Rētas, ko atstājusi jautrā bērnība!

Reitings 237
Reģ: 13.01.2014
Tātad tēma būs tāda -- > Katram no mums ir bijusi noteikti jautra bērnība, ko atceroties vienmēr mēs smaidam, bet neiztikt arī no negatīvās daļas bērnībā , tātad vai Jums ir kāda rēta palikusi no bērnības un kur tieši un no kā?
-- Man kājā pie potītēs apakšā, vel joprojām ir rēta no suņa kodiena. Atceroties to bija tiešām sāpīgi, kad viņš iekoda asiņoja ļoti stipri, un vēl tagad diemžēl ir rēta, kas atgādina trako bērnību. :(
15.01.2014 21:08 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Ir trīs rētas, bet tikai viena no tām ir iegūta jautrībā un divas no tām ir saistītas ar suņiem.

1. Uzacs. Man ir pāršķelta kreisā uzacs, man tur iekoda suns, kad man bija 4 gadi. Mamma mazgāja drēbes (ar veco Rīgu), es tikmēr ieraudzīju pagalmā šuneli un uzreiz izdomāju, kam atdot savu negaršīgo putru. Suns, laikam, bija ļoti izsalcis. Īsti neatceros, kā tas viss notika, bet mamma teica, ka paskats esot bijis briesmīgs - viss ģīmis vienās asinīs.

2. Kāja. Man uz labās kājas augšstilba tieši virs ceļa katrā pusē ir apaļa rēta. Tur man bija izdurta adata cauri kājai kaulu saaudzēšanas procedūrai. Kāju salauzu kuriozi. Ar mammu svinējām Jauno gadu Jūrmalā pie radiem. Nākamajā dienā mūs, sīkos, aizveda uz aizsalušo, aizsnigušo pludmali pavizināties ar ragaviņām. Pirms stāstu tālāk, savu un māsīcu vecāku attaisnošanai varu teikt, ka viņi visi bija jauni - 23 -27 gadus veci. Tad, nu, vecākiem radās ašā ideja iesiet ragavu priekšā suni - milzīgu vācu aitu krustojumu. Nu, suns izskatījās priecīgs - pat pārāk priecīgs - un nezināja, kur to prieku likt un beigās ielika prieku (mani) dzelzs stabā ar labo kāju. Mamma teica, ka neko briesmīgāku dzīvē līdz šai baltai dienai neesot redzējusi. Atsāku staigāt tikai martā.

3. Dūre. Jā, un tad reiz, kad man bija 3 gadi, es sadusmojos uz omi, ka viņa man nenopirka tādu maizi, kādu es gribēju, un aiz dusmām izsitu virtuves durvju stiklu un sagriezos. Šūt nevajadzēja, bet tāda bāla, 1 cm gara rēta ir vēl šobaltdien, baigi labi redzama vasarā, kad iesauļojos.
15.01.2014 21:38 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
kaajas man ir reetainas un plekjainas,rokas arii,turklaat kreiso roku gandriiz pat sev nosnjaapu nost :D :D :D
15.01.2014 21:44 |

Reitings 590
Reģ: 28.06.2011
Uzacs - apm 2cm liela rēta. Patika papēžu kurpes un kaut kā neveiksmīgi velkot nost, iebraucu ar galvu tumbačkas stūrī.
15.01.2014 21:48 |

Reitings 254
Reģ: 23.12.2013
Tā kā dzīvoju laukos un pārsvarā draudzējos ar puišiem,man ar ir daudz piedzīvojumu un pārdzīvojumu no tiem laikiem.

Rētas ar ir,labi,ka nepārāk pamanāmas. Viena pie ceļa,uzkritu uz kaut kādas dzelzs kastes. Viena plaukstā(tagad jau ļoti jāieskatās,lai pamanītu) ,brālis ar kašeli nejauši iecirta rokā. Atceros,kad biju sīka, man bija prieks,ka man bija tā rēta - vienīgā atpazinu ,kura ir kreisā un, kura labā roka. :D
15.01.2014 21:55 |

10 gadi
Reitings 847
Reģ: 17.10.2013
Nazīc
Tādēļ tevi sauc par Nazīc, jo tev ir ar nažiem pieredze :D

bet par tēmu- Man ir pie plaukstas. Pati neaceros kā es dabūju, bet tikai es to zinu, neviens nav vēl pamanījis :D
15.01.2014 21:59 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Ir rēta uz sejas, no laika,kad man bija kādi 3 gadi?:D protams,ka kaķis pastrādāja. rēta ir redzama, dziļa un tā, bet es ar to esmu sadzīvojusi tā,ka vēl nesen ar mammu runājām un es biju piemirsusi,kurā sejas pusē man tā ir. Nezinātājs nepamanīs,bet zinātājs- zinās un acīs dursies:D
15.01.2014 21:59 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Man ir caurkosta apakšluupa. Nokritu berniibaa un zobiniztriecaas cauri luupai. Lika šuves man tur.
Zobi man ir speeciigi veel joprojaam :D
15.01.2014 22:01 |

Reitings 58
Reģ: 28.04.2013
Kad runa sāk iet par rētām, es parasti pārspēju visus puišus.
Lielākā rēta virs ceļgala, iegūta trakā trīsriteņu sadursmē pirmskolas vecumā.
Vandoties pa piemājas krūmiem sagriezu ceļgalu uz sasistas pudeles. Tiku pie pirmajām un, paldies, Dievam, vienīgajām šuvēm.
Kā stulbāko rētu varētu minēt to uz pieres, kuru ieguvu, bēgot no mazā brāļa, ieskrienot durvju stenderē. Savā dzimšanas dienā, pāris minūtes pirms ciemiņu atbraukšanas. Iedomājoties to skatu vienmēr smiekli sanak. Mamma atslēgusies (jo vienmēr ģībst, kad ierauga asinis), meita sēž laimīga virtuvē ar asiņainu seju un galvu, kamēr brāļis mierīgi skatās istabā multenes un tēva nav, jo aizskrēja uz blakus mājas pie pensionētas dakteres.
Ja sākšu stāstīt par pārējām muļķīgi iegūtajām rētām, tad jau mani varēs atpazīt satiekot pat uz ielas vasarā :D
15.01.2014 22:42 |

Reitings 700
Reģ: 03.03.2013
Man nekā nav! Lai gan dzīvojām laukos, dauzījāmies ar kaimiņu puikām, kāpām kokos, vārījām visādus sū...s, kāvāmies ar māsām un vietējiem bērniem- huligāniem...
Es laikam vienmēr veiksmīgi kritu un laikus izvairījos :D māsām gan ir pāris nopietnas rētas palikušas.
15.01.2014 22:48 |

Reitings 1243
Reģ: 29.01.2009
Uz rokas ir krusts no kaķa skrāpējuma.
Uz ceļa ir rēta no 8. dzimšanas dienas, kad vakarā taisīju ciet logu (ar loga stūri savainojos)
Uz otra ceļa rēta no kritiena
Uz kreisās rokas/pleca rēta no potes ( :D )
Uz labās potītes rēta no 22. dzimšanas dienas (ne gluži bērnība :D ) - nokritu pa trepēm. Skaidrā :D
15.01.2014 22:49 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Man ir rēta uz īkšķa, jo nošņāpu sev palielu gabalu no ādas uz gaļas ar dārzeņmizojamo mizojot kartupeļus.
Tad vēl ir zem deguna un uz zoda, bet man ir kauns stāstīt kāpēc. :D
15.01.2014 23:13 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Uj, man ir ļoti daudz rētas :D
Biju traka un daudz bērnibā kāvos + man bija skrituļsldas ( ceļi rētās ).
Kaltī lecot no pacēlaja graudos uzlecu naglai, kura izdūrās man cauri pēdai. Vēl tagad mazi punktiņi.
Maizi griežot nogriezu vidējam pirkstam galiņu. Tagad vairs īsti neko manīt nevar.
Un atkal maizi grižot nogriezu no īkšķa gabalu virs naga, šo rētu gan var labi redzēt.
Tad man ir rēta uz deguna, piešī vainīgs ir man sesks, kuršs centās nokost man degunu :D
15.01.2014 23:33 |

Reitings 111
Reģ: 13.10.2013
Vai man to ir ļoti daudz, tādas spilgtākās:
-bedrīte uz... bāc, izkrita no galvas kā to kaulu sauc.. :D nu, bāc... starp celi un pēdu vobšem. Uzlecu uz betona malas, spicas.
-uz rokas pleķis no apdeguma. Labākā draudzene krita virsū, es ķēru un atspiedos ar roku pret plīts margām...
-virs krūts, no operācijas
-kaķu un suņu rētas ir nesaskaitāmas...
- uz elkoņa, izskatās pēc rīvītes, bēgu no drauga, aizķēros aiz kaut kāda vada un šļūcu pa asfaltu telefon būdiņai. Atceros mani aizvedu pie kaut kādas sievietes apstrādāt brūci un viņai nebija īkšķa, atceros biju šokā...
-pie potītes, kad pirmo reizi mēģināju noskūt kājas... :D šausmas, tagad kauns :D

Lauzta roka bija, bērnudārzā tēloju Džekiju Čanu un rotaļu laukumā taisīju salto uz leju no vienas margas, 2m augstumā, sanāk bija.
Pārējas rētas nav ne jausmas pat no kā... :D
15.01.2014 23:36 |

Reitings 3350
Kad man bija 12, nometne, kura es dzivoju pa avsaru bija stiligi sevi griezt (jaa, shausmas!) Tad nu es pati sev diezgan iegriezu un man palika reta. Man viena meitene ludza, lai izgriezhu puisa vardu, kas vinai patika, Sasha vai Zenja bija... nez, ka vinai ir ar to reetu.

Tad es ieskreju listakas ar muti un man vel joprojam ir nodrupushi apaksejie zobi. Toreiz es nesapratu, ka izsitu teju vai pus muti, bet nu tagad nemaz netrauce.

Ieskreju majas sturi begot no "Deemona" (kainins-dzerajs) un dabuju pieree reetu. Labi, ka neshuva :D
15.01.2014 23:39 |

Reitings 3350
kainins-dzerajs
kaimins
15.01.2014 23:40 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Suns sakoda kāju līdz pat kaulam. Tagad uz labās potītes man ir rēta ar iedobumu. Ehh :D
15.01.2014 23:47 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Uz kreisās kājas man arī ir rēta ar iedobi.
Vasarā puiši mani laida ūdenī ar galvu pa priekšu un es atsitu kāju pret laipas metāla apšuvumu.
15.01.2014 23:53 |

Reitings 2840
ui, bēnībā arī biju varen aktīva. caurām dienām ar kaimiņbērniem dricelējām pa pagastu. ntās reizes esmu slīkusi. bet runājot par rētām, tādas lielākās man ir 4.
pirmo lielo rētu dabūju no medicīniskās pincetes, spēlējos ar pinceti,kamēr mammas māsa mammai veica kaut kādu sīku operāciju kāju pirkstos, ieraudzīju to visu un noģību un pincete ietircās man zodā, atceros,ka nereāli bļāvu un neļāvu šūt.
otrā rēta man ir uz kreisās rokas īkšķa,visā garumā. sīka izdomāju ar tēta aso nazi grebt kociņu, un tā nu iegrebu sev pirkstā, centos no sākuma noslēpt to visu,bet neizdevās.
trešā rēta man ir uz labā ceļgala. 4tajā klasē ziemā pie vecmammas izdomāju braukāt ar ragavām no kalna,biju saskatījusies skeletonu un gribēju tā pamēģināt braukt. tā nu braucu, ragavas ietriecās kokā ,es izkritu no ragavām un metāla sliede man iedurās kājā,atceros kā vārtījos sniegā no sāpēm, pēc kādām 10 min mani mamma pamanīja. arī neļāvu šūt.
un pēdējā rēta man ir blakus pirmajai rētai-uz zoda. to es ieguvu krītot no ritens un stūre ietriecās zodā, tikai es neatceros kā es nogāzos. man tā diena ir pazudusi no atmiņas...
16.01.2014 00:01 |

Reitings 554
Reģ: 08.05.2013
Mana vistrakākā bērnības rēta ir uz pieres, nokritu uz dzelzs tādas kā malas. Bija 4 šuves, esmu jau apradusi ar to rētu, daži cilvēki, kurus pazīstu jau sen tik kkad pēdējos gados izbrīnīti jautā, kas tā par rētu, tā kā varbūt tas nav pats pirmais ko pamana. Vēl viena ir zem labās uzacs - kritiens no krēsla, pie otras acs ārējā kaktiņa arī ir rētiņa - brālis mani pagrūda uz galda malas, mīļumiņš.:D
Uz ceļgaliem ir 2 rētas, kas iegūtas braucot ar skrituļslidām.
Vēl uz rādītājpirksta un fakucīša ir pa rētai no maizes griešanas, cik izveicīga es biju ka pamanījos pamatīgi iegriezt divos pirkstos ar vienu reizi??!!
Vēl jau gan jau kkur ir, bet tās tad ir nezināmas izcelsmes..
16.01.2014 00:21 |

10 gadi
Reitings 75
Reģ: 26.08.2013
Ta reeta uz pleca (no potes) ir daudziem.Laikam ziidainju aadai nepatiik potes. :/ Man ari ir shadas taadas reetinjas palikushas.. Ir uz apakshstilba,nu jau balta,gandriz nemanaama,reeta no neveiksmigas shuuposhanaas..Ir uz labas rokas zem maza pirkstinja- velkot nost dzelzs rokasspradzi,taa sapliisa,un diezgan dzilji sagriezos.Asinjoja traki,bet es negriezos pie arsta,lai sashuj.Tagad ta ir balta.Tas gan notika ne gluzhi berniinaa,bet jau pusaudza gados.Tad vel berniba ar draudzeni spelejam spiegu speeles,iztelojamies,ka mus nolaupa,un spiidzina.Spele aizgaja lidz tam,ka uzkarsejam dzelzs karoti,un likam klat sev uz rokam. Tgd man uz kreisas rokas ir retinja.Labi,ka nu jau ari maz pamanaama.Katru reizi paskatoties uz to,atceros trako beerniibu :D Vel ari pusaudzu gados,slapstijamies pa rajonu naktiis.Tad nedriksteja atrasties uz ielas bez vecakiem pec plkst 22.00.Tad nu begam no katras mashinas,un slepamies kruumos.Vienreiz ta begot,draudzene mani pagruuda (!!!) un es nokritu taa,ka uz vedera(saanaa) joprojam ir tada ka plekjis. Tad vel uz plaukstas ir plekjis,apdedzinajos ar tvaiku no tejkannas.
16.01.2014 00:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits