Vedēji kāzās

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Meitenes, kāda no jums ir bijusi vedējmāte? Ko no jums kā vedējiem gaidīja jaunie? Varbūt ir redzētas kādas superlabas idejas, ko vedēji jaunajiem sagatavojuši kā pārsteigumu? Kādas jums bija attiecības un sajūtas attiecībā pret saviem vedējiem kāzu organizēšanā? Ko gaidījāt visvairāk no vedējiem?

Jā, mēs vasarā būsim vedēji :D
07.01.2014 18:23 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Spogulīti.
09.01.2014 20:47 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
tajos pašos draugiem.lv paskaties foto no kāzām -pilns ar idejām, pamatā vedēji vada to dienu, citreiz tikai laulāšanās brīdī ir blakus un tad pie darba ķerās vadītāji. Man ļoti patika kāzu avīze.
09.01.2014 20:50 |

Reitings 255
Reģ: 04.06.2013
Ebe, es ticu, ka viņi to noteikti atcerēsies ar smaidu. Lai veicas :)
09.01.2014 20:53 |

10 gadi
Reitings 1513
Mīļš paldies, meitenes:)
Es mēģināšu no telefona uzrakstīt par dažām lietām no mūsu mičošanas - varbūt rodas kāda ideja;)
Mums bija ar tautisku noskaņu, fonā dūdas un dziesmas, bet var jau kaut kā apspēlēt mūzikas noformējumu..
*sākumā viesus sadalīja kungos un dāmās (kā divas kolonnas) un tad jautras mūzikas pavadījumā es izdancojos ar visiem vīrieškārtas pārstāvjiem (elkoņos ar katru izgriezos) un vīrs ar dāmām.
Tā doms bija, ka mēs vēl pēdējo reizi izdejojies ar citiem/citām. Bet nu bija riktīgi jautri gan mums, gan viesiem:)
*katram iedeva (nu Jaunajam pārim) bērza dlotiņu un tad mums vajadzēja vienam otru kārtīgi nopērt, izkašķēties tā teikt;D
*līdzīgi kā Piparenei par māju, bet mums bija koka dēlis, kurā tika iegrebts kāzu datums - tad mēs abi uz utā uzkāpām, veltot visas labās domas mūsu kopīgajai nākotnei. Arī viesi tajā brīdī sūtīja savas gaišās domas. Nu tas bija kaut kāds pilnīgs kosmoss, neaprakstāmi:) mēs abi tiešām apķērāmies, saplūdām kopā...tā ļoti emocionāli..
Aaa un tajā brīdī mēs bijām sasieti ar tautisko jostu. Tagad nevaru ielikt adresi, bet bija mājas lapa, kur var pasūtīt tautisko jostu, kur ieausti Jaunā pāra vārdi. Tā arī paliek kā tāda ģimenes relikvija;)
*beigās bija forši, ka viesiem iedeva labības graudus (tur jāpapēta varbūt kādus tieši, es neatceros) un viņi mums meta pār galvām - vēlot auglību!

Nu tādas dažādas lietas - mijās jautrība ar emocionalitāti:)

Aa un vīram mičošsnā iedeva vīrišķības/auglības simbolu - uz koka zara izveidotu atribūtu no bērza zariem, burkāna un diviem sīpoliem, nu jūs sapratāt:D

Vēl kādā brīdī var izspēlēt to, ka - jaunajam pārim iedot vidnāda lieluma mālu (to, kas ātri sacietē), jaunais pāris stāv ar muguru viens pret otru un uzdevums ir izveidot vienam cibiņu, otram vāciņu. Ideāli, ja uztaisa tā, ka vāciņš der tam trauciņam;)
09.01.2014 21:14 |

Reitings 2224
Ebe, mums tie kas bija sarunāti atteica, un tad pārējie trīs iespējamie pāri gaida bēbjus, līdz ar to ar ne :( Varētu jau jautāt krustmātei, bet man jau gribējās mūsu vecuma.
Ai man par to visu ir šausmīgi liels besis :(
09.01.2014 22:04 |

Reitings 2715
Jollya, kāpēc atteica, ja jau bija sarunāti? Tik skumji :( Bet tu nenokar degunu, ne jau vedēji ir pats galvenais kāzās! ;)
09.01.2014 22:11 |

Reitings 2224
Viņiem tās attiecības tagad tādas ne visai labas- uz šķiršanās robežas, tādēļ.
Jā, bet gribas jau kādu pārsteigumu ar ne visu pašai taisīt un darīt :(
09.01.2014 22:23 |

10 gadi
Reitings 1513
Jollya,
Pārus, kas gaida bebi negribi ņemt dēļ mānticības/parunām vai tā dēļ, ka punči jau lieli un tīri fiziski tas būtu grūti topošajām māmiņām?
Varbūt Tu vari ņemt krustvecākus par vedējiem, bet tās draudzenes, lai palīdz un iesaistās - kā vedēju labā roka..
09.01.2014 22:27 |

Reitings 2715
Varbūt Tu vari ņemt krustvecākus par vedējiem, bet tās draudzenes, lai palīdz un iesaistās - kā vedēju labā roka

Man liekas ļoti labs variants! Ne jau obligāti vedējiem jābūt tiem, kas taisa pārsteigumus! Par visu var vienoties :)
09.01.2014 22:30 |

10 gadi
Reitings 10290
ā, Ebe, kas Tev nepatika Tavā mičošanā?
09.01.2014 22:55 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Jollya, a varianta, ka neņem pāri, neizskatat?
Nezinu, laikam citur LV tas nav populāri, bet man zināmajās kāzās vedēji biežāk bijuši vienkārši jautri cilvēki, kas ir uz viena viļņa! Piemēram zinu, ka dažreiz ir tā, ka meitene paņem draudzeni, līavainis draugu un tad šiem cilvēkiem lūdz kļūt par vedējiem (parasti jau viņi savā starpā pazīstami un pāris zin, ka labi saprotas), vai vienkārši vienu aktīvāku un foršāku meiču + tikpat foršu čali. Vai bijuši arī jau cilvēki ap 40, labi seni draui (bet ne pāris).
Es visu laiku biju domājusi, ka būtu tikai godīgī ņemt vienu cilvēku no manie radiem un otru no līgavaiņa. :D
10.01.2014 00:39 |

Reitings 2224
Nē, bēbji būs mazi- ap 3/4 mēneši :/
Tur jau tā lieta, ka atsevisķi ar nav ko ņemt :( Tādu iespēju apsvērām. Visi ir pa pārīšiem, vismaz pagaidām nav neviens tāds, kam nebūtu pāra. Un kāzas ari nebūs tik lielas, ap 50cilvēki, līdz ar to nav lielas izvēles iespējas. Turklāt ir tādi, kuriem var pat nejautāt, jo zinām, ka nepiekristu.
Ai, šitā ir mana sāpīgā kāzu nianse. Viss ir, izņemot vedējus.
Es jau saku, ka būs beigās vakara vadītājam jāprasa, lai vada visu sākot no baznīcas līdz mičošanai.
Patiesībā jau ir tā, ka es esmu ļoti apbēdināta, ka ir šāda situācija, jo ļoti parādās kā citi tevi uztver. Reāli es saprotu, ka visiem viss ir vienalga, galvenais lai pašiem nekas nav jādara un ir labi. Es pat varētu teikt, ka esmu aizvainota no tā pāra puses, kuri itkā bija piekrituši, bet pēc tam pateica nē. Viņi ir kopā joprojām, kgan ir pagājuši pāris mēneši, un mēs tiešām esam, manuprāt, ļoti labi draugi. Turklāt pašā sākumā, kad ar viņiem runājām teicām, ka būs vakara vadītājs, ka viņiem vajadzētu organizēt aktivitātes no baznīcas līdz viesu namam un tad mičošanu. Stulbi.
10.01.2014 00:54 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Visi ir pa pārīšiem, vismaz pagaidām nav neviens tāds, kam nebūtu pāra.

ā, man zināmajiem dažiem pāri bija! Vienkārši otrs pāra cilvēks neaktīvs, ne ar talantu uzjautrināt, un ne vedēja lomai domāts :) domāju, ka viņi paši to saprot un, cik zinu ļaunā neņēma.

Žēl, ka viss tā sagriežas, ka pat kam palūgt..
10.01.2014 01:04 |

Reitings 305
Reģ: 18.07.2013
nebiju pārī. Biju no līgavas puses, no ligavaiņa puses nāca vedējs. Bij forši
10.01.2014 01:12 |

Reitings 8272
ja būtu tā, ka neviens par vedējiem nepiekristu, lai tikai nav nekas jādara, es vsp neaicinātu viesus un pēc laulību ceremonijas ar jauno vīru pa taisno laistu ceļojumā.
10.01.2014 08:45 |

10 gadi
Reitings 1513
Tas jau kā kuram, bet man nesaista tā doma, ka tiek "izšķirts" pāris, lai otra puse kļūtu par vedējmāti/vedējtēvu.. Ja to otru pusīti arī aicina uz kāzām - viņam sanāk tāda malā sēdēšana, jo mīļotais cilvēks visu vakaru ir kopā ar kādu citu...
Bet cilvēki ir dažādi, kādam gan jau tas der!;)

Un, starp citu, Jollya -
ir vakara vadītāji, kas tiešām "pieslēdzas" jau pie baznīcas vai dzimtsarakstu nodaļas un vada turpmāko dienas/vakara/nakts daļu. Varbūt Tavā gadījumā pat der šis variants;)
10.01.2014 08:50 |

Reitings 8272
nu, ja vedējus liek, kas nav pāris, tad viņiem droši vien ir jābūt "vientuļiem", lai nav sidzes aprakstītā situācija.
10.01.2014 08:54 |

Reitings 2715
Pipar, man nekas nepatika manā mičošanā :D Nu ok, man ļoti patika, ka man sākumā bija vārpu vainadziņš, kuru pēc tam uzlika manai draudzenei. Bet visvairāk man nepatika, ka vedēji nebija ieklausījušies manās vēlmēs - es vairākas reizes biju teikusi, ka nevēlos aubi, bet man bija tieši aube. Es teicu, ka negribu, lai dzied tradicionālās mičošanas dziesmas, bet tieši tādu es dabūju. Man nepatika, ka man lika sēdēt, bet vīrs blakus stāvēja (sīkums, bet man besīja :D ). Man bija sajūta, ka tas viss ir kaut kur sagrābstīts, nepārdomāts un ne tieši mums domāts. Protams, es jūtos vainīga, ka tā saku, jo vedēji taču darīja, bet, redz, kāda es nepateicīga...bet ir skumji, ka mums neizdevās vienam otru sadzirdēt... Viņi pēc tam teica, ka tā darījuši, jo viņiem ļoti patīk tādas mičošanas.. Jā, forši, bet es taču teicu, ka tieši to negribu...Eh, drusku neforša pēcgarša...
11.01.2014 10:53 |

10 gadi
Reitings 384
Reģ: 21.01.2013
Kāzas bija nesen septembrī.
Vedēji mums bija brālis ar sievu.
Viņiem bija uzdevums izpirkums, un izklaides līdz viesu namam, mičošana, pirmais tosts pie galda. Bija padomājuši par gulētiešanas rituālu un arī celšanu.
Sākumā mums pajautāja, ko mēs noteikti negribētu. Tad pateicām, ka paļaujamies uz viņiem, ka vēlamies, lai ir pārsteigums. Bet bija, ko viņi saskaņoja ar mums.
Pateicām, ka dzejoļus skaitīt nevajag.
Pēc zagsa, bija gājiens uz pirmā tilta, uz kura mums iedeva rožu vainadziņu katram, pie kura bija piesieta kartiņa, kuru mēs aizpildījām un tad iemetām ūdenī.
Tad nākamais tilts, kur mani pārnesa. Un foto tieši tāds pats un tajā pašā vieta, kas maniem vecākiem precoties. Jo precējāmies tajā paša pilsētā, kur mani vecāki, un lai cik dīvaini nebūtu nejauši sanāca, ka arī datums gandrīz tas pats.
Nākamais bija skaistā vietā uzklāts galds, kur bija pirmais tosts ar visiem uz uzkodas. Visiem tika izdalītas kāzu avīzes, un kāzu norises plāns. Abus gatavoja abus vedēji. Un avīze bija riktīga smieklīga, mēs abi lasījām un smējāmies.
Tad foto sesija divatā.
Tad nāca pārsteigums brauciens ar zirga pajūgu divatā, pat bez fotogrāfes un vedējiem. Tas bija tiešam bija to vērts, ka varējām pabūt divatā to pusstundu, un apjaust, kas ir noticis.
Tad viesi brauca uz viesu namu.
Mēs ar vedējiem uz smilšu alām, kur bija forša programma.
Viesu namā bija arī trīs vārti. Pie galda bija smuks tests no vedējiem.
Mičošana- man nebija aubes, bija vienkārši lentas ar vārdu sieva un vīrs. Un micošanu nevēlējamies tādu emocionālu, kad visi raud. Mums sanāc ar humoru un mīļa.
Kad skatos bildes, tad redzu, gan mēs, gan visi pārējie smejas no sirds.
Un kāzas izdevās par visiem 100% un liels paldies vedējiem!!!
11.01.2014 11:25 |

Reitings 2715
07092013, paldies! Idejām paņemšu arī šo to no tevis rakstītā :)

Varbūt vēl kādai ir, ko teikt?
11.01.2014 22:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits