Bailes

Reitings 88
Reģ: 29.01.2014
Sveiki!

Rakstu seit, jo jutos slikti, mani nemitigi vaja bailes, bailes par savu veselibu, bailes par bernu, bailes par navi, bailes no visa slikta, kas var notikt. Tas sakas pirms gada ar panikas lekmem un elpas trukumiem, bails sajukt prata, bailes nomirt, bet tad paliku stavokli un tas viss izzuda, tgd mazajai ir 4 menesi un atkal viss atsakas... -

Man ik pa laikam paradas trauksmes, vajaa elpas trukumi, sirdsklauves, tiklidz paradas kads fizisks simptoms, taa uzrodas bailes un uzmacigas domas - visu dienu domaju pa to simptomu un baidos. Nekas cits galva nav ka tikai tas ka, piemeram trukst elpa, uzmacigas domas pa veselibu, man ir bailes palikt majas vienai, bails ieiet dusa, mazgajos ar atvertam dusas durtinjam, jo savadak bails ka kads aiz dusas staves. Taa ir fobija? Vai kas tas tads ir? Depresija? Vegetativa distonija?

Tgd nesen ir uznakusas fantazijas un uzmacigas domas par manu bernu, galva bija paradijusies bilde, ka ar bernu kas slikts notiek.

Man ir bails pat zales lietot, negribu but atkariga, biezas garastavokla mainas, ir dienas kad viss ir okey, ir dienas kad raudu, tad atkal viss atiet un ir kartiba...nejutos parak traki slima, lai dzertu zales...bet atkal ir bailes, ja nu kko ielaizu un tas viss aiziet trakak, piemeram, lidz smagai depresijai?

Ko jus varetu ieteikt, vai vajadzetu uzsesties uz Antidepresantiem? Varbut kada piedzivo ko lidzigu?
29.01.2014 12:21 |

Reitings 430
Reģ: 23.01.2014
Bet man ir depresija, es pati to jutu, kad uznak tas dienas kad neko negribu, iekseji jutos slikti taka atdalita no realas pasaules. Izmisums.

Daudziem cilvēkiem ir depresija. Turklāt tu nevari pati to nemaz noteikt vai tev ir slimība (jeb traucējumi) zem nosaukuma Depresija. Tas, ka jūties nomākta uzreiz neliecina par depresiju kā slimību, kura būtu jāārstē ar medikamentiem.
30.01.2014 15:26 |

Reitings 453
Reģ: 03.08.2009
pie arsta ej
šizofrenija vel iedzivosies
30.01.2014 15:28 |

Reitings 479
Reģ: 29.01.2009
Tas, ka jūties nomākta uzreiz neliecina par depresiju kā slimību, kura būtu jāārstē ar medikamentiem.
Piekrītu. Pie tam, atceries,ka viss ir galvā. Zīmē dzīvniekus, skaties labsirdīgas filmas..padari savu apkārtni kaut nedaudz pozitīvāku... Jo vairāk domāsi,ka Tev viss slikti, ka vajag medikamentus ,jo trakāk jutīsies un būs...
uznak tas dienas kad neko negribu, iekseji jutos slikti taka atdalita no realas pasaules. Izmisums
izmisums nav depresija, bet sekas kaut kādam pārdzīvojumam... tiec galā ar to un kļūs labāk. Minēji,ka ir bijis kkas, bet kādu laiku atpakaļ..es tiku galā ar savu "problēmu" mēģinot pēc iespējas mazāk domāt par to..neieceklēties. Un man palika labāk..bet ja iekrītu sevis žēlošanā un stāvoklī "viss ir slikti, esmu nabadziņš" o jā..tad pasaule liekas briesmīga un gribas mirt. Neieceklējies uz savu drūmo omu. Piespied sevi darīt lietas,kas patīk. Kā piem.zīmēt.. Saņemies. Dzīve nav tik drūma, kā viņa ir izveidojusies Tavā galvā :)
30.01.2014 15:39 |

Reitings 430
Reģ: 23.01.2014
es tiku galā ar savu "problēmu" mēģinot pēc iespējas mazāk domāt par to..neieceklēties. Un man palika labāk..bet ja iekrītu sevis žēlošanā un stāvoklī "viss ir slikti, esmu nabadziņš" o jā..tad pasaule liekas briesmīga un gribas mirt.

Piekrītu, ka nevajag ieciklēties uz problēmu. Nevajag par to nemitīgi domāt. Dari savus darbus un nedomā. Tad kad nonāk pie šāda nedomāšanas modeļa - viss liekas krietni vieglāks, panesamāks, vienkāršāks.

Dzīve nav tik drūma, kā viņa ir izveidojusies Tavā galvā

Jā, šim arī varu piekrist. Jāņem kontrole pār sevi, savām domām. Jo galvā viss kaut kas mēdz ieperināties. Iesaku kaut ko mācīties, lai smadzenes pasvīst :D
30.01.2014 18:16 |

Reitings 227
Reģ: 22.03.2012
pat ja vajadzēs dzert spēcīgas zāles un nevarēsi bērnu barot ar krūti, manuprāt, labāk psihiski stabila un mierīga mamma, nekā ar visādām trauksmēm sirgstoša, bet ar krūti barojoša. lai tavs bērns augtu vesels un laimīgs, tev PIRMKĀRT jādomā par savu komfortu un veselību.

Piekrītu šim uz visiem 100%.
30.01.2014 20:33 |

Reitings 88
Reģ: 29.01.2014
Leetaak - Nu es nedomaju ka no VD var izveidoties sizofrenija. Lai gan manai vecmammai ir sizofrenija, bet paldies dievam mammai nav.

Par to pardzivojumu jau sen aizmirsu, un jau nedomaju vairak ka pusgadu, bet nervu sistema ir sabojata, tapec netieku ar sevi gala. Lai gan saksu zimet, krasot mandalas. Un ja galigi vairs nevaresu tad iesu meklet AD. Uzskatu ka AD nearste, bet samazina simptomus uz to laiku kad lieto, pec tam atnak viss atpakal.
31.01.2014 09:43 |

Reitings 39
Reģ: 04.01.2013
Tevi kāds ļoti nobiedēja pirms tā gada ??
08.02.2014 01:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits