Ance- ieguldītā nauda ir tavs īpašums, līdz ar to arī dzīvoklis pienakto Tev. Taču, kā jau kāda te minēja, saskanā CL Tev ir jāpierāda, ka tas ir bijis tavs atsevišķais īpašums, kuru esi ieguvusi mantošanas ceļā, un otrs kas jāpierāda, ka jaunais dzīvoklis arī ir tavs atsevišķai īpašums, proti, Zemensgrāmatā nostiprināts uz tava vārda un tava otra puse nav piedalījuies tā iiegūšanā, iekārtošanā, remontēšanā, utt., jo pretējā gadījumā var nākties otrai pusei izmaksāt kādu daļu.
Protams, līgumu var sastādīt dažādi, gan tā, ka tas ir ļoti par labu sievietei, gan tā, ka sievieti pēc šķiršanās var no mājas izlikt bez nevienas kapeikas.
Godīgi sakot man nav nācies redzēt laulību līgumu, kur sievietei būtu kādas priekšrocības, parasti turīgi vīrieši, kuriem ir savi biznesi īpašumi, akcijas u.c. amņem par sievām meitenes tā līdz 25 un tad sastāda līgumus par mantas šķirtībi pilnībā par labu sev, tā, ka jebkurā laikā meitene paliek pilnīgi ne ar ko, kaut arī viņiem ir koīgi bērni utt. Diemžēl tāda ir mana pieredze.
Es nesaku, ka laulību līgums ir slikta lieta, es tikai varu ieteikt būt uzmanīgām un gudrām to slēdzot.
Es zinu, ka es laulību līgumam nepiekristu, jo laulība priekš manis nav bizness ar veiksmīgim nosacījumiem, tas ir kaut kas stāv pāri visiem papīriem un skaitīšanai par to kurš nesa mamumutu mājās un kurš cik pamperus bērnam nomainīja.