Baby Shower war je, ko likt galda?

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Man sanak apmeram ka bridal wars, tikai man bus baby shower war.
Ar draudzeni gribejam kopa taisit abam baby shower, bet nu nevarejam vienoties par daudzam lietam, tapec taisam atseviski. Un vinas ir nedelu pirms maneja. Viss jau butu skaisti, ja vien es nebutu pilnigaka nulle viesu apkalposana un galda klasana. Draudzene man gan nak no lielas gimenes un vinai loti labi padodas uzklat galdu (meitas dzimsanas diena bija taads wow!) un pasniegt dazadus edienus. Es turpretim naku no mazas gimenes, kur svetku svinesana ir svesa.

Vajag jusu palidzibu ar galda klasanu, edieniem utt. Ciemos naks ap 12 cilvekiem (no kuriem puse bus ari bijusi pie otras meitenes). Kas jusu svetkos ir iecienits, kadas uzkodas, salati? Ludzu dalaties ar idejam, bildem utt. Un protams, par cik man tikai divas rokas velams butu kaut kas atri pagatavojams liela daudzuma.

Paldies, paldies!
30.01.2014 22:03 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Diivaini, ka pashas sev taisaat. Manaa draugu lokaa vienmeer tos pasaakumus ir riikojushas gruutnieces draudzenes, mammas vai maasas. Piedevaam paarsteiguma balliites formaataa.
Kaa ideju dekoraacijaam piedaavaat varu noformeet visu kaa beerniem - kraasainie papiira skjiiviishi ar barbijaam, supermeniem, kraasainas salvetes, visaadu kraasu baloni utt. To visu par sapraatiigaam cenaam var atrast Dollarama. No eedieniem izveeleeties beernu iecieniitus naskjus kaa piemeeram, klasiskos makaronus ar sieru, mazinjas sviestmaiziites, eedienus noformeet kaa laaciishu sejinjas, no sviestmaizeem izgriezt meenestinjus utt. Dresskods - visiem ierasties ar vienu rozaa vai debeszilu detalju apgjeerbaa. Saldajaa izsniegt visiem knupiishus no cukura.
31.01.2014 00:00 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
vienreiz ''Gandrīz ideālajās vakariņās" redzēju,ka šampinjoniem bija izgriezti kāti, un tajās cepurītēs salikti dažāda veida sieri. Tas viss bija apcepts cepeškrāsnī, un izskatījās lieliska uzkoda. :)
31.01.2014 00:03 |

10 gadi
Reitings 1513
Met kautrību pie malas un paaicini kādu mazāk maitisku maitu palīgos! :D
Ja vēlies, vari lielumu sagatavot pati, bet , lai irkāds, kas palīdz samaisīt/saformēy/salikt pa šķīvjiem,utt.

Te jau meitenes labus variantus piedāvājušas! Patika arī Kristas ideja par pasākuma ideju kopumā;)
Es jau arī droši vien vairāk iespringtu uz noformējumu un maziem nieciņiem..

Pirmais, kas man ineāca prātā (es saprotu, ka taisīsi uzkodu galdu)

Lavašs

Ir daži veidi lavaša, kas neturās un jūk ārā.. Un man arī labāk patīkun turās/sasūcas kopā, ja pildījumu liek izklātu un plānās šķēlītes. Es nekag nelieku kaut ko gieztu jubuciņos vai standziņās biezās - jo tad rullējot neas nesanāk, un arī neko tādu, ko nav viegli pārkost - tad kožot viss krīt ārā.
es parasti daru tā - lavašu pārgriežu uz pusēm (lai nesanāk tik biezs),
-uzsmērēju kausēto sieru (var ar zaļumiem)
-salātu lapas
-tomātu šķēles
-izrullētas krabju nūjiņas/lasis
-kaut kādu zaļumi
-kādreiz varbūt majonēze/kāda mērcīte
-rīvēts siers

Pildītas olas

Es parasti taisu ļoti vienkārši - izvāru olas un dzeltenumu samīcu ar zaļumiem + majonēzi

Siera - burkānu salāti

Šos var likt gan uz maizītēm, gan Pringles čipšiem vai kādiem krekeriem.
Rīvēts brukāns (vārīts), rīvēts siers, ola, ķiploks + majonēze

Pildīti cherry tomātiņi

Ar kādu svaigo sieru vai ko tādu..

Panēts siers

Garšīgi, bet tas tāds ķēpīgāks darbs + karsta eļļa..
Ērti kā uzkodai ir Piknik sieri panēti

Vispār šajā adresē ir visādas labas idejas http://gardedis.lv/, bet nezinu kāpēc tagad neiet.. varbūt pamēģini vēlāk:)

Un no saldajiem daudz un viegli var sautaisīt tos bezē cepumus -

Un saldo desu -

Katrā ziņā - lai veicas un Tev viss izdosies! :))

http://www.bump-smitten.com/images/posts/Car%ADolinaPostcard-buninoven/bun-in-oven2.jpg

31.01.2014 09:12 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Es gaidu, kad kāds nāks pie mums ciemos, lai uztaisītu šādas uzkodas :D

Tos pirmos jau mēģināju - ciemiņi bija sajūsmā (l) un pagatavošana īzī :)
31.01.2014 09:21 |

Reitings 380
Reģ: 15.10.2013
Baigi labie tie groziņi,ko tik neizdomā :) Super!
31.01.2014 09:33 |

10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
31.01.2014 09:37 |

Reitings 145
Reģ: 05.06.2013
pildītajām oliņām man vairāk patīk šāda recepte un pavisam vienkārša :)
31.01.2014 10:12 |

Reitings 145
Reģ: 05.06.2013
Bet iesaku ieiet Pinterestā, ierakstīt apetizers un principā tev pārādīs visas šīs bildītes un receptes, ko meitenes jau lika un vēl daudz dažādas ;)
31.01.2014 10:13 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Dārza ideja
31.01.2014 10:45 |

Reitings 4703
31.01.2014 10:46 |

Reitings 4703
Vienmēr ir gribējies uzrīkot šādu ballīti un nekā, bērnu ballītes jā, bet tieši šo baby shower ... ehh nu tātad:
1. Izdomā tematiku, tas Tev glābs visu situāciju, sākot ar dekoriem, beidzot ar ēdieniem!!! Must have, pagājušajā gadā topā bija jūrnieku tēma, bet rēāli tēmas ir dažādas, sākot ar pasaku tēmām, beidzot kaut vai sirds tēmas, viss vienās sirdīs, protams arī klasiski bēbīša tēma;
2. Ielūgumi un dāvanu liste (domāju Tev tas ļooti noderēs, zemāk idejas);
3. Tālāk jāņem kādu draudzeni būs palīgā, jo viena pati fiziski nogursi visu darot;
4. Ņem venu telpu, kurā būs party norise un tajā izdomā dekorācija, zemāk idejas, pamatā jāatceras temats ballītei, tam visu pieskaņojot, var arī to akcentēt ar krāsām, gaiši zils, gaiši rozā;
5. Pamatēdiens, Tu minēji picu, tā ir labākā ideja, jo sushi Tev pabarot 12 meitenes varētu būt padārgi. Par picu, domāju pastāv iespēja, pasūtīt interesantā formā!!! Izmanto to! Bēbīšu feisiņa formā, ratiņu formā utt;
6. Otru lietu, ko pasūtītu, lai nebūtu jādomā ir kūka, arī tematikā;
7. Ja kāda no meitenēm ir fotogrāfe, ielūgumā ielūdz viņu kā gada svarīgāko viesi ar pienākumu 1 h foto sesijas - vajag taču piemiņas smukas vai ne??? :)
8. Foto sesijai arī vēlams izdomāt kādu sienu, to izgreznot vai nu ar baloniem, vai vienalga ko, lai ir tematiski;
9. Ēdiens vienmēr spēlē pēdējo vijoli, ja ir dekorācijas un pārdomāts stils, pamatā taisi saldo galdo, galdu akcentē kā zviedru galdu, uz kura atradīsies krāsaini šķīvji, dakšas utt;
10. Dārzeņu, augļu plates izspied formiņās, sirsniņās, zvaigznītes utt, mērcēm piešķir krāsu, biešu sula piemēram, piešķir jogurtam sarkanu krāsu, tāpat kā citām mērcēm, bet neaizraujies traki ar galdu - pica, kūka, vieglas uzkodas 3 veidi, vēl klāt 3 līdz 4 veidi saldie;
11. Un noteikti sagatavo 12 mazas dāvaniņas, ja meitenīte, vari katrai meitene uzdāvināt nagu laku, lejā piemērs kā noformēt; vai bēbīšu pudelītes pildīas ar končām;
12. Prasās arī kāda izklaide, nu tāda jauno māmiņu stilā, versijas:
a. katra dalībniece sagatavo uz balli vienu spēli, to vari norādīt ielūgumā;
b. vai pieaicināt kādu no malas - man acu priekšā stāv versija, kur kāda dāma ir iedevusi visām meitenem lelles un visas jūs mācāties kā bērnam pārtīt pamperus :D Kaut ko tādu, kas jums visām dotu vienotu sajūtu!
Nu ko laiks bildēm :)

SALDĀ VATE

DAŽĀDI SALDUMI

POPKORNS LABI IEDERĒSIES, SĀĻAIS, SALDAIS, PIKANTAIS

DIKTI KLASISKI, KŪKA

IDEJAS DĀVANĀM

DIKTI GAUMĪGI DZĒRIENU NOFORMĒŠANA

31.01.2014 10:46 |

10 gadi
Reitings 1513
DIO! (l)
31.01.2014 11:41 |

Reitings 3044
Reģ: 30.06.2010
DIO, lieliskas idejas! :)
31.01.2014 12:04 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Te ir baigi foršie "pini"
Tu jau vari iepriekšējā dienā sagatavot/visu sagriezt, lai īstajā dienā nav stress
31.01.2014 12:10 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
31.01.2014 12:11 |

Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Siera olu salāti sāļajos groziņos.
Dārzeņu plate + ķiploku mērcīte
augļu plate
garneļu salāti
lašmaizites
mazās apaļās maizītes ar sieru un desu. No siera un desas izspiest kaut kādu formiņu - sirsniņu, zvaigznīti vai ko tādu.
31.01.2014 12:19 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Lašmaizītes , kanapē, kādi salātiņi kā vecais labais rasols..uzcep cepumus..uztaisi mērcīti salātu platei.
01.02.2014 08:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!