Sprandas sāpes,problēmas.

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Es medicīnas jomā esmu totāla nulle, tāpēc atvainojos, ja kaut ko muļķīgāku un ne tā pajautāju.

Vai kādai šeit esošajai lietotājai ir bijusi pieredze ar ilglaicīgi savilktiem sprandas un plecu muskuļiem?
Kā notika ārstēšana?

Man pašai jau vairākus gadus visi sprandas un plecu muskuļi ir savilkti cieti, ir izveidojušies tādi cieti, sāpīgi bumbuļi. Dažkārt ir tāda ļoti izteikta smaguma sajūtu, it kā man kāds uz katra pleca būtu uzlicis pa 5 kg. Ja tur sāk nedaudz masēt vieglām, tad es izjūtu ļoti stipras sāpes.
Drīzumā iešu pie ortopēda un tad jau redzēs, ko man teiks un ko darīs tālāk, lai šo problēmu novērstu.
Apsveru iespēja, ka tās noteikti būs ārstnieciskās masāžas, bet domāju par to, kā vispār tik savilktus un sāpīgus muskuļus var izmasēt, ja es nespēšu atslābināties, jo man ļoti sāpēs.
Jautāju citu pieredzi arī tāpēc, jo atrodos Vācijā un vācu valoda man ir tikai sarunvalodas līmenī un ārsts jau noteikti skaidrot visu sarežģītāk. Tāpēc vēlējos jau nedaudz uzzināt kādu info un pieredzes, lai esmu lietas kursā un vieglāk saprast.

Paldies!
Jauku vakaru ;)
06.01.2014 22:26 |

Reitings 185
Reģ: 13.08.2010
Endy* - varu mēģināt vēlreiz ;D Ar pirkstiem tev jāsatver kakla sākums, ja galva ir pagriezta pa kreisi, tad ar roku pirkstiem - labo maigi velc līdz pa plecam, bet kreiso līdz pat aiz aus. Kad galva ir uz leju, tas labo roku velc mazliet zem plecu daļas, bet kreiso līdz pat mugurkaula sākumdaļai.

Tev mugura arī sāp?
08.01.2014 00:09 |

Reitings 3774
Okšķerīte, tagad sapratu jau labāk.
Mugura man izteikti nesāp, dažkārt pēc smagākas darba dienas vai neērtas sēdēšanas pozas sāp,bet tas nav regulāri un nedomāju, ka tur varētu būt kas nopietns.
Man sāp visi pleci un muguras daļas līdz krūšturim.
08.01.2014 16:54 |

Reitings 3774
Es muļķīgi uzrakstīju, tā daļa jau līdz krūšturam arī ir mugura.
Gribēju teikt, ka man nesāp muguras lejas daļa, piemēram, tur kur tie diski ir.
08.01.2014 16:55 |

Reitings 185
Reģ: 13.08.2010
Endy* - tad vislabāk būtu apmeklēt fizioterapeitu, pēc manām domām, jo ārstnieciskā vingrošana tomēr vairāk likta uz muguras sāpēm un mugurkaulu!

Pēc tam padalies, kad būsi apmeklējusi ortopēdu, gribētu zināt viņa atbildes un ieteikumus, jo pati nekad neesmu gājusi. Veiksmi! :)
08.01.2014 18:51 |

Reitings 3774
Okšķerīte, paldies :) Jā, es noteikti padalīšos.
08.01.2014 19:01 |

Reitings 34
Reģ: 29.01.2013
nu, mani daktere nosūtīja uz muguras rentgenu un pie fizioterapeita - uz konsultāciju, ārstniecisko vingrošanu un masāžu.
man tikai radās jautājums - pie fizioterapeita arī ir iespējams tikt uz valsts dotētajām vietām? nav kādai pieredze ar šo?
08.01.2014 20:47 |

Reitings 3774
Šodien bija beidzot mana ilgi gaidītā vizīte.

Ārsts bija ļoti patīkams cilvēks un pavisam vienkārši centās ar mani sarunāties. Nosūtīja uz rentgenu, kur man par milzīgu pārsteigumu strādāja latviešu meitene. Super, bija prieks parunāties ar viņu un bija daudz vieglāk arī, jo diezgan nopietni un sarežģītās pozās bija jātaisa tas rentgens.
Uztaisot rentgenu devos atpakaļ pie ārsta un tur saņēmu iepriecinošas ziņas - Tā nav slimība!
Divi skriemeļi iet brīžiem kopā, tāpēc veidojas sāpes un saspringums, saspringuma rezultātā arī bumbuļi. Visādi mani izlocīja, izstaipīja un teica, ka viss ir labi.
Vienkārši man ir jāiet uz ārstnieciskajām vingrošanām un jādabū tie visi muskuļi atpakaļ vietā.
Tagad jāgaida no veselības apdrošināšanas atbilde, ko viņi var man atmaksās un ko pašai būs jāatmaksā.
Vēl arī man 6x būs kaut kas, ko es īsti nesapratu. Tā nav īsti masāža, bet notiek 10minūtes viena nodarbība. Ahhh.. piektdien iešu un tad skatīšos, ko ar mani tur īsti darīs.
Patiess prieks par to, ka tā nav slimība! Vienkārši būs regulāri tagad jātaisa ārstnieciskie vingrinājumi, lai visu izlabotu.
29.01.2014 16:49 |

Reitings 437
Reģ: 01.09.2013
Man arī bieži uznāk tādas galvas sāpes līdz sliktai dūšai, tāpat arī mēdz būt spiedoša sajūta starp krūtīm, sirds apvidū un ārsts pateica, ka tas viss dēļ muguras

Šie simptomi piemeklēja arī mani, vērsos pie masiera/fizioterapeita speciālista, izkustināja, sakārtoja skeletu un parādīja vingrojumus - muguras muskuļu stiprināšanai.
29.01.2014 16:56 |

Reitings 3774
Šodien biju uz savu 10minūšu procedūru.
Gāju un nemaz nezināju, ko man tur darīs un vai sāpēs.
Aizgāju, man lika apgulties uz kušetes, kājas lika uzlikt uz paaugstināja 90grādu leņķī, ap zodu pāri galvai aplika kaut kādu saiti, siksnu (pat nezinu kā to nosaukt). Tā nu es tur 10minūtes gulēju un man tā saite, kas ap zodu bija vilka pakāpeniski galvu uz augšu, uz atpakaļu. To ir sasodīti grūti aprakstīt.
Vai kādai tāda procedūra ir bijusi vai vismaz ir kāda informācija, ko tā procedūra dara maniem sprandas muskuļiem?
31.01.2014 15:11 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
man arī ir savilkta spranda,eju uz jogu.palīdz. :)
31.01.2014 15:16 |

Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
Ārstnieciskā vingrošana;
masāža;
ortopēdiskais spilvens;
fizioterapieta vai rehabilitaloga konsultācija.
31.01.2014 15:18 |

Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
Endy* - visticamāk, ka tā procedūra iestiepj tavus savilktos muskuļus - gluži kā jebkuru citu muskuli...
31.01.2014 15:19 |

Reitings 3774
murr murr, tā jau es arī to domāju. Tik tas viss notika tik mierīgi, ka nekādu sāpju, nekā. Bet varbūt pēc tām 6x pa 10 minūtēm būs kādi rezultāti.
Rentgenā arī redzēju, kur man divi kakla skriemeļi iet nedaudz uz iekšu kopā.
Gan jau tā procedūra palīdzēs tiem skriemeļiem atdalīties vienam no otra.
31.01.2014 15:23 |

Reitings 1
Reģ: 30.04.2014
Sveiki,,Man arī ir savilkta spranda un krūšu rajonā velkošas sajūtas,,vai kādām ir arī ta ka tirpst- karsējošas sajūtas rokā un plecu muguru rajonā?Masēties tieku tikai pēc nedēļas kā tās riebīgās sajūtas varu dabūt ārā tiešām jau apnīk
30.04.2014 13:17 |

Reitings 14
Reģ: 30.10.2013
Endy, sprandas muskuļus vislabāk var atslābināt fizioterapeits + ārstnieciskā vingrošana. Saspringums ir ķermeņa fiksācija noteiktā, nepareizā stāvoklī. Pieļauju, ka Tev ir sēdošs darbs, bet ar šito jokot nevajadzētu. Mamma nepievērsa uzmanību 10 - 15 gadus, pat vairāk, gāja uz parasto vingrošanu, bet nekādi uzlabojumi nebija. Saņēmās un aizbrauca uz rehabilitācijas centru , tur bija gan vingrošana, gan fizioterapeiti, gan masāža. Bišķi labāk palika, bet, lai būtu liels progress vajag katru dienu vingrot. Arī peldēšana labi palīdz. Uz masāžu var iet gan Vācijā, gan Rīgā daudzās vietās ir masāžas saloni - masazas.lv Gala beigās ir krietni vieglāk vainu ielaist un daudz grūtāk pēc tam dabūt vaļā, bet tas ir iespējams. Joga arī nenāktu par sliktu, jo tur ir daudz stiepšanās vingrinājumi, kas var palīdzēt izstiept saites un muskuļus.
08.11.2014 11:55 |

Reitings 3774
Mairita9, paldies :) Noteikti kādai citai meitenei noderēs Tavs komentārs, bet man vairs tas nav noderīgs, jo no muguras sāpēm esmu tikusi vaļā. :)
08.11.2014 11:58 |

Reitings 782
Reģ: 03.06.2014
Tajā vietā atspoguļojas stress. Nervi, nervi. Sāc ar to un protams, masāžas ļoti palīdz.
10.11.2014 17:14 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Man ļoti labi sāpes sprandā un plecos atvieglo tāda jogas poza - Bet rokas nevis uz priekšu, bet gar sāniem. Šajā pozā atslābinoties rodas ļoti patīkamas sāpes plecos, lāpstiņās - bet tās ir atslābinošas sāpes, jūti, kā atslābinās saspringtie muskuļi un pēc brīža tās izzūd, sasprindzinājums līdz ar tām. Ja neatslābinās, bet guļ sasprindzis, nekas nav sajūtams, tāpēc jāmēģina maksimāli atslābināties. Iespējams, smagākos gadījumos tas nelīdzēs, bet pēc garām darba stundām pie datora ir pašā laikā!
10.11.2014 17:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits