Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Baby Shower war je, ko likt galda?

 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Man sanak apmeram ka bridal wars, tikai man bus baby shower war.
Ar draudzeni gribejam kopa taisit abam baby shower, bet nu nevarejam vienoties par daudzam lietam, tapec taisam atseviski. Un vinas ir nedelu pirms maneja. Viss jau butu skaisti, ja vien es nebutu pilnigaka nulle viesu apkalposana un galda klasana. Draudzene man gan nak no lielas gimenes un vinai loti labi padodas uzklat galdu (meitas dzimsanas diena bija taads wow!) un pasniegt dazadus edienus. Es turpretim naku no mazas gimenes, kur svetku svinesana ir svesa.

Vajag jusu palidzibu ar galda klasanu, edieniem utt. Ciemos naks ap 12 cilvekiem (no kuriem puse bus ari bijusi pie otras meitenes). Kas jusu svetkos ir iecienits, kadas uzkodas, salati? Ludzu dalaties ar idejam, bildem utt. Un protams, par cik man tikai divas rokas velams butu kaut kas atri pagatavojams liela daudzuma.

Paldies, paldies!
30.01.2014 22:03 |
 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Anyone?
30.01.2014 22:50 |
 
Reitings 468
Reģ: 29.01.2009
Varbūt vari pasūtīt ko likt galdā? Pašai nebūs lielā skriešanā viss un varēsi vairāk pievērsties galda noformēšanai :)
30.01.2014 22:53 |
 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
susurs - aha un pec tam par mani runas - vot, ta slinka Dominika, pati neko nesataisija un visu pasutija :D
Te jau meitenes tadas ... maigi izsakoties maitas, skatas, ka tik kadai nav labak par vinju :D
Tapec es negribu aplauzties. Turklat Kanada edienu sutisana ir loti darga. Ja nu vienigi varu picu vai sushi pasutit :D
30.01.2014 23:00 |
 
Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Kāpēc tad maitas jāaicina ciemos?
30.01.2014 23:00 |
 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Kāpēc tad maitas jāaicina ciemos?


Politika taada.
30.01.2014 23:02 |
 
Reitings 400
Reģ: 29.01.2009
Nezinu gan kas kanādiešiem no ēdieniem topā bet nu ir dažnedažādas uzkodas,plates gaļas un sieru,lavaši utt.
30.01.2014 23:03 |
 
Reitings 380
Reģ: 15.10.2013
Pildītie lavaši...viņi vienmēr visiem garšo nu kā viena no uzkodām,pati needu rosolus tad vienmēr taisu šos.Pildīt var dažādi...
30.01.2014 23:07 |
 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Nezinu gan kas kanādiešiem no ēdieniem topā


Ciemini gan parsvara latvieshi

Pildītie lavaši


Taisiju draugam uz Ziemassvetkiem. Kaut kas man tur nesaca - vinji bija mitri un tadai "valjigi". Varbut var padalities ar tehniku?
30.01.2014 23:15 |
 
Reitings 431
Reģ: 26.12.2009
Es taisītu zviedru galdu, kurā liktu groziņus, kanapē, iesmiņus un citas mazas uzkodiņas, lielu uzmanību pievērstu noformējumam. Visu taisītu diezgan maz, bet, lai viesi nepaliek tukšiem vēderiem. Noteikti ne cepešus u.tml.
Patīk kā izskatās sāļie krēmi uz apaļajiem grauzdiņiem + zaļumiņi.
Lai izdodas!
30.01.2014 23:18 |
 
Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Es taisītu grauzdiņu salātus, viņi ir diezgan sātīgi. Recepte - Vajadzēs : Kukurūzu, kas ir burciņās, maizi vai nu rupjmaizi vai ķieģelīti, tomātus, papriku, gurķus krējumu, nedaudz majonēzi, ķiploku un garšvielas. Ja ir vēlme var likt klāt gaļu. Sagriez maizi kubiciņos, tomātus, gurķus , papriku arī. Sajauc krējumu ar majonēzi piespied ķiploku, ja gribās asāku liec vairāk, ja kādam nepatīk ķiploki pietiks ar 1 vidēju daiviņu + garšvielas pēc savām vēlmēm. Maizi apcep pieliec nedaudz sāli. Es parasti visu saberu kopā un sajaucu uzreiz ar mērci, bet priekš svētku galda lieku kārtām salātus, ja liek stikla traukā. Gatavošana aizņem max 20 min
Vēl var pildīt kādus salātus groziņos. Svaigo dārzeņu plati. Vēl esmu taisījusi aknu kūku, visi slavēja. Pildīti šampinjoni arī ir ātri.
Svaigajiem šampinjoniem izgriež kātus, sagriež smalkāk, novāra rīsus, apcep nedaudz gaļas ar sīpoliem un šampinjonu kātiem + garšvielas, visu sajauc kopā. Šampinjonus liek uz pannas ar tukšo vidu uz augšu ieber pavisam nedaudz garšvielu, ja grib nedaudz sviestu var ielikt, bet ļoti nedaudz tad pilda masu un liek cepties, kad ir gandrīz gatavi apkaisa ar sieru.
Picmaizītes. "ķieģelīti'' sagriež trīstūrveida šķēlēs, saliek uz pannas. Sagriež žāvētu gaļu, marinētus šampinjonus, sīpolus,tomātus, papriku, visu ko parasti liek uz picas. Masu liek uz maizītes un tad liek cepties.
Vēl var gatavot vistu kotletītes. Sušī gan veģetāros, gan ar lasi, tunci vai ko citu. Uz jauno gadu taisīju dārzeņu sacepumu, bez gaļas, ciemiņiem tā garšoja, ka es pati, pat netiku pie pagaršošanas. Saldajā ceptu vai nu kādu ātro kūku, vai arī saldo desu iepriekšējā vakarā jau sataisītu.
30.01.2014 23:24 |
 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Kas ir baby shower? :D
30.01.2014 23:26 |
 
Reitings 380
Reģ: 15.10.2013
Es smērēju ar majonēzi cik zinu laikam var arī ar kausēto sieru,bet to tikai zupās ēdu.Tad sagriezu visu nepieciešamo un uzbēru,šķinķi,papriku,svaigo vai marinēto gurķi(no šiem var būt mitrāks)tomātus nelieku esu ēdusi ar,nevisai patika tad arī lavašs bija tāds paslapjš....Esu likusi lasi ar dillēm,tinu diezgan stingri un tad kad visi satīti pēc tam griežu,mazliet jau vajag lai majonēze savelkās citādi pagrūti griezt,bet ļoti daudz arī nesmērēju :) sen nav taisīti,siekalas saskrēja mutē :D
30.01.2014 23:28 |
 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Ieva - liels paldies, grauzdinu salatus pameginashu un par pilditiem sampinjoniem ari piemirsu! Lieku saraksta.

Sajuri -
Paldies! Mums nemaz nav tads kaustejais siers, mayo laba opcija.
30.01.2014 23:34 |
 
Reitings 380
Reģ: 15.10.2013
Vel man garšo salāti vieni no retajiem kuri patīk,bet tur vajag tos čipšu salmiņus kā Ādažu ir zilā paciņā Latvijā nopērkami.Tad griežu kādu šķinķi vai vistas ruleti,papriku,svaigu gurķi visu aptuveni vienādās proporcijās....tad no bundžiņas zirnīšus un pusi marinēto kukurūzu.Visu sajauc ar majonēzi un krējumu.Čipšus liek klāt pirms pasniegšanas,labi jāsamaisa var paskatīties vai nevajag vel majonēzi ar krējumu,jo viņi var palikt sausāki.Šie vienmēr àtri aiziet :) Kā pa brīnumu atradu te tādus čipšus,bet Latvijà viņi nav tik eļļaini kā šeit nevisai patika...
30.01.2014 23:36 |
 
Reitings 451
Reģ: 29.09.2013

Man ļoti garšo lašmaizītess :D es noteikti tādas taisītu nedaudz savādakas , bet apmēram kā attelā.
30.01.2014 23:40 |
 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Mums diez vai tadi cipshi bus, bet varbut sanaks atrast krievu veikala :)
30.01.2014 23:41 |
 
Reitings 380
Reģ: 15.10.2013
Vel patika draudzene bija uz savu dzimšanas dienu sataisijusi visu tādu miniatūru :D aukstais galds,mazas kotletītes mazas vistas akniņas ar ietītu žāvētu plūmi,mazus veltnīšus :) uz šķivja dažādi veidi,liela pacietība man laikam tik mazi nesanāktu :D
30.01.2014 23:44 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Es varu padalīties ar anormāli labas šokolādes kūkas recepti bez miltiem! Viegla pagatavošana arī. :) Vari izcept iepriekšējā vakarā un nākamajā dienā vienkārši izdekorēt. Pekanriekstu vietā izmantoju valriekstus. Mums garšo, ja izmanto receptē 70% tumšo šokolādi.

http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=15850

Vispār iesaku papētīt šo mājaslapu, veselīgu uzkodu, pamatēdienu un desertu idejām :)
30.01.2014 23:46 |
 
Reitings 468
Reģ: 29.01.2009
uh vellns....jūtu līdzi, Dominika, par tiem ciemiņiem - maitām! :)
atvaino, šobrīd nekas dižs nenāk prātā! Bet lai veicās pārsist draudzenes bēbīšdušu ;)
30.01.2014 23:50 |
 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Paldies meitenes!

Man jau negribas parsist, vnk negribu, lai par mani aiz muguras runa, ka esmu nesaimnieciska vai kada tur... Es tak neesmu vainiga, ka nekad nav nacies galdus klat un gimene ari nav piemera tam :)


Ja, es ari gribu mini -auksto galdu :) Pacietibas man ari pietruks - varbut jasauc kads paliga, bet es tada zina esmu kautriga - labak pati, neka kadam ko lugshu :D

Favel - paldies par recepti, izskatas loti labi un viegli. Un ta majas lapa ari forsi, biju piemirsusi. Man patik ka 4sezonas viss tads elegants :)

Par kuku gan es vel domaju, ka japasuta tematiskaa :)
30.01.2014 23:57 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits