Man ir divas rētas.
Viena uz labās plaukstas. Tas notika, kad man vēl nebija 2 gadiņi. Mamma bija stāvoklī ar manu māsu... Viņa stāvēja istabā uz galda un laistīja puķes. Beidzās ūdens un viņa mani iedeva stikla burciņu, lai es aizeju un piepildu. Starp koridoru un virtuvi bija atlīmējies linolejs. Un es aizķēros. Protams, tālāk es neko neatceros. Mamma teica, ka esot bijis skats kā šausmu filmā un no vēnām nākusi asiņu strūklaka. Bļoda, kuru viņa nolika apakšā piepildījās ļoti ātri. Sanāca, ka mājās tajā brīdī bija tikai 2 grūtnieces... mana mamma un tēta māsa. Tad nu mamma zvanījusi manai omei uz darbu, jo no bailēm un stresa nezināja ko darīt. Tad viņas atrada jostu un tā teikt... nosprostoja vēnas. Kamēr ātrie atbrauca. Atceros vēl joprojām to kritiena brīdi, tas ir tāds kā zibsnis. Man noteikti, ja ne Dievs, tad kaut kas augstāks stāvēja klāt. Pēc operācijas/ šūšanas dakteris mani nēsāja pikipaunā (nav ne jausmas kā to pareizi raksta).
Otra rēta man ir uz kreisās plaukstas. Tajā laikā mācījos internātskolā. Bet nevis tāpēc, ka man nav vecāku, vai viņi mani nevēlējās, bet dēļ veselības stāvokļa. Astmas dēļ.
Bet ne jau par to ir stāsts. Vārdsakot, gadi man bija 7. Vienkārši pēc stundām visi skraidījām pa āru. Un es, kā jau es... parasti krītu uz rokām. Uzkritu perfekti uz alus pudeles korķa asās puses. Un tad sekoja gājiens pie skolas māsiņas. Viņa atradās ceturtajā, vai piektajā stāvā. Līdz ar to visas trepes tika notašķītas ar asins pilēm. Un vecāko klašu "dežurantiem" visu to pēcāk nācās tīrīt. Man godīgi sakot viņu bija žēl. Un tad atbrauca ātrie un uz slimnīcu šūt. Atceros, ka biju laimīga, jo tā bija kreisā roka. Un varēju rakstīt kontroldarbus. :D