Es taisītu grauzdiņu salātus, viņi ir diezgan sātīgi. Recepte - Vajadzēs : Kukurūzu, kas ir burciņās, maizi vai nu rupjmaizi vai ķieģelīti, tomātus, papriku, gurķus krējumu, nedaudz majonēzi, ķiploku un garšvielas. Ja ir vēlme var likt klāt gaļu. Sagriez maizi kubiciņos, tomātus, gurķus , papriku arī. Sajauc krējumu ar majonēzi piespied ķiploku, ja gribās asāku liec vairāk, ja kādam nepatīk ķiploki pietiks ar 1 vidēju daiviņu + garšvielas pēc savām vēlmēm. Maizi apcep pieliec nedaudz sāli. Es parasti visu saberu kopā un sajaucu uzreiz ar mērci, bet priekš svētku galda lieku kārtām salātus, ja liek stikla traukā. Gatavošana aizņem max 20 min
Vēl var pildīt kādus salātus groziņos. Svaigo dārzeņu plati. Vēl esmu taisījusi aknu kūku, visi slavēja. Pildīti šampinjoni arī ir ātri.
Svaigajiem šampinjoniem izgriež kātus, sagriež smalkāk, novāra rīsus, apcep nedaudz gaļas ar sīpoliem un šampinjonu kātiem + garšvielas, visu sajauc kopā. Šampinjonus liek uz pannas ar tukšo vidu uz augšu ieber pavisam nedaudz garšvielu, ja grib nedaudz sviestu var ielikt, bet ļoti nedaudz tad pilda masu un liek cepties, kad ir gandrīz gatavi apkaisa ar sieru.
Picmaizītes. "ķieģelīti'' sagriež trīstūrveida šķēlēs, saliek uz pannas. Sagriež žāvētu gaļu, marinētus šampinjonus, sīpolus,tomātus, papriku, visu ko parasti liek uz picas. Masu liek uz maizītes un tad liek cepties.
Vēl var gatavot vistu kotletītes. Sušī gan veģetāros, gan ar lasi, tunci vai ko citu. Uz jauno gadu taisīju dārzeņu sacepumu, bez gaļas, ciemiņiem tā garšoja, ka es pati, pat netiku pie pagaršošanas. Saldajā ceptu vai nu kādu ātro kūku, vai arī saldo desu iepriekšējā vakarā jau sataisītu.