Sākumā šķita, ka Rīgā neiedzīvošos. Visa tā burzma, visas tās smakas... Tomēr tagad pēc 10 Rīgā pavadītiem gadiem, es šeit jūtos kā Mājās. Tik daudz fantastiski cilvēki satikti - savā mazpilsētā es savu mūžu tik daudz superīgus draugus nebūtu dabūjusi. Viss tuvu, milzīgas iespējas izklaidēties, izglītoties. Pusstundas laikā vari aizbraukt uz mežu uz jūru, uz ezeru nopeldēties. Man grūti iedomāties, ka būtu jāpārvācas dzīvot uz citu Latvijas pilsētu.
Tomēr man ik pa laikam vajag vientulību, tad arī mierīgi ieslēdzos savā dzīvoklī un nedēļu nekur neeju. Un, ja Rīgā draugam pateiksi - sorry, daudz darbi, esmu aizņemta, visi to sapratīs! Kaut gan, draugiem jau nav nepieciešamības melot, varu vienkārši paziņot, ka esmu iebarikādējusies.
Man patīk brīvības sajūta. Gribi - velc kerzas un krāso melnas acis, gribi - uzvelc galvā pūkainu tūtiņu ar bumbuli galā un ejot pa ielu dziedi. Un cilvēki paskatīsies, pasmaidīts, var jau būt, ka dažs labs nobolīsies, bet rīt darbā vai mājās nebūs jādzird detalizēts atstāsts, ka tu klauna kostīmā salietojusies gāji pa pilsētu un auroji cilvēkiem ausī perversas krievu dziesmas un beigu beigās aizslidināji Krūzas pārdevējam roku aiz biksēm. Nu, te nevienu tu neinteresē! Un tas ir super! Protams, draugi ir cita lieta.
Daudz vieglāk iepazīties un satikt domubiedrus...
Jā, aizrunājos. Jāatzīst gan, ka man mana mazpilsēta nav pārāk mīļa. Pilsēta pati laikam tomēr ir, bet cilvēki - nē. Nav man tur neviens draugs, tāpēc arī fanoju par Rīgas plašajām iespējām :D