Tātad, man beidzot bija krusas grauda operācija.
Krusas graudu man operēja Stradiņos, Gaļina Šarkova. Uz operāciju bija jāgaida mēnesis. Jāmaksā 77 EUR.
Viss bija diezgan mierīgi. Ņemot vērā, ka šī bija mana pirmā operācija un man vienkārši ir panika no injekcijām un adatām utt., tad gāja pārsteidzoši labi.
Viss kopumā vilkās apmēram 3 stundas- līguma noslēgšana, pirmsoperācijas sagatavošana un pati operācija.
Noslēdzu līgumu, tad bija jāpārģērbjas un jāpasēž kādu laiku palātā, līdz mani izsauks uz operāciju. Uzgaidāmajā telpā man iedeva nomierinošu tableti, sapilināja acī pilienus, kas nomērdēja aci, nedaudz bija jāuzgaida un tad jau mani veda uz operācijas galdu. Biju pārsteigta, ka biju ļoti mierīga, jo pirms mani veda uz operāciju zāli pirms tam izveda sievieti, kas ļoti raudāja un nevarēja nomierināties, laikam tā tablete tiešām iedarbojās.:)
Man aizklāja veselo aci un otra palika vaļā, bet viss bija diezgan miglains un neko nevarēja redzēt. Vissāpīgākā bija anestēzija, ko dūra pašā krusas graudā- tā kā atklātā brūcē iepilinātu citronu sulu. Operācija bija īsa, kādas 15 minūtes, ķirurģe ar mani visu laiku runājās, lai novērstu domas no operācijas, jo es viņu pirms tam pabrīdināju, ka es varu noģībt :D
Pēc tam es pati piecēlos aizgāju līdz palātai, saģērbos un ar aizlīmētu aci braucu mājās. :) Pārsējs bija jānēsā līdz nākošajai dienai, pēc apsēja noņemšanas brūce jāziež ar smērīti.
Pēc 5 dienām bija jāatrādās dakterei, kur vizītes laikā tika izņemtas šuves. Pa tām 5 dienām arī nogāja uzpampums.
Tagad ir pagājušas 13 dienas kopš operācijas un viss ir praktiski sadzijis.