ko darìt???

Reitings 108
Reģ: 24.11.2012
labdien, šoreiz runa par neizprotamu asiņošanu.
Man kopš 11.tā janvāra ir asiņošana - tàs nav mènešreizes, bet pat nezinu, jo var iztikt ar ikdienas ieliktnī§iem-naktì it kā praktiski nav tikai kad pieceļas un kko dara asiņo. -Kas tas varētu būt un no kà??
p.s. pie ginekologa nesūtiet-àrstus praktiski neapmeklèju-nevèlos to darìt
01.02.2014 14:08 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
kity, pēdējā info,m ka Kamēlijas aptiekā viņai privātprakse :) Ņem gan pusaudžus, gan grūtnieces, gan pensionāres :))
Vislabākie vārdi, kaut pati pie viņas biju tikai uz savu pirmo vizīti 15 vai 16 gados :)
Jā, es starp citu, arī biju gan nevainīga, gan pīpēju kā skurstenis :D
01.02.2014 14:44 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Saujā Krīiņš - tieši tā! Tas tgd tāds paradoks - kniebšanās visur apkārt - filmās, mūzikas video, pilni žurnāli kā apmierināt orāli 10001 veidā savu vīrieti, kādu seksīgu veļu uzvilkt uz Valentīndienu u.t.t.,

bet tajā paša laikā meitenēm kauns teikt savam puisim, ka ir mēnešreizes vai ka piena sēna vbai jebkas, ka nevar mīlēties, kauns iet pie ginekologa. Galvenais, ka kniebties bez preža nevienai nav kauns, bet iet pie ārsta, rūpēties par higiēnu, aptiekā nopirkt svecītes pret piena sēni ir ārkārtīgs kauns, pateikt mammai, ka jāiet pie ginekologa ir kauns - bet vakarā ar draudzenēm čalot kura ar ko nolaidusi, vai kāds vienas nakts sakars bija aizvakar pēc Koijotiem nav kauns... Mūsdienu pasaules paradokss...
01.02.2014 14:44 |

Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
Ej asiņo stūrī un gaidi kad paliksi gudra.
01.02.2014 14:45 |

Reitings 1681
Ļauni teikt, bet dabiskā atlase - tik tiešam - mums vecajām mazakas konkurence ja sīkās sabeigs savu veselību un nevarēs ne normāli seksot ne bērnus vēlāk dzmedēt. Daļa izmirs... Tas tāds melnais humors sanācis...
01.02.2014 14:46 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Nekā paradoksāla, tā ir bijis vienmēr ... Arī 10 gadus atpakaļ ....
01.02.2014 14:47 |

Reitings 108
Reģ: 24.11.2012
kāda te saistìba ar manas ģimenes matereàlo stāvokli???- es šķiet nemaz nebùtu gatava ka mna atklāj vēzi vai cist vai vēl sazin ko - es nevarētu to moràli pieņemt-man ir bail.
01.02.2014 14:48 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Alya,
ned**s, ka tev bail. Nav tev bail. Ja būtu bail, tev būtu pieraksts pie doka jau pirms nedēļas.
01.02.2014 14:50 |

Reitings 1681
Vēzis arī droši vien negrib lai viņu atklāj!

Asiņosana var nebūt vēzis, bet ja tur asiņos tātad ir vaļēja virsma caur kuru var viegli saķert kādu zarazu. Vismaz apmazgājies regulāri - pamazgā to vietu ar kumelīšu novārījumu lai nav netīrs.
01.02.2014 14:51 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
es šķiet nemaz nebùtu gatava ka mna atklāj vēzi

Jā, labāk nezināt. Tfuu tfuu tfuu, lai Tv veicas!
01.02.2014 14:54 |

Reitings 380
Reģ: 15.10.2013
Iespējams nemaz nav viss tik traki,bet kamēr neiesi pie àrsta vari to visu ielaist un tad gan būs daudz trakāk,ginekoloģiskàs sàpes ir nenormàlas,vai labàk būtu ja arī sàpētu,tad jau sen būtu aizvesta pie àrsta un nesēdētu te forumà!
Ātrāk pierakstīsies pie àrsta,ātrāk būs mierīga sirds!
01.02.2014 14:56 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Alya, ir reizes, kad bailēm jākāpj pāri, jāsaņemas un jādodas pie ārsta.

Ginekologi ne ar tādām vien problēmām tikuši galā :)

Pat, ja noskaitīšu 101 iemeslu, kāpēc Tev ir tā asiņošana.. ne jau mani vārdi to apturēs :)

Tici man, pēc apmeklējuma jau uzreiz jutīsies daudz atvieglotāk :)
01.02.2014 14:57 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Godīgi, man sāk šķist, ka trollis. Piedod, ja neesi.

Vēzim un citām slimībām ir pie vienas vietas, vai tev viņu gribāš, negribās, bail, ka atklās, vai sapņo par gulēšanu slimnīcā. Slimība negaidīs, kad būsi tai gatava.

Es tiešām ceru, ka kāds tomēŗ atradīs tos īstos vārdus ar kuriem tevi pārliecināt. Ja pati sevi sargāsi, arī Dievs tevi sargās. Un šoreiz sargāšana būtu aiziet pie ārsta.

Smēķēšanu ar ieteiktu atmest, ja jau no ārstiem bail.
01.02.2014 15:07 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Ella - pilnīgi piekrītu. Lielākā pagale problēmu ugunij ir klusēšana. Vismaz mēs varam censties būt tā pārmaiņa, ko vēlamies redzēt. :)

weee - ā, nu ja jau pat pirms 10 gadiem tā ir bijis, tad jau lai paliek, nav jēgas situāciju labot.................
01.02.2014 15:10 |

Reitings 381
Reģ: 07.07.2013
Pēc kāda laika, kad tas viss būs ielaists (cerams, ka tā tomēr nebūs), tu ĻOTI nožēlosi, ka dēļ tik debīliem iemesliem toreiz neaizgāji pie ārsta.
01.02.2014 15:16 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Irregular vaginal bleeding is any bleeding from a woman's vaginal area and usually refers to bleeding that is not part of a regular period. Some possible causes of irregular vaginal bleeding include hormonal changes, contraception such as the pill, injection or IUD (intrauterine device), infection in the vagina or uterus, fibroids or polyps inside the uterus, trauma to the vagina and some medications. In rare cases bleeding may be a symptom of cancer in the lining of the uterus, the cervix or vagina.

Īpaši priekš tevis atradu internetā īsu apraktu par neregulāru asiņošanu.
Tūlkojums (iespējams neprecīzs)

Neregulāra asiņošana ir asiņošana no vagīna zonas un notiek ārpus normālā menstruālā cikla. Iespējamie cēloņi neregulārai asiņošanai var būt hormonu izmaiņas, kontrocepcijas līdzekļi kā piemēram avārijas kontrocepcija, injection or IUD (intrauterine device) ja nemaldos šis ir tūlkojums priekš ierīcēm kuras izmanto lai izvairītos no palikšanas stāvoklī ievietojot tās iekšā vagīnā, infekcija vagīnā vai dzemdē, fibroids vai polyps - nezinu kā iztūlkot, bet skaitās kā lieli vai mazi augoņi dzemdē. Vagināla trauma, vai atsevišķas zāles ar var izraisīt asiņošanu. Retos gadījumos iemesls asiņošanai var būt simptoms kas norāda uz iespējamu audzēju/vēzi dzemdē, dzemdes kaklā vai vagīnā.

Centos iztūlkot saprotami, cerams ka iznāca kaut cik :D
Lai nu kā, es izlasot ko šādu skrietu pie ginekologa, un man ar nepatīk iet pie ārstiem.
01.02.2014 15:31 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Alya

Tu pie ginekologa esi bijusi? Ja nē tad varbūt pieraksties vismaz pie ģimenes ārsta, saki vecākiem ka tu slikti jūties un gribi aiziet, un tad ģimenes ārstei prasi ko darīt, varbūt viņa var ko ar izrakstīt, ja tev tiešām kauns pie ginekologa iet! Un vari jau ar pati pierakstīties pie ginekologa un pateikt ka nevēlies pārbaudi varbūt, bet lai vienkārši pasaka kas varētu būt pie vainas. Lai nu kā, ja tev šī problēma turpināsies, tu būsi spiesta iet pie ginekologa, agri vai vēlu! Labāk tiec ar to galā ātrāk savādāk var gadīties ka pusi savas dzīves sabojāsi dēļ ši!~Iespējams ka tev bērni nebūs, vai ar ilgus gadus būs jācenšas no vēža tikt vaļā, jo lūk negāji pie ārsta uzreiz kā simptomi parādijās! Nēsi muļķe un ej pie ārsta ! Vai vismaz mammai pasaki! Svešām meitenēm kauns problēmu nav stāstīt, bet pašas mammai nevari!
01.02.2014 15:39 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
piedod, bet KAS TU PILNĪGI STULBA ESI? Tev ir 17 gadi, bet jau vairāk nekā 20 dienas ir asiņošana. Tā nav nekāda joka lieta. Tu gribi, lai tas tevi noved pie kādas strutošanas vai sazin kā? Nu labi, neej pie ārsta, bet tev var gadīties tā,ka vienu dienu vienkārši tevi aizraus ar ātrajiem uz slimnīcu un uzliks uz operāciju galda. Tad tev kauns nebūs? Es tavā vietā nevis kaunētos no ārstiem, bet vienkārši man būtu kauns par to, ka es nedomāju ar galvu un ir pilnīgi pie kājas, kas notiek ar veselību. Sāc domāt ar galvu un aizej pie ginekologa. 17 gados ir normāli, ja neesi pārgulējusi, un ir normāli, ja esi. Tas nav nekas īpašs un nekas tāds no kā vajadzētu mulst.
01.02.2014 16:49 |

Reitings 518
Reģ: 17.09.2011
Alya- neuztraucies, ginekologs nav ārsts no kā jābaidās, neviens tevi ar varu nespiedīs kāpt krēslā, un ja tu netaisies pīpēt pie ginekoloģes kabinetā, tad par pipēšanu viņa nu nekādi nevar uzzināt :) Viss ticamāk, tas saistīts ar hormonālām izmaiņām, kādu iekaisumu, vai traumu, varbūt esi, fiziski kko smagu darījusi pēdējā laikā. Ja nu galīgi bail, aizej vismaz pie skolas medmāsas aprunājies, par savu situāciju;)
01.02.2014 17:05 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Tev nav bail, ka tas ir vēzis (tfu, tfu, tfu)? Es tavā vietā jau sen būtu pie ārsta, citādi naktīs negulētu.
01.02.2014 19:03 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nu principa šī nav tā joma, kura būtu jānodarbojas ar pašdarbību, bet, ja nu pie ārsta ne par ko...

Man vairakus mēnešus pēc dzmedībam daktere konstatēja, ka tur kaut kāds plīsums/jēlums joprojām negrib dzīt. Viņa teica, ka pie tās nedzīšanas vainīga izjaukta maksts mikroflora. To dakterē tapat, ka piena sēni. Palūdz aptiekā (tur ta nav kauns iet? ja kauns, aizsūti māsu) kaut kadas zāles/smēres/svecītes, kas palīdzēs mikrofoloru savest kārtībā.

Un tad turpini cerēt, ka pāries pats no sevis.

Lai gan, protams, piekrītu meitenēm - pie ārsta būtu jāaiziet. 17 gados gan nevainība gan sekss ir normāla lieta, kas nevienu ginekologu nešokēs. Ja ir bijis sekss ar vairakiem partneriem, par skaitu vari melot. To ciparu tur leja nevar redzēt. Arī smēķēšana nešokēs - veselīgi nav, bet nu nekas neredzēts arī ne. Līdz mammai informācija no ginekologa kabineta nenonāk. Ja dzīvo mazpilsētā, aizbrauc kādreiz uz Rīgu šopinga (un pie dakteres), i neviens gailis pakaļ nedziedās.

Daktere Puķīte, ko meitenes te jau minēja, ir OK. Sen, sen pie viņas biju sava pirmaja vizītē pie ginekologa (no skolas sūtīja visas meitenes obligāti pārbaudīties). Stulbus jautājumus neuzdeva.
01.02.2014 19:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits