Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

aplams uzskats par vesel.uzturu

 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Kā cilvēki vēl joprojām nesaprot un neizprot veselīga uztura un vārda "diēta" nozīmi? Meičas sporto, vingro, grib muskuļus (presīti, apaļu, stingru dibenu), taču nekā nejēdz no uztura. Ja tu sporto, vingro un nedod dievs, ej arī uz svaru zāli, tad nu tas nav normāli, ka brokastis sasstāv no pāris maizītēm, tējas, pusdienas - no 2 olu omletes un tomāta, pusdienas no sausmaizītēm un 2 āboliem.. Man ir kauns iejusties to meiteņu "fitnesistu" ādā, kas tukši atskaitās par to, kā sporto, kā ēd un ko ar to grib panākt (badošanās, 2 kg nomešana , 30 kg nomešana, tvirta auguma iegūšana vai masas uzaudzēšana). Un tā smieklīgā kaloriju skaitīšana! Un sevis rāšana par to, ka "eh, draņķe, apēdu 2 banānus un pusi pomelo, tagad varēšu rīt mocīties atstrādājot.. :(" (ha ha ha)
Vārds "diēta" aktīvam, sportojošam nenozīmē diēta badotāju izpratnē - 2 olas, tomāts, zaļā tēja bez cukura un vakariņās divarpus āboli.
No kā tad jūs, dāmas, gribat tvirtumu un muskuļus dabūt, ja dienā no OB apēdat vien 100 gr vistas?
12.01.2014 15:14 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Tekstam vēl ir turpinājums, bet no telef.rakstot, te visādi gļuki. :D
šis tāds offtopics ko būtu rakstījusi "fitness and nutrition" diskusijā, bet lai to nedarītu, nelīstu svešā disk., uztaisīju atsvevišķu.
12.01.2014 15:17 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
++ Nevis kaloriju skaitīšana (kas arī ir būtiski), bet pamatā - uzturvielu skaitīšana - OH, OB un tauki. Un ne jau 800 - 900 kcal dienā, bet vidēji ne mazāk par 1200. Labāk gan ne mazāk par pamatvielmaiņas ātrumu, ko var izrēķināt arī pēc www.edunsporto.lv pieejamās informācijas.
12.01.2014 15:17 |
 
Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
cukurvāvere-es tev piekritīšu,jo ir jāēd kārtigi nevis brokastīs ābols un tēja,jo ja tā ēd tā jau diēta skaistās,nevis pareizs veselīgs uzturs :)
un pa kaloriju skaitīšanu tīrākais bullshits.
12.01.2014 15:19 |
 
10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Pilnīgi Tev piekrītu, Cukurvāvere ;)

dažreiz es lasu un bīnos - cik tupi cilvēki var būt! Bet nu ko padarīsi, pie vainas ir stulbā mūsdienu pasaule, tik moderna, ar tāāādiem uzskatiem, ka nekas cits neatliek, kā brokastīs apēst pus banānu, jo tas taču ir smalki, neņemot vērā to, kas tas agri vai vēlu atspēlēsies atpakaļ
12.01.2014 15:20 |
 
Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Pilnībā piekrītu!!! :) Sen jau šausminos, bet nejaucos citu ēdienkartē!!
Šo iesaku izlasīt!!! Autors - Rihards Sekste!
1. Pārāk strauji samazina kalorijas ar domu zaudēt svaru ātrāk.
Cilvēki maldīgi domā, ka liels kaloriju deficīts var palīdzēt tikt pie ātrākiem rezultātiem. Tieši otrādi - pārāk strauji samazinot kalorijas, var strauji palēnināt vielmaiņu. Lai gan šādi rīkojoties, sākumā svars kritīsies strauji, tas ļoti ātri apstāties. Tas tāpēc, ka lielākā daļa no zaudētā svara nebūs viss tauki, bet gan ūdens un muskuļi. Svarīgi ir atcerēties, ka muskuļiem ir lielākā ietekme uz vielmaiņu un ja tiek zaudēti muskuļi - vielmaiņa paliek lēnāka. Tāpēc kalorijas vajadzētu samazināt pakāpeniski un vairāk pievērst uzmanību nevis zaudētajam svaram, bet gan vizuālajām izmaiņām. Vēl pie reizes piebildīšu, kas attiecas uz maksimālo svaru, ko cilvēks var zaudēt nedēļas laikā pēc veiktajiem pētījumiem ir apmēram 1.3 kg tīrās tauku masas - fiziski vairāk taukus organisms vienkārši nespēj oksidēt!
2. Pārāk daudz koncentrējas uz to ko rāda svari, nevis kā vizuāli ķermenis izskatās spogulī.
Neviens no malas nezina cik jūs sverat un es šaubos vai zālē kāds trenējas lai tikai redzētu smuku skaitli uz svariem. Lielākā daļa cilvēku trenējas lai justos un izskatītos labāk! Kas attiecas uz svariem, tad dažreiz svars var pat nemainīties, bet vizuālais izskats gan! To var izskaidrot gadījumā, ja vienlaicīgi pieaug muskuļu masa un tauku masa samazinās. Spriežot arī pēc savu klientu rezultātiem, tad ļoti bieži pat nevajag zaudēt daudz svaru lai redzētu lielas vizuālās izmaiņas. Vel derētu atcerēties, ka 1 kg muskuļu masas vizuāli izskatās krietni mazāk nekā 1 kg tauku masas!
3. Diēta un daudz zemas intensitātes aerobie treniņi.
Šī ir viena no sliktākajām, bet diemžēl arī viena no populārākajām kombinācijām. Ja mērķis ir zaudēt muskuļus, tad laikam šis ir ātrākais veids kā to izdarīt. Vienīgi, šaubos, ka lielākajai daļai sieviešu mērķis ir iegūt ļenganu un vāju augumu, kā arī visā procesā palēnināt vielmaiņu. Tāpēc uzsvaru nekad nevajadzētu likt uz ilgiem zemas intensitātes kardio treniņiem, bet vairāk pievērsties intensīviem un smagiem spēka treniņiem, kas dedzinās kalorijas netikai treniņa laikā, bet arī pārējās 24 stundās! Aerobos treniņus vajadzētu izmantot kā pēdējo ieroci pret lieko svaru, gadījumā, ja liekais svars nesamazinās ar sabalansēta uztura un spēka treniņu palīdzību! Ja tomēr ir nepieciešamība papildus taisīt aerobos treniņus, tad labāk ieteiktu tos taisīt ar augstu intensitāti un īsākiem laika periodiem.
4. Neseko līdzi uzturvielām.
Daudzi cilvēki joprojām domā, ka svara zaudēšana ir, vienkārši, kaloriju spēle - uzņem mazāk kalorijas nekā patērē un zaudēsi svaru. Kā jau minēju vienā no saviem iepriekšējiem rakstiem - daudz svarīgāk ir sekot uzņemtajām uzturvielām, nevis kalorijām. Galu galā, uzturvielu skaitīšana ir tā pati kaloriju skaitīšana, tikai krietni efektīvāka, jo tā pat ir zināms, ka 1 grams tauku satur 9 kalorijas, ogļhidrāti 4 kalorijas un olbaltumvielas arī 4 kalorijas.
Kāpēc svarīgāk skaitīt taukus, olbaltumvielas un ogļhidrātus? Jo atkarībā no tā, kādos daudzumos tiks uzņemtas uzturvielas, ietekmēs arī jūsu rezultātus. Piemēram, ja divi cilvēki sekotu diviem uztura plānam, abiem plāniem būtu vienāds kaloriju daudzums, bet katram plānam uzturvielu sakārtojums atšķirtos, vai rezultāti abiem cilvēkiem būtu vienādi? Nebūtu! Katrai uzturvielai ir sava nozīme organismā un ja uzturvielas netiek uzņemtas atbilstošos daudzumos, tad pastāv lielāka iespēja iegūt nevēlamo rezultātu - zaudēt muskuļus vairāk nekā taukus. Protams, nav arī nekur iekalts akmenī, kādos daudzumos uzturvielas būtu jāuzņem katram cilvēkam, jo ir arī individuālie faktori, kas ir jāņem vērā, kā piemēram ķermeņa tips, vielmaiņas īpatnības un fizisko aktivitāšu līmenis.
5. Sievietes baidās no smagiem un intensīviem spēka treniņiem.
Kā jau esmu minējis vairākas reizes, sievietes lielāka fobija ļoti bieži ir viņu labākais draugs - smagi un intensīvi spēka treniņi! Ne tikai spēka treniņi veido skaistas ķermeņa aprises, tie visvairāk stimulē vielmaiņu un maina muskuļu/tauku attiecību īsākajā laika periodā! Vēlies pēc iespējas ātrāk iegūt stingru un tvirtu pēcpusi? Nāksies taisīt smagus kāju treniņus, jo te nekādi vakuuma trenažieri, zaļās kafijas pupiņas vai masāžas daudz nepalīdzēs. Un vēlreiz uzsvēršu, ka sievietēm nav ne mazāko iemeslu baidīties no smagiem spēka treniņiem, jo bildēs, kurās ir redzamas pārspīlēti muskuļotas sievietes nav dabīgas!! (tika lietoti farmakoloģiskie līdzekļi)
Kā iedvesmas avotu varam ņemt Mis. Bikini uzvarētāju Ashley Kaltwasser. Šajā video ir redzams, ka smagi spēka treniņi ir neatņemama daļa no viņas rezultātiem
6. Paļaujas uz tauku samazināšanas līdzekļiem.
Cilvēki ļoti bieži, naivi ticot brīnumlīdzekļiem, iekrīt uz reklāmām. Zaudē tik un tik liekos kg, tik un tik īsā laika periodā...! Mans ieteikums, pirms iegādājoties kādu produktu, ieteiktu izpētīt produkta galvenās sastāvdaļas un apskatīties pētījumus uz šīm produkta sastāvdaļām - šādā veidā var ātri nonākt pie secinājumiem, cik reāli efektīvs ir produkts, ko vēlējāties iegādāties un 95% gadījumā nāksies vilties! Varu tikai apstiprināt to, ka nekas neiedarbojas tik ātri un efektīvi kā pareizs uzturs un smagi treniņi! Lai ko reklāmas liek jums ticēt, palīglīdzekļi ir ļoti mazs procents no gala rezultāta!
12.01.2014 15:25 |
 
Reitings 80
Reģ: 12.01.2014
Es arī esmu meiģinājusi diētas, nu nebija tas man.

Es reāli nometu svaru daudz kūrortā, 5* viesnīcā ar labu ēdienu - veselīgu.

Tas kas te forumā, tas nav vēl tik traki, bet zinu meitenes, kas ēd vēl uz pusi mazāk un dzer caurejas zāles bieži... Vot tā ir katastrofa viņu smadzenēs
12.01.2014 15:25 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
goold, pareizs, veselīgs uzturs arī ir diēta. Vārds "diēta" nozīmē "dzīvesveids", nevis "badošanās, neēšana, 2 redīsi + tomāts dienā, Dikāna diēta, ūdens diēta, olu diēta, utt." kā te dažas domā
12.01.2014 15:26 |
 
10 gadi
Reitings 2341
Reģ: 05.08.2010
vakar naktī nevarēju aizmigt, tapec sāku lasīt to diskusiju, es tā smejos par to pomelo :D Nē, nu man prieks par tām meitenēm, kas nerij tā kā es, bet tas tiešām jau smiekligi paliek .
12.01.2014 15:28 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Šodien tieši tur iešokējos (ja tas ir jaunās tievēšanas diskusijas secinājums).
Pēc sevis zinu,ka nespētu kājas vilkt,ja sevi tik nabadzīgi barotu..
Katram jau laikam savus aplauzienus vajag,lai saprastu,ka sevis spīdzināšana nav veselīga dzīvesveida sastāvdaļa.
12.01.2014 15:29 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
meičukiņi, fitnesistes un superveselīgās ēdājas, izprintējiet Rollas iekopēto un salīmējiet dzīvoklī , lai redzat katru brīdi!
12.01.2014 15:29 |
 
Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Es arī netīšām biju ieklīdusi fitness & nutrition diskusijā un dažas meitenes tur tiešām stipri nesajēdz, ko nozīmē ēst veselīgi.. Ka maizīte brokastīs, ābols un ola pusdienās un puspaciņa biezpiena vakariņās nav superveselīgs uzturs.
12.01.2014 15:29 |
 
Reitings 188
Reģ: 01.01.2014
Kalorijas ir jāskaita, lai nebūtu par maz/ par daudz, atkarīgi no konkrētā mērķa! Kaloriju skaitīšana, manuprāt, neatņemama sastāvdaļa no OH,OB, taukiem. Jo katrai no šīs uzturvērtībām ir sava kaloritāte/1g!

Ja veido savu ēdienkarti, ir jāskatāš gan kcal, gan arī OH,OB, tauki- lai šīs uzturvielas būtu pareizās proporcijās. Nemaz nerunājot par nepieciešamā daudzuma rēķināšanu uz diennakti (2g OB uz kg utml)

cukurvāvere, ja runā par Taviem tekstiņiem (mani vārdi tika izmantoti par pomelo), tad Tu visu izrauj stipri no konteksta! Turklāt parādi man kaut vienu sievieti, kura uz vakaru ēd augļus, ja nopietni trenējas!
Un jā, es to uztvēru personīgi, jo es neizmantoju vārdu "diēta", kā arī zināšanās esmu virs vidējā par fitnesu izglītotā līmeņa. Citādā gadījumā nestrādātu sporta klubā.
Kopumā, man prieks, ka Tu neskaiti kalorijas :D
12.01.2014 15:32 |
 
Reitings 188
Reģ: 01.01.2014
* tb jāskatās
12.01.2014 15:33 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
truedeee, vai ne? Ak kungs, lai vēl skaistītu kalorijas ūdeņainā auglī. Nebrīnos, ka kāda arī skrien uz wc dabūt laukā to nabaga augli, ko nupat apēda.
Tas ir apsveicami, ka meičas vairs nerij sliktos taukus (starp citu, noteikti viņu vidū ir kaudze ar meitenēm, kas uzskata, ka nekādus taukus vairs nedrīkst ēst - ne zivi, ne riekstus, jo tauki = tas tak ir speķis uz ciskām), ceptus kartupeļus, kolas, utt., bet nevajag tak ieiet galējībās un sākt badoties + noslogot sevi sportojot. Tā var tikai izsīkt un novājēt (nevis iegūt tvirtas, skaidras auguma aprises)
12.01.2014 15:33 |
 
Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Cukurvāvere, tas mans ieliktais arī ir biežākās sieviešu kļūdas, kuras apkopojis autors. Bet nu es domāju,ka kamēr katra neaplauzīsies, tikmēr nesapratīs.
Vakar satiku vienu zināmu LV fitnesa meiteni, tieši par šo runājām. Viņa arī atzina,ka bija par daudz uzsēdusies uz OB un aizmirsusi par labajiem taukiem, kā dēļ nopietni pasliktinājās veselība. Te daudzām būs vēl nopietnākas problēmas,ja nesāks domāt ar galvu!
12.01.2014 15:33 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Es vsp nezinu ka var regulari ejot uz sporta zali un vel est ka calis.
DOmaju, ka dietu ieverotajas, nemaz tik citigi ar to sportu nenodarbojas.
12.01.2014 15:35 |
 
Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
es ar, redzot cukurvāveres komentāru pēc manējā diskusijā, domāju, ka ar savu banānu un lapzemes sieru brokastīs laikam iekūru viņai uguntiņu :D bet nebūsim tik egocentriskas

taču es piekrītu.
12.01.2014 15:36 |
 
Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Apspriesto komentāru par pomelo neesmu lasījusi, bet par šo gribu pateikt
Turklāt parādi man kaut vienu sievieti, kura uz vakaru ēd augļus, ja nopietni trenējas!

Kas notiks, ja vienu vakaru apēdīsi augli? Ja tavas zināšanas ir tiešām virs vidējā, tad kapēc tāds satraukums par vienu augli? Nejau katru vakaru tu sēdi un ēd augļu kaudzes? Tieši kāpēc jāuztraucās par '' ai, šodien sagribējās pomelo un es viņu apēdu''?
12.01.2014 15:36 |
 
Reitings 537
Reģ: 07.07.2011
Arī esmu ievērojusi, ka daudzi liek vienā maisā diētu ar veselīgu uzturu. Ja kādam pasaku, ka neēdīšu picu, jo ēdu veselīgi, uzreiz- ak, Dievs, Tev ir diēta?!
12.01.2014 15:37 |
 
Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Un tas tiešām nebija jāuztver kā uzbrauciens :D Vienkārši no tā, ko es zinu, ja (pa reitai reizei) vakarā arī apēd kādu augli, nekas no tā diži nemainās
12.01.2014 15:38 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits