nu jā.. te vārdi nepalīdz, te palīdz laiks!
man ir interesanta pieredze ar šo visu.. bija viens runcis, kas pat īsti neskaitījās mūsu un ar to vien jau bija svarīgs, jo īpašs nebija vienai, bet divām ģimenēm. un bija viens kaķēns, kurš tika uzņemts negaidīti - atrasts uz ielas.. ar to kaķēnu bija tā, ka nāca vēlāk , bet pieķēros stiprāk, mazais bija tiešām tik ļoti maziņš un it kā atblusojām un visu ko izdarījām, bet tomēr viņam kaut kas nebija un vienu dienu arī visa tā dīvainā uzvedība sākās, neēda, nedzēra, dīvaini izkārnījumi un sāka arī bļaut.. zvanījām vetam, izrakstīja kaut ko, biju maza, bet sapratu, ka tur īsti to diagnozi nenoteica, un vienā dienā mazais ķipars nomira man rokās. nezinu, kāpēc, bet es jutu, ka tā būs! tajā dienā es patiešām jutu, ka viņam beigas klāt, jo kļuva ļengans ap pusdienlaiku un bija nemiers , visu laiku pārbaudīju vai elpo, paijāju, mīļoju, bet dzīvībiņa pārtrūka. Pārdzīvot? nu to ir grūti izdarīt, man pirmo dienu sirds kāpa pa mutu laukā, otro arī, asaras daudz un dikti, tur neko nevari padarīt, suņi un dzīvnieki ir tie, kam visvairāk pieķeramies mēs un kuri pieķeras mums.
runcis arī nesen nomira, audzējs viņam bija, bet, lai arī šis ilgāk bija ģimenē, par viņu man tas pārdzivojums bija salīzinoši mazāks, nesaprotu, kāpēc... bet skumji bija! tomēr pietrūkst kaut kas, ko tas dzīvnieciņš dara, kaut kādas viņa ierastas lietas, ka viņš kaut kur skrāpējas vai vēl kaut ko dara.. ar dzīvnieciņiem tā lieta ir smaga,bet domāju, ka tāpēc vien nebūs tas šķērslis paņemt kādu citu radībiņu pie sevis, jo ir jāpaiet vienkārši nelielam laika sprīdim, līdz aprodi ar to domu, ka vairs nav, bet rūgtums jau nekad neizzudīs tāpat kā atmiņas. es patiešām nestādos priekšā, kā jūtas cilvēki, kuri ar kādu no mīļajiem dzīvniekiem ir pavadījuši praktiski visu laiku no bērna kājas, ir tādi, kas izgājuši vienu vecumu (1 gads cilvēkam un 1 gads dzīvniekam) , tas ir nesalīdzināmi smagāk..
autorei - turies! ir grūti pateikt ko tādu, kas mierinātu.. vēl grūtāk tev ir sevi noskaņot uz ko tādu, bet paijā savu dzīvnieciņu un padari šīs dienas viņam vislaimīgākās, dāvājot savu mīlestību :)