Kucēns neklausa.

Reitings 22
Reģ: 30.01.2014
Labdien!
Mēs ar vīru pirms 5 dienām paņēmām kucēnu. Pirmās 2 dienas vel bija ok, bet tagad vispār netieku ar viņu galā. Tik nepaklausīgs viņš ir, visu grauž, plēš un man kož, tik asi zobiņi viņam, man visas kājas un rokas sakostas. Kad cenšos nomierināt un sabārt, tad vispār viņam viss vienalga. Kad atnāk vīrs no darba vakarā, tad gan ir miers, pat ja sāk darīt blēņas, tad vīrs sabar viņu un suns aiziet uz savu vietu. Bet mani vispār neklausa. Tā cīnos ar viņu no rīta līdz vakaram. ://
Varbūt jums ir kādi ieteikumi kā viņu savaldīt, nomierināt ?
30.01.2014 12:57 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Harmony, es tevi gaidīju šajā tēmā :D

visas te tik maļ pērt,lamāt,purnu bāzt

Bet pārlasi, lūdzu, visus komentārus un atrodi manā vai Twinny teiktajā ko tādu. Uz kašķi nevilkšu, bet, jaunkundz, mazāk kategorisma. Jo, piemēram, man ir ļoti nepatīkami, ka mani iebāž "visu" kategorijā, kas per vai purnu bāž nezin kur.
Harmony, lai tev un taviem suņiem jauka diena!
30.01.2014 14:18 |

Reitings 223
Reģ: 29.01.2009
Harmony,
Taisnība. Pēc apraksta pieņemu, ka mēneši 4-5. Manējais sāka pār mani izrādīt dominantu uzvedību 12 nedēļu vecumā - tad arī sapratu, ka jāsāk nopietni audzināt. Pirms tam, protams, audzināšana bija citāda - slavēt par visu, kas tiek darīts pareizi, novirzot vai ignorējot nepareizās darbības.
Jāsaprot arī, ka noguris kucēns ir labs kucēns. Rotveileram vajag daudz fizisko aktivitāšu - ja viņš vēl maziņš, tad tās aktivitātes ir spēle ar saimnieku.
30.01.2014 14:20 |

Reitings 969
Harmony, runā par konkrētiem cilvēkiem!!!
Kaut kādas sadiste te novākušās
30.01.2014 14:20 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Kad rakstīju savu komentāru tur twinny komentāra nebija vispār,tu tikai veiksmi novēlēji.Es runāju par tām visām,kas iesaka suni pērt,lamāt un kaut kur purnu bāzt.Sadistes.
30.01.2014 14:21 |

Reitings 969
Pirms mana veiksmes vēlējuma, ir šāds mans citāts.

murr murr, viss ļoti pareizi, bet nekādā gadījumā pēršana. Es vispār uzskatu, ka nekāda vardarbība nav pieļaujama, tas pilnīgi neko nerisinas, tikai suns izaug psihiski nestabils.

Laikam par maigu izsakos :)
30.01.2014 14:24 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
man arī suns pirmajos dzīves mēnešos bija mežonīgs- koda rokās, bija izteikti hiperaktīvs utt. Un nelīdzēja nekas- devām graužamās rotaļlietas un graužamnašķus, stundām vedām pastaigās utt. Mēs to atrisinājām, vienkārši iegādājoties otru suni, no tā brīža vairs ne kož, ne ārdās, vienīgi savā starpā. Bet protams, tā tikai personiskā pieredze, tas nav jāuztver kā ieteikums iegādāties vēlvienu suni :D
30.01.2014 14:25 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Pieļauju, ka nekompetentām sievietēm nepaklausīgi bērni un stulbi mājdzīvnieki. Ja jau suns papu klausa bet mammu ne, tad jau pieradis, ka mamma visu laiku bļauj. Domā- a huļi lai neļauj... a kas, ir tādas mammas, kas nebļauj?
Ja tev ir spēks un vara pār nabaga suni, tad jāmāk arī šo spēku savaldīt, kā arī ja viņš reāli dumpojās tad iespējams ka ir nobijes un grib lai ir kāds augstāks- pizdy grib dabūt tas kucēns.
30.01.2014 14:25 |

Reitings 1997
Ko kurš saprot ar dominanci,es kucēnu nedominēju.Sāku tikai ar to,ka pirmajā dienā mājās(mana teritorijā) kucēns ienāk aiz manis,rakājos pa bļodu kamēr ēd,kur kucēns iet pastaigas laikā man ir galīgi pofig,jo mans mērķis ir iemācīt,ka pastaigas ir forši,nevis ka pastaigas nozīmē vilkšanos aiz manis.Tas,ka suns ir priekšā nenozīmē tā dominanci,viņš tā pat seko man,atskatās kur esmu es un ja likšu mainīt virzienu mainīs.Suns vienkārši ir ātrāks un tāda vilkšanās cilvēka tempos viņam ir garlaicīga.
30.01.2014 14:27 |

Reitings 381
Reģ: 19.01.2011
Vinsh tachu ir mazinsh kucens.Tas paries.Manejais arii bija tik aktiivs, ka nevareja nomierinat.Pec laicina nomierinajas.Kuceni ir tadi kaa berni.
30.01.2014 14:32 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Harmony, Tu paskaties uz sevi, ja Tev nepatīk ko citi raksta, tad nelasi nevis saukājies.

Katram ir tiesības audzināt savus bērnus, suņus, kaķus kā grib.

Ja kādam šķiet pareizi pērt un bļaut tā ir viņu darīšana.

Ja es savam sunim purnu piebāžu pie viņa čurām, tas nav nekas briesmīgs, jo viņš citreiz zinās, ka tā nevajag darīt un nevajag pārspīlēt suņus pielīodzinot cilvēkbērniem!

Mans suns jau ir liels un viņam nav nekādas vainas. Zina, kas ir saimniece un klausa.

Man prieks, ka Tu savus suņus audzini savādāk, bet tas Tev nedod nekādas tiesības saukāties.

Vari savu dārgo laiku netērēt atbildot! Man to nevajag!
30.01.2014 14:34 |

Reitings 8272
pirmkārt, jau sunim ir tikai viens saimnieks, kuru viņš patiešām klausa.
otrkārt, viņš pie jums ir tikai dažas dienas. manuprāt, viņš ir ļoti aktīvs un viņam vajag, lai ar viņu nodarbojas, dauzās, iet laukā. esmu pamanījusi, ka daudzi dzīvnieki (un ne tikai dzīvnieki) dara blēņas tad, kad viņiem nav kio darīt un ir pārlieku daudz liekās enerģijas.
Es zinu, ka kaķim ir jāuzsit pa purniņu, ja to nedrīkst darīt (nelasīt kā piekaut). kā sunim bija - īsti neatceros.
30.01.2014 14:40 |

Reitings 1997
S80 vardarbība pret dzīvnieku ir aizliegta ar likumu un tā nav tikai tava vai kāda cita darīšana,ka tu vai kāds cits suni sit,tā arī visas sabiedrības darīšana.Un kucēns NEKO nesaprot ne no tās sišanas ne no tā ka purnu čurās bāz.Esi redzējusi kuci-māti,kas savu kucēnu par nedarbieb iekausta vai iebāž galvu čurās?Drošivien,ka nē,tātad suns tādus izgājienus nesaprot.Viss,ko viņš no tā mācās,ka tas cilvēks ir nestabila un neuzticama būtne.Kaķim varbūt ir ok uzšaut pa degunu(kaķi tomēr kaujās ar ķepām sitot un to cik novērots arī māte pret kaķēnu lieto),bet vienīgās metodes,ko lieto suņi audzināšanas nolūkos ar nogāšana gar zemi un turēšana,nopietnākos gadījumos sapurināšana aiz skausta,attiecīgi šīs metodes suns vislabāk saprot kā-aha es kaut ko darīju nepareizi,viņi tās zin jau no dzimšanas.Tāda šišana un deguna bakstīšana kakā viņiem ir sveša un traumējoša.Žēl to nabaga dzīvnieku,kuru saimnieki envar izlīst laukā no PSRS laika audzināšanas metodēm.
30.01.2014 14:56 |

Reitings 6407
Harmony, Kur es rakstīju, ka situ savu sunu? Tev ir PSRS lasīšana! Es savu sunīti dabūju pilnīgi netīšām, čigāni viņu bija situši, mocījuši, badinājuši, no bērniem vispār ar līkumu bēga un smilkstēja. Tu izlasi ko raksta un tad gudrējies.

Tas, ka sunim pa dupsi maigi uzsit, ja neklausa ir kaut kas līdzīgs , ja bērns neklausa. Ja meitenes uzskata, ka viņu suņiem tāda audzināšana der, tad lūdzu. Nevajag jau pārspīlēt, ka viņas viņu sit kā manu sunīti tie monstri ar kokiem, akmeņiem utt.

Mans suns arī rokās man nekoda, kas vien liecina, ka katrs dzīvnieks ir citādāks un audzināšanas metodes ar tādas var būt.

Diez vai suns, kuru es būtu mocījusi ietu man pa priekšu un rūktu virsū cilvēkiem, kas mums abiem nepatīk, diez vai suns, kurš jutos apbižots laizītu man muti.
30.01.2014 15:06 |

Reitings 6407
jutos justos
30.01.2014 15:07 |

Reitings 1997
Nē,bet tas suns par bosu tomēr uzskata sevi,ne tevi :D
30.01.2014 15:17 |

Reitings 969
Lai gan visi suņi ir jāaudzina ļoti nopietni un atbildīgi, bet tomēr, ļoti no svara ir suņa šķirne. Nu uzšaus kādam mazajam pūkdupsim, ļaunākajā gadījumā izaugs nervozs kvešķis, kuru ar kāju varēs pastumt malā. Un kurš turpinās grauzt, ko vien var. Bet ja izaugs nervozs rotveilera jauktenis... sekas var būt neprognozējamas. Un iznīcināta māja daudz īsākā laika periodā :D
Un vēl- katrs suns ir individuāls, un autorei iesaku klausīties tādās meitenēs, kurām ir daudzu gadu un vairāku suņu pieredze, vislabāk rotveileru.

Piem, es varu dalīties tikai savā pieredzē un dot vispārīgus audzināšanas ieteikumus, bet tomēr, mana suņa šķirne ne tuvu nelīdzinās rotveileram, pie tam man ir pirmais suns, kurš pat kucēns būdams neko negrauza.
30.01.2014 15:18 |

Reitings 1997
Jolly_Angie,taisnība.Vienu gan varu pateikt-sist rotveileru(vai pat tā jaukteni) nebūs nekādas jēgas,viņi spēj paciest daudz.Rotiņš jāaudzina ar cieņu pret suni,jāved uz skolu un nopietni jāmāca.Izaugot tādu a rkāju malā pastumt nevarēs un ja metīsies kādam nopietni virsū nost arī nenovilks.
30.01.2014 15:26 |

Reitings 6407
Harmony, tā Tu domā. Manuprāt, ka kāds grib Tevi aizsargāt viņš stājās priekšā nevis, aizmugurē, bet nav vērts ar Tevi par to diskutēt.

Jolly_Angie, pilnīgi Tev piekrītu. Mazliet bezatbildīgi ir paņemt suni un tad par viņu izzināt.

30.01.2014 15:30 |

Reitings 1997
To,ka viņš ir tavs saimnieks un sargā savu baru.Suns,kura saimnieks ir līderis pats neko nerūc un nedarās,bet konflikta situācijā ieņem pozīciju aiz muguras un gaida komandu kaut ko darīt,jo līderis ir cilvēks un neko bez līdera komandas darīt nedrīkst.Tātad tu kaut ko dari nepareizi.
30.01.2014 15:50 |

Reitings 2494
nu gan sacepās. Ka te sadistes vien dzīvojot. Mans suns maziņš būdams arī bija pilnīgi nevaldāms mazs riebeklis, kas grauza visu, kas pagadījās pa ceļam. Tad viņš tika aizvests uz skoliņu un trenere paziņoja, ka mans suns esot neaudzināts mežonis (tiešām tā arī bija). Tad lēnām mācījāmies kā jāapietas ar suni. Un suņa pēršana (ne jau sišana, bet viegla uzšaušana pa pakaļu - un arī ne ar roku vai siksnu-pavadiņu) nav nekas nosodāms. Nav jau dzīvnieks jāsit - viņam vajag pievērst viņa uzmnanību konkrētajā nedarba brīdī un tad kārtīgi nobārt. Tā arī kinologs mācīja.

Protams - arī pilnvērtīgai barībai un vitamīniem ir liela nozīme. Manam mazajam mežonim arī lika kaļķi ēst - ar tekstu: "Varbūt gudrāks palikšot" :D
un apejoties ar suni svarīgas ir ieņemamās pozas. Ja Tu būsu bailīga vai ļoti draudzīga nedarbia pastrādāšanas brīdī - tad suns to ļoti labi sapratīs un arī izmantos.

Protams, ja suns ir pakalusīgs un visu dara kārtīgi (kā manējais tagad pēc 5 gadu skolas apmeklējuma) - viņš ir jālutina, jāmīļo, jāuzslavē. Tas ir normāli.
30.01.2014 16:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits