Bieži sanāk veikalā rindā vai autobusā parunāt ar kādu cilvēku. Reiz no rīta pieturā sāku ar vienu puisi runāt, tā arī līdz pašai Rīgai norunājām tās 2.5h, izrādījās puspazīstams, tas nekas, ka man baaaigi miegs nāca, biju gulējusi 2h un cēlusies 5 no rīta. Braucot ar pārpildītu starppilsētu autobusu, kādu laiku bieži sanāca sēdēt blakus tantēm, kuras ar končām cienāja, mazbērniem veda. :)
Reiz braucu diezgan tālu, visu laiku papīros ierakusies, autobuss apstājas, stāvēs 10 minūtes, pienāk tante, sēdēja blakus rindā, pāris solus atpakaļ, palūdz, vai varu viņas somu pieskatīt, ok, nav jau grūti, pa brīdim aci uzmetu. Atpakaļ nākot iedeva 2 šokolādītes, tas man bija tāds wow, pietiktu ar pliku paldies, nejutos neko baigi izdarījusi, bet ļoti patīkami.
Patiesībā - tieši šādi pozitīvie stāsti mani iedvesmo uz labu. :) Citreiz liekas - ai, kas tad tur, cilvēks pats tiks galā. Bet, šeit pat palasot, ka meitenes atceras, ka viņām virs galvas lietussargu patur vai ar kādu sīkumu palīdz, arī man gribētos, lai mani neatceras kā kārtējo vienaldzīgo garāmgājēju. Galu galā - pasaulē tik daudz ļaunuma, kādēļ nepacensties kādam palīdzēt un vairot labu? Pie tam - aii, cik pasaule ir maza, nekad nezini kā un kad tas labais atmaksāsies. Nē, es nepretendēju uz baigo karmu un to, ka labais nāks atpakaļ, bet ir taču laba sajūta, ja kāds palīdz, kaut vai durvis pietur, ne tā? Kādēļ neuzdāvināt šo labo sajūtu arī kādam citam? Tīri tā - aiz labas sirds :)