Ja kasiere jums atdodu par daudz naudas

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Jūs atdodu atpakaļ, ja laicīgi pamanītu? Vai, ja pamanītu vēlāk? Iedvesmojos no stāsta, ka bankā kasiere atdevusi vairākus tūkštošus par daudz... tagad vāc ziedojumus, lai atdodu iztrūkumu.
22.01.2014 20:26 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Ar draugu maksājām par brokastīm, iedevām 20ls, jāmaksā bija ~8ls, mums atpakaļ atnesa 19Ls ar kaut ko. Lūdzām pārskaitīt atlikumu, un viņa bija ļoti pateicīga. Teica, ka reti kāds tā darot.
23.01.2014 18:08 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Atdotu, ja pamanītu. Un summai nav nozīmes - atdotu arī kapeikas, kuras ir iedotas par daudz. Iespējams tikai, ja jau esot mājās ieraudzītu, ka ir pārmaksāts, tad gan diez vai atgrieztos veikalā (ja vien summa nebūtu ievērojama).
24.01.2014 08:00 |

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
Tā kā man pašai ir pāris parādi, kuri jāsedz un spiedīga situācija, es neteiktu.
Arī ja nebūtu parādu - neteiktu. Ātri liktu maciņā un ietu prom, kamēr darbinieks nepamana. Nelietīgi, es zinu

Pati arī strādāju ar kasi, ja ko kļūdos, esmu maksājusi. Uzskatu, ka tas ir pareizi, jo naudas lietās jābūt ļoti uzmanīgam. Mums kolēģe veikalā pieņēma 100 euro uz kuriem otrā pusē bija pat rakstīts, ka tā ir tikai kopija un nav paredzēta maksāšanai un nav derīga... Nu kur tadi cilvēki rodas?! Ja neliks pašiem maksāt, tad pazudīs tā uzmanība, izturēsies vēl paviršāk un pat sāks bāzt kabatā. Tā ka kase ir svēta lieta, jādomā līdzi un jāskaita. no simtiem tūkstošus izdot, tā ir paviršība (pie tik lielām summām jo īpaši vajadzētu būt uzmanīgam)
24.01.2014 08:43 |

Reitings 360
Reģ: 17.01.2013
Ja neliks pašiem maksāt, tad pazudīs tā uzmanība, izturēsies vēl paviršāk un pat sāks bāzt kabatā.

nepiekrītu...es strādāju tirzniecībā,uzņēmumā kurā esmu,vadība stingri ir norādijusi,ka darbinieki iztrūkumu nedrīkst segt no savas kabatas,un nekad 4 gadu darba laikā to neviens arī nav darījis,vienalga vai tie ir 0,20 santīmi vai 20 ls.....jā,jā visi brēks tulīt,ka tā viegli bāzt kabatā,bet nē,mums ir ļoti pārdomāta kases sistēma,kameras un vispār rūpīgi izplānots darbs pie kases,ka tur nošmaukties tiem,kas gribētu būtu ļoti grūti,un viegli pieķerami,vadība to zin,tādēļ ja ir kāds iztrūkums gadijies tad ir saprotoši zinl,ka pie kases mūždien ir rindas,ka esam tikai cilvēki un sanāk kļūdīties...

Salīdzinot ar citiem uzņēmumiem kuros esmu strādājusi un kuros bija jāsedz iztrūkums pašiem,tajos bija krietni vairāk pieļautas kļūdas,nekā šajā,kurā itkā nav par ko uztraukties,var čilliņā bliezt pa pogām,es tik un tā strādāju rūpīgi un uzmanīgi,jo iztrūkuma gadijumā tāpat tas tiek uzrādīts papīros un negribās lai katru reizi tur pavīd mans vārds,un esmu ļoti pateicīga par to ka man ir tāda vadība,kura saprot cik grūti ir nostāvēt 5 stundas tur sitot pa pogām...
24.01.2014 09:20 |

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
saprot cik grūti ir nostāvēt 5 stundas tur sitot pa pogām...

5h nu gan ir ''grūti''.... :D :D :D Mēs pa 12 h bliežam pa pogām :D Lielveikalos uc arī krietni vairāk kā 5 h cilvēki strādā. Daudz atkarīgs no cilvēka paša, cik liela ir viņa disciplīna un atbildības sajūta.

Ja mūsu jaunajiem skuķiem pateiks - ja kļūdies viss ok, mēs nosegsim - tad mēs jau sen bankrotētu :D
viena jaunā darbiniece ik pa laikam kasē iesita lieku nulli, nepaskatās čeku, atdod klientam, un dienas vidū pārskaitot kasi atceras - laikam iesitu vienu lieku nulli :D Tāpat ir bijis daudz gadījumu, kad izdod par daudz - nu tad vienreiz ieliek savu naudu, otreiz ieliek - turpmāk jau domā līdzi tam, ko spiež un skaita naudu, iztrūkumu vairs nav :D
24.01.2014 09:44 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Neesmu piefiksējusi, ka izdod par daudz, bet piefiksēju, ka man Drogās nepieskaitīja diezgan dārgu pirkumu. Aizgāju atpakaļ un samaksāju, tā meitene bija pārlaimīga, jo tikko bija sākusi strādāt:)
24.01.2014 09:50 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Nedaudz freaky. Aizvakarnakt sapņoju par manu situāciju, kur kasiere izdeva par daudz naudas un es atdevu. Tad no rīta šī diskusija. Sapnī bija tā pati situācija, tikai šoreiz naudu neatdevu.
Pēc tam, vēlāk tai dienā, devos ar vecākiem nopirkt matu fēnu. Nopērkam - opis pamana, ka pārdevēja 10eiro par daudz izdevusi.... bet aizgājām atdot un labi, ka tā. Bija ļoti priecīga. Ja nebūtu atdevuši, kas zin, varbūt cilvēks darbu zaudētu.
24.01.2014 09:56 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
Atkarīgs no situācijas. Ja pamanītu uzreiz, tad pateiktu un naudu atdotu (ja vien runa neiet par dažiem santīmiem). Ja tikai mājās pamanītu, tad neskrietu atpakaļ un naudu nedotu. Nav mana problēma, ka kasiere nolažojās.
Cita runa, ja ir liela naudas summa. Tad gan jau arī ietu atpakaļ uz veikalu un teiktu, ka nav kaut kas kārtībā, jo tad arī sirdsapziņa neļautu tā vienkārši to naudu pievākt.
24.01.2014 10:43 |

Reitings 360
Mēs pa 12 h bliežam pa pogām

ko lai saka....man jūs ir žēl...sen atpakaļ,savos 18 gados arī es tiku pastrādāju pa 12 stundām veikalā,un sapratu ka to nekad vairs mūžā nedarīšu,jo tas nav normāli,stāvēt kājās tās ellīgās stundas+ fiziski vēl kautko darīt,pat apsēsties nevar,mājās atnākot jūties kā nosists suns,a ja vēl trūkst naudas,jo esi vienkārši pārguris un jau dari visu automātiski,vēl jāliek kasē.....nē,paldies...šādu darbu es nekad vairs nevēlos darīt,arī man tajos darbos mainijās kolēģes kā zeķēs,jo neviens tai slodzē nespēja izturēt,tādēļ bieži lažojās pie kases,iztrūkumu sedza uz galviņām,man citu ķļūdu dēļ nācās likt savu naudu...
bet šeit kur esmu tagad,kolektīvs nemainās,nav jauniņo nav lažošanās,nav savas naudas likšana kasē,nav pārmērīgās stundas jāstrādā,tādēļ visiem uzmanība modra....
24.01.2014 11:03 |

Reitings 360
Ja mūsu jaunajiem skuķiem pateiks - ja kļūdies viss ok, mēs nosegsim

neviens jau to tā nesaka,jo pārdevējas stāv tikai pie kases,pārskaitīšanu un inkasācijas veic augstāk stāvošie darbinieki,viņi neinformē pārdevēju vai viņai nauda + vai - vienkārši pārskaita un viss...
24.01.2014 11:11 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Ja pamanu atdodu, jo kasierēm šī naudiņa no savas algas jāsamaksā un tā, kā zināms tās aldziņas ir diezgan nelielas, tad vēl cilvēkam atņemt kaut ko nav manās interesēs.

Var jau gudri d***t, ka jāprot skaitīt un jābūt uzmanīgākai, bet šīm kasierēm jāapkalpo nežēlīgs kvantums cilvēku vairākas stundas un tur supermatemātiķis var saiet sviestā no slodzes, es domāju.

Vispār esmu šokā par to, ka dažas meitenes te raksta, ka kasiere pati vainīga, neko neatdotu, kā var būt tādas maitas?
24.01.2014 12:01 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Es neticu, ka viņa tiešām sajauca banknotes. Reāli, tik lielas LV un EUR banknotes neeksistē, lai sajauktu TIK uzkrītoši lielāku summu.
Ja es pamanu, tad atdodu, bet tā kā man ir tāds pats niķis kā vairumam - es bieži nepārskaitu atlikumu - tad varu nemaz nepamanīt. Pārskaitu tikai papīra naudu, laikam jāmaina ieradumi.
24.01.2014 12:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)