas varētu būt kā noderīga pieredze turpmākajām darba iespējām. Bez pieredzes lielākoties var tikt tikai par tūrisma aģentūras ceļojumu konsultantu, bet kas es par konsultantu, ja neesmu apbraukājusi pusi pasaules? :D

Blank, es laikam daru nepareizi, jo esmu CV sūtījusi tikai uz vakancēm, kurām atbilstu kā kandidāts pēc viņu prasībām - t.i. 99% nepieciešama pieredze attiecīgajā jomā, kuras man nav.
04.02.2014 14:41 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Ej pa vakariem vai brīvdienām kādu praksi - par maksu vai bezmaksas. Tajā jomā, kur vēlies strādāt. Pēc tam jau sāc meklēt darbu.
04.02.2014 14:51 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Pirmkārt tas, ka tev ir pieredze tirdzniecībā nav slikti, tirdzniecība nebeidzas ar pārdevēju, vecāko pārdevēju un kasieri. ;)

Par ceļojumu konsultantiem - tur alga būs līdzīga, bieži minimālā uz rokas un pārējais no precentiem, kas variē. Tam gan nav nozīmes, ka neesi pusi pasaules apceļojusi, jo tavs uzdevums bū ne jau dalīties savos iespaidos par Hurgadas kūrortu, bet rast izdevīgāko piedāvājumu. Un tādā darbā tu paspēsi izceļoties, ja būsi attapīga. Mans viens draugs strādā šādā amatā un uz Indiju aizlidoja par 200ls..

Izvēlies, ko tieši vēlies un meklē iepējas. Zinu gadījumu, kad Stockmann pārdevēja kļuva par nodaļas vadītāju - ir arī veiksmes stāsti tev zināmā jomā, galvenais zini, ko tieši gribi.
04.02.2014 15:05 |

Reitings 4298
Ar savu iepriekšējo teikumu gribēju vērst Tavu uzmanību uz to, ka reti kurš biroja darbs ir pa spēkam cilvēkam bez attiecīgās izglītības vai pieredzes, turklāt, pat ja ir, reti kurš darba devējs šādu cilvēku (bez izglītības un pieredzes) paņems konkrētajā darbā.
04.02.2014 21:21 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Es gan teiktu, ka tava pieredze tirdzneībā ir labs bonuss, ja skatīsies darbu par klientu menedžeriem/pārdevējiem, kas ir ofisā. Izej vēl kādus datorkurus, lai labi zinātu Eceli. Jo šie menedžeri bieži strādā ar Exceli. Ir jāmāk runāt ar klientu - gan telefoniski, gan aizbraucot pie klienta.
Izvēlies sfēru, kas tev ir saprotama - sadzīves ķīmija, pārtika, kosmētika.
Ir menedžeri, kas ofisā sēž, un ja uzņēmusm paliels, tad izstrādā visādas akcijas ar lielveikaliem. Vai tirdzniecības pārstāvis, kuram jābraukā pie klientiem.
Vismaz manā uzņēmumā svarīgi ir tas, kā tu māki runāt un vai tirdzniecība ir tev saprotama.
04.02.2014 21:28 |

Reitings 122
Paldies meitenes, laikam jau pa lielam bija vajadzīgs tikai iedrošinājums nebaidīties mēģināt :)

Vismaz manā uzņēmumā svarīgi ir tas, kā tu māki runāt un vai tirdzniecība ir tev saprotama.

Runāt es māku un man tas diezgan labi padodas, ne velti tagadējā uzņēmumā esmu viena no labākajiem pārdevējiem.

Man vispār nekad nav bijušas problēmas apgūt kaut ko jaunu, ļoti viegli pielāgojos un mācos. Tikai tā laikam ir tāda standarta darba gribētāju frāze intervijās, ka intervētājs parasti to palaiž gar ausi :D
06.02.2014 10:21 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)