Cik bērnus, cik gafus esi sēdējusi mājās un audzinājusi? Vai varbūt tev liekas, ka bērni pēc iespējās ātrāk jānogrūžu auklei vai b/d tikai tāpēc lai māte mestos strādāt gadījumam ja sanāk šķirties un tad nepaliek bez nekā? Zin'bērni jau nav tikai sievietes, bet arī vīrieša. Ja sieviete ir uzņēmusies lielāko daļu rūpju par atvasēm, lai vīrietis var nodoties biznesam/karjerai, tas ir tikai godīgi, ka arī sievietei tiek materiāls labums, jo galu galā kamēr vīrietis ir ofisa, sieva pilda bērnu aukles, skolotājas, pavāra, mājāža, dārznieka lomas. Diez kāpec ja šos bdarba daritajus ņem no ielas, viniem ir jamaksā alga, attistitakajas valstis viniem masksa ari socialas garantijas, bet kad to visu dara sieva, tad tas it kā par brīvu skaitās. Noslēdzot lasulibu taču sieviete nekļūst par vīrieša govi no kā viņš var slaukt bezmaksas pienu+
Tikai diemžēl, kad runa ir par naudu, tāds vārds - Godīgums, izplēn.Ļoti daudzi(protams, ne visi) pie mantas dalīšanas pārvēršas līdz nepazīšanai. Vēl nezen redzēju to paziņu ģimenē(kas pirms tam arī šķita godīga, saticīga, jauka utt) - šķīrās un gandrīz līdz asinīm plēsās par mantu un īpašumiem.
inu, ka 2. pusīte iepriekšējās attiecībās noslēdza līgumu..
Reiz prasīju, vai viņš ar mani to slēgtu? Atbilde bija: ''Nē, es Tev uzticos!''
Es nezināju ka aukles, skolotājas, mājāži, pavāri un dārznieki strādā par vēdera tiesu, kreklu un smiņķiem. Kaut gan Latvijā jau diemžēl strādā gan. Man ir ārkārtīgi nepatīkami dzirdēt no citas sievietes tik zemu sievietes darba novērtējumu, kāds tad brīnums ka Latvijā darba devēji reizēm uzskata, ka sievietes alga ir zeķbiksēm.
To laiku kamēr sieva algota darbā neiet un majas audzina bernus, viņa sev nebūvē to ko pa šo laiku būvē virietis; viņai šķiršanās gadijumā nebūs karjera vai bizness, jo viņa būs rupejusies par kopigajiem berniem un par viriet vai arī ja būs, tad visticamāk ne tik spīdošs kā virietim. Pat neatkarigi no iespejamas škirsanas iemesla, nedalities ar mantu ir netaisnigi un zemiski.
Kāds tur brīnums ka latvietes tiek drāztas? Dumjas aitas ir jādrāž.
Es nezināju ka aukles, skolotājas, mājāži, pavāri un dārznieki strādā par vēdera tiesu, kreklu un smiņķiem. Kaut gan Latvijā jau diemžēl strādā gan. Man ir ārkārtīgi nepatīkami dzirdēt no citas sievietes tik zemu sievietes darba novērtējumu, kāds tad brīnums ka Latvijā darba devēji reizēm uzskata, ka sievietes alga ir zeķbiksēm.
To laiku kamēr sieva algota darbā neiet un majas audzina bernus, viņa sev nebūvē to ko pa šo laiku būvē virietis; viņai šķiršanās gadijumā nebūs karjera vai bizness, jo viņa būs rupejusies par kopigajiem berniem un par viriet vai arī ja būs, tad visticamāk ne tik spīdošs kā virietim. Pat neatkarigi no iespejamas škirsanas iemesla, nedalities ar mantu ir netaisnigi un zemiski.
Kāds tur brīnums ka latvietes tiek drāztas? Dumjas aitas ir jādrāž.
Laulību līgumu neparaksta tikai goldigeres, tāpēc sāk pīt iekšā jūtas un citus mēslus
Visu vienmēr var apgriezt otrādi. es netaisītu laulību līgumu vispār, lai arī man būtu bizness.
Paceļ roku tās, kuras labprātīgi atdotu pusi sava biznesa, īpašumu vai vēl tur kaut kā, vīrietim par bērnu audzināšanu, mājas remontēšanu, mauriņa pļaušanu un vakariņu gatavošanu.Kāpēc uzreiz pusi? Var taču jau pašā sākumā noteikt, ka tik un tik procenti no tā un šitā aizies par tik un tik bērniem un viņu audzināšanu tik un tik gadus, vienalga vai mājsaimniecei-vīram, vai mājsaimniecei-sievietei. Tāpat arī man liekas normāli, ja sieviete nesaņem PUSI, bet gan kaut ko - lai nebūtu nekas. Pārāk daudz stervas dzīvē redzētas, kas vīrietim pēc laulībām pēdējo kreklu novelk.
Un tagad pagriežam situāciju uz citu pusi. Bērna kopšanas atvaļinājumu paņem vīrietis un sieviete pa to laiku būvē savu karjeru. Paceļ roku tās, kuras labprātīgi atdotu pusi sava biznesa, īpašumu vai vēl tur kaut kā, vīrietim par bērnu audzināšanu, mājas remontēšanu, mauriņa pļaušanu un vakariņu gatavošanu.
Tu netaisītu, bet, ko tu darītu, ja tavs vīrietis vēlētos laulību līgumu ar tik pat lielu kategorismu kā tu par to, ka nekad tam nepiekristu...