Ēst veselīgi - GRUPIŅA

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tātad, šī ir grupiņa meitenēm,kuras nemāk ēst veselīgi, bet grib iemācīties. Mēs gribam atteikties no miltu produktiem, saldumiem, makdonaldiem, eļļā ceptiem produktiem, čipšiem,pārlieku daudz garšvielām utt utt.

Mums vajag vienai otru pabakstīt, atgādināt, motivēt, reizēm pateikt kādu skarbāku vārdu, lai saņemtos un beidzot beigtu ēst kā senie latviešu zemnieki :D

Rītu sāksim ar kaut ko veselīgu, kā piemēram mazkaloriju jogurtiņu ar augļiem, nevis baltmaizi ar sviestu un desas gabalu,kurai pa virsu majonēze uzziesta.

Šeit mēs dalīsimies ar veselīgām receptēm,kuras būs salīdzinoši viegli pagatavot un ieejot veikalā neapjuksim - ai tam ēdienam grūti sapirkt produktus, nopirkšu saldēto picu.

Ja ir vajadzība, tad katra meitene var atrast sev kādu ,kas tuvāka un viena otrai kaut aizsūtīt atgādinošas sms,apmēram - neuzdrošinies pat skatīties uz cepumu pakas pusi,resnule :D vai dažai labai jāveik ikdienišķā burciņu procedūra, un viņa nevar uz to saņemties,bet vakarā saņem sms - tavs celulīts netaisās no tevis atvadīties labprātīgi!

Un te būs arī piramīda :


Galvenais, ja šodien saņemies uzsākt to lietu, tad nepadoties un nekrist kārdinājumā Maķītim :D Āmen !
27.01.2014 13:24 |
 
Reitings 437
Reģ: 24.08.2012
Nepiebildu, ka necepu viņu, cenšos eļļā neko necept, bet tad laikam tā būs jādara, jo fileja pēc uzturvertības laba, bet sausu mokos lai dabūtu iekšā..
28.01.2014 13:32 |
 
Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Un pusdienas bus forele :)
28.01.2014 13:35 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
es parasti cepju visu olīveļļā, nekā slikta tur neredzu. Latvijā labākais ir izvēlēties rapšu eļļu, ne saulespuķu. Un ja nu eļļa nepavisam, tad var sautēt, bet atkal nepārsautēt, tad ir gumija.
28.01.2014 13:35 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Vel ir iespēja vistu grillēt

28.01.2014 13:38 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
o nu raven piedāvātā grillēšana ir jau pavisam perfekts variants, tā sagribējās grillētus dārzeņus un sēnes!!!!
28.01.2014 13:42 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Kādas garšvielas audzējat mājās?

Kādas neierastas garšvielas varat ieteikt izmēģināt un ar kādiem produktiem?
28.01.2014 13:56 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Kādas garšvielas audzējat mājās?


Pētersīļi, baziliks, rozmarīns, estragons, piparmētra un arī kumquat, tas gan ir mini augļu koks, bet izmantoju desertiem, tējām, vistai.
28.01.2014 14:11 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Jums ir kādi ieteikumi dažādu garšaugu audzēšanai?
28.01.2014 14:13 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man uz palodzes nīkuļo stēvija :)
28.01.2014 14:14 |
 
Reitings 362
Reģ: 01.10.2012
Šodien pusdienās bija briseles kāposti un vistas fileja. Melošu, ja teikšu, ka bija ļoti garšīgi, bet nebija arī tik slikti. :D Iespējams es vienkārši nemāku pareizi pagatavot tos kāpostus.
28.01.2014 14:38 |
 
Reitings 125
Reģ: 09.01.2013
Tā kā man ir 'brīvlaiks', tad tikko tikai notiesāju brokastis. :D
Sataisīju banānu pankūciņas. Receptē gan bija uz 1 banānu 2 olas, bet man labāk tīk 1:1. Pie pēdējām piebēru klāt arī auzu pārslas. Iznāca ļoti gardas broakastis kopumā, klāt neko neprasījās. + iedzēru vēl zaļo tēju.
28.01.2014 14:50 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Jums ir kādi ieteikumi dažādu garšaugu audzēšanai?


no svara kāda garšviela. Piemēram, piparmētra un baziliks ir regulāri jālaista, nav vēlams pārāk ilgi turēt sausā augsnē. Rozmarīns ir dikti izturīgs, labāk tam patīk vēsa vieta. Ja baziliku turēs saulainā vietā, tas izteikti izdalīs smaržas, vispār ar piparmētru ir tas pats.
28.01.2014 15:07 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Dazhreiz cepot vistas fileju mazliet apleju ar balzamiko etiki, tad arii sausa nesanaak.

Man arii shoriit brokastiis klasika - auzu paarslas ar kaneeli un 2 olas vaariitas bez chaumalas - taas atklaaju tikai nesen DIO blogaa un visa olu garsha mainaas taa gatavojot - tagad tas ir mans miilaakais olu gatavoshanas veids, nu pasakaini garshiigi. Turklaat man ir paveicies, ka viens no dziivoklja biedriem ir no laukiem, tad nu mums maajaas vienmeer ir svaigas lauku olas.

Pusdienaas buus no vakardienas palikushaas pupinas, tuncis, ola, gurkiishi. Tikai tagad pielikshu klaat mazliet bruunos riisus un izmeegjinaashu majoneezes vietaa griekju jogurtu+sinepes.
28.01.2014 15:13 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
un launagaa grauziishu burkaanus, jo peedeejaa laikaa kaut kaa nesanaak iekljaut eedienkartee tik daudz daarzenju, cik vajadzeetu
28.01.2014 15:14 |
 
Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Brokastis parasti man sastaav no smuutija.
Shodien - apelsiinu sula,mango,ananaass, bezpiedevu jogurts, mellenes, ingvers.
Sanaak gards smuutijs.
28.01.2014 16:29 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
:D :)
28.01.2014 16:30 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
 
Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Sagribējās kaut ko garšīgu, uztaisīju auzu pārslu putru ar medu un ievārījumu. Vakariņās plānojas kaut kas ar vistu, droši vien kaut kas trekns :D
28.01.2014 16:32 |
 
Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Paris, :D:D :D taisniba vien ir.
28.01.2014 16:33 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
_paris, ne visi, kas grib ēst VESELĪGI, to vēlas darīt tāpēc, ka ir resnīši.
28.01.2014 16:36 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits