Vai tā ir norma?

Reitings 97
Reģ: 14.02.2013
Vai jūsu attiecībās, jūs uzskatat par normu vīrietim būt `priekšā un pakaļā`!? Gatavot ēst, novākt un nomazgāt traukus, pienest visu, šūt pogas un utt. Šodien par šo arī izvērtās strīds, jo ir tikai attiecību sākums un jau saskaros, ka tas viss šķiet uztverts par pašsaprotamu. Ka sievietei ir viss jādara priekš vīrieša. Un mans vīrietis to argumentēja ar jautājumu, vai man ir tik grūti to darīt.

Vienkārši vēlos saprast, vai ir problēma manī, jo tagad abi divi esam dusmīgi.
26.01.2014 19:01 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Neesmu redzējis kā sievietes rūpētos par tehniku, elektrību, automašīnu.
Jā, ir vīriešu darbi, bet (ok, iespējams izņemot mašīnu, ja tā nav no jaunākajām un bieži lūst), bet cik bieži tos vīriešu darbus ir jādara? Man mājās ir ekonomiskās spuldzes, patiešām neatceros, kad pēdējo reizi kāda izdega. Tad vīriešu darbs ir ieskrūvēt spuldzi 1x gadā? :D Ēst vajag katru dienu, uzkopšana arī ir jādara katru nedēļu, drēbes arī jāmazgā vismaz reizi nedēļā (atsevišķi baltās, krāsainās un melnās, tā kā vairākas tūres sanāk). Un pretī vīrietis dod spuldzītes ieskrūvēšanu 1x gadā?
26.01.2014 19:21 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Abi daram visus darbus. Vīrietis var regulāri berzt māju, mazgāt traukus, gatavot (daudzi ēdieni tieši viņam sanāk gardāk) - nekad neesmu dzirdējusi , ka kaut kas ir sieviešu darbs. Sieviešu vienīgais darbs - tāds, ko vīrietis nevarētu izdarīt ir dzemdēt un iznēsāt bērnu. Visu pārējo var izdarīt katrs vīrietis. Ja negrib,vai ir pārāk slinks, vai izlaists - tā ir cita runa.
Paldies Dievam, mans vīrietis audzināts nedalīt darbus - sieviešu un vīriešu, bet dara visu,ja tas nepieciešams.
Mums tādi darba grafiki,lielākoties, ka - tad kad es esmu mājās, viņš ir darbā, bet kad es esmu darbā - viņš ir mājās. nevaru iedomāties situāciju,ka vecis nosēž mājās visu dienu un elementāri pat māju nejēdz savākt, vai vakariņas pagatavot un sievietei jānāk mājās un vēl tas viss jādara.
Mūsu mājā nekas šāds neietu krastā. Bet abi esam apmierināti ar to,kā mums ir.
26.01.2014 19:21 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
nē neuzskatu gan, kad būtu jāaptekelē vīrieši, kas rokas no nepareizās vietas aug viņam?
26.01.2014 19:22 |

Reitings 770
Reģ: 29.01.2009
Attiecību pašā sākumā noteikti to neuzskatu par normu.. Bet, kad ir kopdzīve tad gan ;)
26.01.2014 19:23 |

Reitings 590
Reģ: 28.06.2011
Es daru visus mājas darbus, drauga pienākumos ir visas tehniskās lietas.
Kašķi par to, ka man visu laiku ir jāmazgā trauki - nav.
26.01.2014 19:24 |

Reitings 97
Reģ: 14.02.2013
Paldies, meitenes, par atbildēm! Svarīgi bija `dzirdēt` , ka ne tikai es to neuztveru par (NE) normu. Jo es patiešām nevēlos tādu attiecību modeli, kurā sieviete ne tikai strādā, bet vēl pēc darba izdara visus citus mājas darbus un vēl apkalpo vīrieti. Izrunāsanās un tikai mums priekšā.. ehh
26.01.2014 19:35 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Ja es skaidri un gaiši nepalūgšu izdarīt vīrietim to vai šito viņa brīvdienā, tad visticamāk nekas netiks izdarīts. Traukus mazgāju tikai es un ēst gatavoju gandrīz tikai es, reti kad kopā. Man nepatīk, kā viņš žauj veļu, tādēļ to daru pārsvarā es. Putekļus slauku es. Grīdas izslaucīt un izmazgāt reizēm palūdzu draugam. Gribētos jau vairāk iniciatīvas no viņa puses, bet esmu jau samierinājusies, labāk vienkārši palūdzu tiešā tekstā.
26.01.2014 19:38 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Ēst vajag katru dienu, uzkopšana arī ir jādara katru nedēļu, drēbes arī jāmazgā vismaz reizi nedēļā (atsevišķi baltās, krāsainās un melnās, tā kā vairākas tūres sanāk). Un pretī vīrietis dod spuldzītes ieskrūvēšanu 1x gadā?

Piekrītu šim. Turklāt, ja sieviete bez tehniskām zināšanām (spuldzi nomainīt, manuprāt, prot katra) var iztikt kādu laiku, tad vīrietis bez elementārām prasmēm piešūt pogu vai nomazgāt traukus ātri vien kļūs par noskrandušu izbadējušos nabadziņu.
Un atbilde uz problēmu: es vienkārši nedarītu to visu, jo vīrietis nav nekāds karalis, bet es kalpone.
26.01.2014 19:40 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Varbūt autore ir vienkārši slinka??? :D

Mūsu modelis: vīrietis smagi strādā un visu apmaksā, es strādāju priekš sevis, un mana nauda ir tikai man, bet toties man jādara viss, lai mājas būtu miera osta. Protams, kad kaut kas noiet greizi, vīrietis arī "pieslēdzas". Piekrītu apgalvojumam, ka nav mūsdienās tā mājsaimniecība nekas sarežģīts, ja vien persona nav slinka, nav mums uz akmeņiem veļa jāberž un jāgludina ar ogļu gludekļiem, tām, kurām vēl trauku mašīna- vispār izklaide. Nu kas tur tik sarežģīts - veļu salikt mašīnā? Es to vispār par darbu neuztveru. Gatavošana- jā tur laiciņš paiet. Bet nu pārim bez bērniem un mājas 300 m2 platībā to darāmo darbu tiešām nav daudz.

Bet nu jā- katra ģimenes māja ir individuāla un galvenais ir atrast modeli, kas abus daudz maz apmierina.
26.01.2014 19:53 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Varbūt autores draugs ir vienkārši sliks?
26.01.2014 19:58 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Varbūt autores draugs ir vienkārši sliks?

Varbūt abi ? :D
26.01.2014 20:02 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Njā, vienam jābūt čaklākam :D vai pielaidīgākam :D divi slinki principu cilvēki- tas nav uz labu :D (nu labi, tas joks)
26.01.2014 20:03 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Nu, pirmām kārtām, ir labi, ka tāds kašķis ir attiecību sākumā, jo tad vismaz abas puses var nodefinēt, kas kuram liekas normāli un pieņemami un kas nē un nonākt pie kaut kādiem kompromisiem. Trakāk ir tad, ja visu attiecību sākumu sieviete to piecieš un tad, kad pēc gadiem apriebjas, tad tikai sāk dusmoties.
Mums bija tā, ka es attiecību sākumā pateicu, ka ēst taisīt nemāku un to nedarīšu. Varu kaut ko uz ātro uztaisīt sev, ja man gribas, bet lai pilnus vakariņu šķīvjus un 3 ēdienus no manis negaida. Sākumā draugs jau tā kā piekrita, teica, ka viņš taisīs, pēc tam jau sāka pūsties, ka viņam vienmēr vienam viss jātaisa. :D Tad es sāku mācīties un tīri labi iemācījos. Vienu brīdi uz to baigi pavilkos un sāku tiešām pa 2-3 ēdieniem dienā gatavot, bet tas bija tīri tāds action priekš manis. Tagad, jā, es esmu tā, kas taisa 80% gadījumu ēst+rīkojas ar veļasmašīnu+pārsvarā tīra māju. Bet tas ir tīri tāds mans brīvprātības princips, jo šobrīd man ir vairāk brīvā laika kā draugam. Bet, pateicoties manai spītībai attiecību sākumā (:D), draugam tas neliekas nekas pašsaprotams, ka es viņu aptekalēju un, ja pašam jāgatavo ēst, kad nāku vēlu mājās vai kādā brīvdienā, kad ir slinkums, tad to arī dara.

Citādi ir ar situācijām, kad vīrietis tevi uztur - maksā rēķinus, pērk pārtiku utt. - tad, domāju, tam visam būtu jābūt sievietes pienākumam, ja vien mājās nav pavāri un kalpotāji. ;)
26.01.2014 20:09 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man tekalēt vecim pakaļ ar slotu nepatīk un es to nedaru un nedarīšu.

Savu vīrieti mīlu, cenšos atbalstīt, saprast, palīdzēt. Mājsaimniece esmu švaka, viņš par to ir informēts no paša attiecību sākuma. Bet nu neko, vēl nav aizmucis. Darbus dalam.
26.01.2014 21:22 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man mājās ir ekonomiskās spuldzes, patiešām neatceros, kad pēdējo reizi kāda izdega. Tad vīriešu darbs ir ieskrūvēt spuldzi 1x gadā?

Nu, mans vīrietis saka tā - "dārgā, mums istabās tumšs, mums vajadzētu nomainīt spuldzes uz spilgtākām". Tas jātulko šādi - aizej, dārgā, nopērc tās spuldzes, un lūdzu, dārgā, nomaini tās spuldzes. Viņš (mans varonis!) tur krēslu kamēr es skrūvēju, jo man bail no augstuma.

Un nekas, visi dzīvi :)
26.01.2014 21:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits