Laikam pārāk auksts ārāJāliek viņam skriet, lēkt, draudzēties ar citiem suņiem(pameklē vietas, kur vairāki cilvēki ved suņus pastaigā, sunim jāsocializējas). Ārā jāatrod kāds kociņs, jāpamet, pašai līdzi jāpaskrien. Es savam žiperim iemācīju nokārtoties ārā, vienmēr viņu paslavējot pēc labi padarīta darbiņā ārā :D, mājās stingri nobāru, lai viņam ir skaidra starpība.
Ja ārā nokārtojas, tad protams paslavēju, bet slavēt viņu sanāk maz, jo no kādām 5 reizēm, kad ejam ārā, viņš nokārtojas tikai vienu reizi.Atliek vien vairāk bārt mājās. Sunim nav speciāla nodoma neklausīt cilvēku, viņš vienkārši vēl neatšķir, kas ir labi, kas nē. Pie tam saprašanu par nokārtošanos ārā suns var iemācīties arī no citiem suņiem. :) Tāpēc labi ir speciāli viņu vedināt draudzēties ar citiem suņiem, vēl labāk, ja tavs suns redzēs, kā citi suņi ārā nokārtojas un iemācīsies darīt to pašu. Galu galā, suņa čurāšana ārā ir liela daļa no viņu socializēšanās procesa.
Kad kaut ko grauž vai dara ko nedrīkst, ja es viņu baru un aizrādu, viņš tikai paskatās uz mani un turpina iesākto. Izskatās, ka viņam viss pie kājas.Ūdens purnā, graužamais kauls mutē un uz viņa iekārojamās graužamās lietas var uzliet piparūdeni.