Nu tā, esmu pie datora un ir laiciņš... centīšos savas domas sakopot kaut cik sakarīgi! :D
Mana pēdējā pieredze - manas kāzas 2013.gada vasarā! :D
Agrāk domāju, ka par vedējiem ņemšu krustvecākus (atraktīvi, forši, aktīvi, ~40 gadīgi) par vedējiem, bet ar laiku sapratu, ka vēlos, lai vedējmāte ir mana māsa. (Nu, jā tieši māsa, viņas draugs nāca tā kā līdzi;) ).
Jo-
*māsa ar draugu iepriekšējā vasarā pirms mūsu kāzām bija 1x vedēji draugiem un man patika ar kādu atvedi viņi strādā, pats redzējums, izdarītais,utt.
*zināju, ka man ar māsu ir labs kontakts, mēs esam un "viena viļņa" un tas daudz ko atvieglotu. Turklāt, ja kaut kas arī nepatīk, to māsai varētu pateikt
*nu un jauni precās, lielālā daļa viesu arī salīdzinoši jauni un jauni (~30g) arī vedēji;D
Svarīgākais laikam jo tas, ko meitenes arī te rakstīja - izrunāt ar jauno pāri kas, ko un kā.
Un Tu pati, manjuprāt, ļoti pareizi pateici -
Vienam kaut kas var likties pašsaprotami, kamēr otram tas pat prātā neienāk.
Tā arī ir (un tas attiecas ne tikai uz vedējiem, bet arī uz citām iesaistītajām personām - florisiti, galda klājēji, muzikanti,utt.), tādēļ labāk vairākkārt pārrunāt un atgādināt.
Tā kā man nav draudzeņu ar kurām es baigi čupotos, tad māsa iesaistījās arī kleitas un pucēšanās jautājumā.
Mums abām kaut kā automātiski viss aizgāja Power pointā - gatavojoties pamazām tika savāktas bildes, idejas,utt.
Tā es viņai parādīju idejas par kleitu, frizūru, floristiku,utt.
Nezinu cik jums daudz iesaistās vecāki, bet tā kā mēs saviem vecākiem bijām pirmie bērni, kas precās un viņi mūs arī finansiāli atbalstīja un visādi citādi gribēja iesaistīties organizēšanas procesā - tad ļoti jauki bija tas, ka māsa bija sagatvojusi tāadu prezentāciju ar kāzu ideju (arī Power pointā, kur atspoguļojas kāzu tēma, krāsa, galvenie pieturas punkti, vieta, laiks,utt). Tas bija tā vērtīgi - jo tad tajā satikšanās reizē visi visu varēja redzēt, saprast un uzreiz izrunāt, ja kas neskaidrsvai rodas kādas idejas.
Un patiesībā ir tā, ka laikā gaitā rodas vēl dažādi atklājumi, par lietām, par kurām ir piemirsies.
Bet nu jā - vedēji.
Tā kā mana māsa ir ļoti uz "Tu" ar noformēšanu, tad viņa pieslēdzās tam un iepriekšējā vakarā ar draugu noformēja viesu namu.
Sagatavoja kāzu avīzi, viesu plānu pie galdiņiem, norādes.
Es taisīju ielūgumus, diplomus, uzrakstus uz numuriņiem,utt.
Un noformējums bija tiešām ļoti skaists.
Man ļoti patika tieši tas, ka ar māsu bija līdzīgs redzējums - bez tipiskajām, standarta lietām. (ja tam nav reāla pamatojuma).
Ai man liekas, ka es vienkārši te tikai muldu un neuzrakstu neko konkrētu kas Tev reāli noderētu:D
Baigi grūti tā visu apkopot, jo es par kāzām varētu runāt un runāt:D
Tāpēc es varbūt vienkārši mēģināšu sarakstīt konkrētākas lietas, kas mums un viesiem patika un tad Tu vari skatīties kas Tev der un kas ne..
*dziesmu lapiņas baznīcā printētas uz kāzu krāsas lapiņām
*pēc ceremonijas katra šoferītim tika iedalīts "šoferīša komplekts" (lentītes, dpeciāli rakstīts dziesmu CD, kāzu avīze)
*par kāzu avīzi es ilgi domāju vai vajag vai nē - bet beigās bija un bija laba! Bez tiem standarta tekstiem un jokiem no interneta, bet tieši vairāk par mums, gatavošanos kāzām,utt.
*avīze bija pieejama arī viesu namā
*mums gribējās kaut ko interesantāku par ierasatjām aktivitātēm pēc ceremonijas.. tādēļ pēc ceremonijas visi devāmies uz pilsētas estrādi (kas arī bija izrotāta ar hēlija baloniem, lentītēm,utt).
Tur mūs sagaidīja divi mīmi un šampanietis/uzkodas.
Miīmi bija baigi labie - atdzīvināja visu atmosfēru, gādāja par jautrību,utt.
Bet galvenais uzdevumus estrādē bija kopīga fotogrāfēšanās - bj noīrēts pacēlējs, ar kuru vairāku m augstumā tika pacelta fotogrāfe un mēs kopā ar viesiem veidojām dažādas kombinācijas.
Tie bija kā foto katram mēnesim - kalendāram.
Nu piem., tikai džeku bilde, kur visi palēcienā (jūlijs - vasara, brīvība, festivāli).
Kungi dāmu priekšā uz ceļa (marts - sieviešu diena)
utt visiem 12 mēnešiem vedēji bija izdomājuši kādas pozas.
Viesiem tas patika, bija atrkatīvi un interesantāk par parasto kopīgo fočēšanos.
Augusta mēnesī (mūsu kāzu mēnesis) sanāca tāda smukā kopbilde (turklāt uz estrādes trepītem var ļoti labi izvietoties tā, ka visus redz) ar hēlija baloniem un lieliem, izgrieztiem mūsu iniciāļiem
*bija pauzīte, lai atvilktu elpu un uzsmēķētu un iedzertu šampi;)
*skaista, netradicionāla vieta fotosesijai
*sagaidot pie viesu nama - viesiem bija izdalītas tādas kā mazas nūjiņas ar lentītēm un zvārgulīšiem - izskatījās un skanēja skaisti
*viesi dziedāja mūsu dziesmu + brālēns ar māsīcu spēlēja instrumentus
*pie galda māsa neskaitīja dzejolīšus, bet vairāk brīvas formas tekstus - par sievieti un vīrieti, par laulībām, utt. Vairāk ar humoru
*mums bija vecākiem sarūpēts video - kas bija kā "paldies" no mums + ziedi mammām
*"Atmiņu skapis" - gan mūsu bērnības un skolas laiku lietiņas, gan attiecību sākuma lietiņas - pie,. - kristību kleitiņa, skolas dienasgrāmata, slepenās zīmītes, ko esam viens otram rakstījuši, foto,..
*neliels fotostūrītis
*lielās tāfeles, kas bija kā norādes kur smēķēt (bet arī tā forši, ar humoru uzrakstīts, nevis vienkārši bulta) un info viesiem
*mičošanā daudz, daudz sveces
*pati mičošana - to vadīja pieaicinātas personas, iesaistot arī viesus. Bija ļoti vērtīgi, interesanti
Oi nu visu ko varētu rakstīt, bet man liekas, ka es būšu jau tik daudz peirakstījusi, ka neviena to nelasīs! :D
Primārais laikam ir saprast ko jaunie no jums vēlas, ko viņi vispār vēlas un nevēlas. Kāds ir tas viņu redzējums. Un tad jau pamazām šķetināt to visu un ielikt reālos apveidos...
Man bija tā, ka es daudz ko pati gribēju darīt (noformējuma knifucīši, utt.).
Mums pārsteigums bija fotosesijas vieta, estrāde, sagaidīšana pie viesu nama, mičošana.
Tev varbūt grūtāk ir līdz ar to, ka ir tikai viena diena - man liekas, ka tas ierobežo, jo nav jau kur ieskrieties pat lāgā...
Nu un jā - manējie foršie vedēji pēc kāzām bija reāli noguruši (jo tas viss jau vēl jānovāc,utt. Mēs protams arī palīdzējām), bet arī paši atzina, ka tas bija tā vērts!
Un man ļoti sildīja un iedrošināja tas, ka es redzēju un jutu ar kādu entuziasmu, centību, aizrautibu viņi gatavojas un rūpējas par visu.. Tas ir pats svarīgākais:)
Ehh, es ceru, ka no šī milzu teksta kaut mazliet Tev kaut kas palīdzēja..
Ja radās kādi jautājumi - centīšos par kaut ko pastāstīt sīkāk.
Lai jums veicas!:)