Kaut ko nedarīt tikai tāpēc ka kādam nepatiks ir visai sarežģīti, jo vienmēr būs kāds kam kaut kas nepatiks. Tad jau gandrīz neko nedrīkst darīt - tad visi būs laimīgi. :)
Bet, kur ir tā robeža, ko ir pieņemami lūgt viesiem darīt vai pienemt kāzu svinībās ir ļoti subjektīva un tīrs gaumes jautājums. Mans domu gājiens šajās kāzu krāsu, drēbju un puķu dilemmās: es neuzstādītu prasības viesu apģērba krāsai, jo tas var novest pie tā, ka kādam speciāli jāiegādajas apģērbs, kas viņiem nepatīk/nepiestāv un ko viņi nekad nevilks pēc kāzām. Tas viesiem būtu liels stress un izdevumi. Kāzas arī viesiem jau tā ir pietiekami dārgs pasākums.
Savukārt, ja man būtu svarīgi konkrētas krāsas ziedi (tā ir ļoti gudra doma, kā ietaupīt un izmantot, to, kas jau ir), tad es atļautos to norādīt ielūgumos. Galu galā viesi Latvijā tā vai tā dāvinās ziedus, tad jau labāk, ka tie kalpo kādam mērķim. Pie tam tās puķes būtu domātas MAN, tas nav kaut kas ko spiežu citus pirkt pašiem sev, jo man tā gribas (kā piemēram, drēbes). Bet tad prasībām puķēm jābūt saprātīgām, tā lai cilveki konkrētajā sezonā tādas krāsas puķes var atrast jekurā veikalā vai tirdziņā. Traki, ja cilvēkiem jāskraida pa puķu bāzēm meklējot zilas hortenzijas, jo līgavai tā gribas. :D
Bet tas jau ir tikai mans viedoklis, citām līgavam "saprātīgas prasības" var būt kaut kas pavisam cits.
Manās kāzās visi var ģērbties kā grib, kaut gan pieņemu, ka lokācijas vietas nosaukums liks cilvēkiem uzpuceties. Ceru, ka puķes cilvēki nedāvinās, jo negribu ņemties ar to transportu pēc tam un drīz pēc kāzām došos prom no LV . Ceru, ka atradīšu zilas hortenzijas kādā bāzē. :-D