Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

burkānkūkas recepte.

 
Reitings 735
Reģ: 29.01.2009
sveikas!

nu dikti sagribējās šovakar uzcept burkānkūku, bet nekad neesmu cepusi.

varbūt varat padalīties ar kādu pārbaudītu recepti? :)
vispār labprāt uzzinātu arī citu viegli pagatavojamu kūku receptes.
11.01.2014 17:51 |
 
10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
Jautājums - burkānkūka ļoti garšo pēc burkāniem?

Cik daudz burkānkūkas mīļotāji, tikpat daudz pretinieki, neesmu mēģinājusi, nevaru saprast
11.01.2014 17:54 |
 
Reitings 735
Reģ: 29.01.2009
man jau šķiet, ka burkānus īsti nejūt. :)
11.01.2014 18:06 |
 
Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
http://pnc.lv/tavavirtuve/visas_receptes/tortes_un_kukas/20092013-garda_un_viegli_pagatavojama_burkanu_tort
šī ļoti garda :)
11.01.2014 18:18 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
http://silva.prieksgatavot.lv/burkankuka/

Raella, ja vien neesi riktīga garšu pazinēja, tad nevar. Ļoti daudz cilvēki ēd, saka, ka laba, un pat nenojauš, ka tur burkāni iekšā. Ja vispirms pasaka, ka burkāni, tad liela iespēja, ka nemaz neticēs, ka tā var būt laba. Kaut kādi aizspriedumi pret burkāniem kūkā, nemaz nezinot, kā tas viss kopā garšo. Nezinu, kā ir pēc citām receptēm, bet man manējā liekas dikti garda. :)
12.01.2014 15:07 |
 
Reitings 649
Reģ: 29.01.2009
Es cepu šādu:
125g miltu
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. kanēļa
1/2 tējk. malta muskatrieksta
1/2 tējk. malta ingvera
apelsīna miziņa
200 g cukura
150 ml eļļas
2 olas
180g rīvētu burkānu
100g sakapātu valriekstu
100g rozīnes

Valriekrtus un rozīnes lieku uz čuju.
Sajauc sausās sastāvdaļas, sajauc eļļu ar cukuru un savieno masas. cep veidnē. Kad gatava, atdzesē. Virsū parasti smērēju svaigais siers+pūdercukurs+kāda pile oranžas pārtikas krāsvielas.
12.01.2014 18:52 |
 
Reitings 161
Reģ: 25.05.2009
Burbulei ir visprecīzāka recepte īstai burkānkūkai. Principā burkāni dod kūkai to sulīgumu, ne garšu. Kūkai jāgaršo nedaudz pēc piparkūkām un ziemassvētkiem. To garšu dod kanēlis, muskats un vēl es lieku klāt samaltus smaržīgos piparus.
Ja kūkai pieliec klāt vēl mazos gabaliņos sagrieztu konservētu ananāsu, tad sanāk extra sulīga un ņammīga.
Man ir konkrēta recepte, ko lietoju gadiem,bet to ja gribi varu aizsūtīt privāti, jo tas ir pdf dokuments.
12.01.2014 19:00 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits