Viirietis pret sievieti - kursh kuru?

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tad kaa ir iisti jaabuut attieciibaas? Kam ir vairaak jaaruupeejaas par attieciibu izkopshanu? Vai viirietim ir vairaak jaapiekaapjaas vai sievietei jebshu tas ir atkariigs no jomas un situaacijas? Juusupraat, attieciibas bez kompromisiem vai ja tikai viena puse piekaapjaas, ir dziivotspeejiigas ilgaakaa laika posmaa?
14.01.2014 22:03 |

Reitings 9169
Es pati piederu pie taam sievieteem, kuraam maaksla samekleet kompromisus, naaca smagi un gruuti. Agraak biju ljoti, ljoti ietiepiiga un daudzas lietas dariiju pat par spiiti, tikai taapeec vien, ka man nepatika fakts, ka kaads vareetu man pateikt, lai kaut ko nedaru nedaru. Bet tajaa pashaa laikaa attieciibas ar kaadu, kursh man it visaa piekaapjaas, nedereeja, jo jutu, ka kljuustu jau maitiska pret otru cilveeku, taapeec arii maaciijos mekleet kompromisus. Veel jo projaam izvairos pa taisno piekaapties, bet kompromisi mani pat ljoti labi apmierina, tas liek man just, ka esmu kopaa ar liidzveertiigu partneri, nevis esmu noteiceeja vai pakljautaa attieciibaas. Prasiibas ar nodomu mainiit cilveeku tikpat kaa neesmu izvirziijusi, jo uzreiz iepaziistot cilveeku, izdariiju secinaajumus par to, vai vinjsh, vinja raksturs un paradumi ir man pienjemami. Ir gan bijis otraadi - mani ir meeginaajushi mainiit, un tad gan man uzreiz bija spalvas gaisaa.
14.01.2014 22:46 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Teorētiski- abiem. Praksē- nav svarīgi, cik kurš reizes ir piekāpies un kurš vairāk rūpējas par attiecībām, kopdzīvi, sadzīvi u.t.t., galvenais, lai abus apmierina šāds attiecību modelis:)
14.01.2014 22:46 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Ja vienam no partneriem ir saprātīgas prasības, pretenzijas, bet otram ir kādas sevišķas novirzes no normas- pārmērīga greizsirdība vai neadekvātas prasības-tad par to jāatbild pašam prasītājam.

Kurš ir tas, kas izvērtē, cik tās prasības ir saprātīgas? Katram jau savas liekas pilnīgi ok...
14.01.2014 22:49 |

Reitings 9169
Tas ir atkarīgs no pāra.. ir tādi, kam ir vienlīdzīgas attiecības, ir jau arī personības tipi, kam pēc rakstura ir vēlme pakļauties un otrādi - valdīt pār otru. Galvenais ir, lai abas puses ir apmierinātas. Ja tā nav, tad kaut kas nav kārtībā

Esmu pamaniijusi to, ka ja kaadam ir izteikta veelme valdiit paar otru, biezji tur iebrauc auzaas, jo apetiite rodaas eedot un prasiibas tikai aug ar gadiem, taadejaadi izniicinot otra cilveeka personiibu. Domaaju, ka arii veelmei pakljauties ir sava robezja, tikai vai tas otrs, vadoshais vienmeer ir speejiigs laikaa apstaaties?
14.01.2014 22:52 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Esmu pamaniijusi to, ka ja kaadam ir izteikta veelme valdiit paar otru, biezji tur iebrauc auzaas, jo apetiite rodaas eedot un prasiibas tikai aug ar gadiem, taadejaadi izniicinot otra cilveeka personiibu. Domaaju, ka arii veelmei pakljauties ir sava robezja, tikai vai tas otrs, vadoshais vienmeer ir speejiigs laikaa apstaaties?

Ja viens ir ļoti valdonīgs, tad otram ir jābūt ļoti pakļāvīgam. Un neviss pakļautam, nospiestam, bet tādam dabiski un organiski bezmugurkaulainam. Patiesībā jau man nešķiet pieņemama ne valdonība, ne absolūts rakstura trūkums, bet Dieviņam visādus vajaga.... arī šādi cilvēki dzīvo! Un ja tādi divi satiekas, tad kas zin- varbūt tā sanāk tāda ilgtspējīga savienība, kur katrs jūtas ok savā lomā.
14.01.2014 23:13 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Domāja, ka attiecības, kurā viens skalda un valda, bet otrs pakļaujās, ir dzīvotspējīgas, bet tas atkarīgs no konkrētiem cilvēku tipiem. Man gan labāk patīk kompromisu variants no abām pusēm.
14.01.2014 23:16 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Abiem. Ok - kompromiss - viens piekāpjas vienreiz, otrs otrreiz, bet, ja nemitīgi piekāpsies tikai viens, nu nav tās dzīvotspējīgas attiecības, jo tas viens agrāk vai vēlāk sajutīsies izmantots. Manuprāt. Katrā ziņā - izkopt attiecības vajag abpusēji.
14.01.2014 23:21 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Manā pieredzē gandrīz vienmēr piekāpjas vīrietis, bet ne tāpēc, ka es to prasītu vai tiešām gribētu, bet tā vienkārši notiek.

Man arī tā ir bijis lielākajā daļā attiecību. Diemžēl, līdz ko pats sāk līst zem papēža, man tās attiecības kļūst vairāk kā kaitinošas. Jo ja gribētu kādu ko dresēt, paņemtu vēl vienu suni. Un ja vēl sāk izvirzīt kaut kādas prasības pēc principa bet es taču tev piekāpos, es daru šitā, tu taču tā gribēji (lai gan ne es ko esmu teikusi, ne likusi darīt), tad vispār ir čau, Rasma!
Jāpiekāpjās ir abiem, bet ir arī jāizvērtē, cik tās prasības ir pamatotas. Jo pie slimīgas greizsirdības, nepamatotām dusmām es nekad nepiekāpšos un neatzīšu kaut kādas slimas fantāzijas par taisnību!
14.01.2014 23:22 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Manaas attieciibaas izcili darbojas teikums-jaa, tev taisniiba,kas man kaa Aunam ir ljoti gruuti pasakaams, bet vienmeer straadaa, pat tad,ja es zinu,ka taisniiba ir man. Es ljauju draugam pasham nonaakt pie secinaajuma,ka tomeer bija mana taisniiba.:D
14.01.2014 23:27 |

Reitings 14
Reģ: 08.01.2014
abiem jau būtu jācenšās.. un nevis jāpiekāpjas, bet jānonāk pie kopsaucēja.. manas attiecības ir sarežģītas, grūti pateikt - kurš kuram vairāk piekāpjas vai kā..
man liekas šausmīga cūcība staigāt ar apaviem mājās, visur izbirdināt cigarešu pelnus utt.
bet viņam pats briesmīgākais šķiet tas, ka es, atnākot mājās, varu noģērbties un drēbes nomest tur pat pie gultas vai kur citur..
lieki piebilst, ka mūžīgais strīds no tā - jo es domāju, ka netīrība traucē man ĻOTI un tas ir kaut kas vitāli svarīgs. Taču šis estētika no manas drēbju kaudzes viņam ir katastrofāla. Tāpēc arī man vienmēr škiet un šķitīs, ka es esmu tā, kas nemitīgi piekāpjas...bet viņam liksies, ka piekāpjas viņš.
Banālais teksts - ja mīl, tad visu darīs. Es tiešām uz daudz ko esmu gatava. Bet nav jau arī tā, ka viņš mani nemīlētu. Dusmās saka - ja nepatīk, tad dodies prom... bet kad dodos, tad uz visu gatavs. Solījumi, solījumi...tad uz pāris nedēļām cenšās kā nu prot.. Bet pienāk kāda "kārtējā ne pārāk izdevusies diena" mana vīrieša dzīvē un atkal ir vienalga vai čurāt vai nečurāt uz poda malas...
14.01.2014 23:40 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
sievietes vairaak censhaas mainiit viirieshus, nekaa viirieshi - sievietes. It iipashi tas paraadaas, uzsaakot kopdziivi vai tikko kaa peec lauliibu nosleegshanas, kad tiek izvilkts araa vesels saraksts ar lietaam, kuras viirietim buutu jaamaina.

Tas gan, bet man tas nav saprotams, ja jau vēlas lai vīrietis mainās bezmazvai par 180 grādiem, tad kādeļ vispār ar viņu būt kopā?
14.01.2014 23:44 |

Reitings 14
Reģ: 08.01.2014
kaut kā neredzu kā var piemērot kompromisu nopietnām lietām - bērniem kaut vai.... kā tas ir domāts?? viens grib 3 bērnus, otrs negrib nevienu...kāds tad būs kompromiss - 1 bērns?
14.01.2014 23:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits