Sveikas!
Vai es vienīgā jeb vēl kāda ir vīlusies ar to, ka bankomātā izsniedz nolietotas un nodriskātas banknotes?
Tā gribējās saņemt jaunu čaukstošu banknoti, bet tur kā no papīrgroza izvilkta...
Donata, es droši vien tagad aizietu, ja būtu banka. :D Sīkums it kā, bet tiešām interesanti, kā tas viss notiek. Ar latiem bija vienkārši - izdrukāja ar gadu un tu zināji, ka tādā un tādā gadā LB izdevusi tādas un tādas monētas. Kaut gan tas gan nav baigi svarīgi, bet pēc idejas šis ir vēl viens neatbildēts jautājums mistiskā zvēra eiro groziņā.
Par tiešo jautājumu, man iedeva nesaburzītas, pēc izskata jaunas, bet es tās saņēmu no cilvēka (pasta darbineka vai veikala pārdevēja), paziņām bankomāti dod netīras, saburzītas un pat ieplēstas laukā, tā, ka sūdīgās ir tajos aparātos vairāk :D
tas ir 2002. gada izlaidums. Jaunāka versija šai naudai nav bijusi.
5 EUR ir jaunāka versija (bet tā laikam vēl īsti nav apritē, vai arī ļoti maz, īsti neiedziļinājos)
Churchill, Vācijā un citās valstīs, kurās jau sen ir Euro jau vairākus mēnešus praktiski nav iespējams dabūt veikalos 5 Eur vecās banknotes. Diezgan ātri tā apmaiņa notika un tās bija tikai pāris nedēļas,kad pārsvarā bija abas banknotes.
Ā, nu re, 5 EUR jaunās banknotes izrādās ir pārņēmušas pasauli. :D Tiešām neizlasiju līdz galam jūsu diskusiju un neiedziļinājos līdz galam arī tajā informācijā. :)
Ghurchill,gribi teikt,ka kopš 2002.gada nav printētas jaunas Eiro banknotes?!Muļķības,tas ir vnk pirmā izlaiduma gads,kad viņas tika palaistas apritē.Šīs 2002.gada sērijas izlaiduma banknotes tiks nomainītas uz jaunām,un jaunā 5 eiro banknote ir pirmā no šīs sērijas,un kā jau Endy* minēja veco vairs praktiski nekur nevar dabūt.
Ghurchill,gribi teikt,ka kopš 2002.gada nav printētas jaunas Eiro banknotes?!
WTF! Es taču tas ir izlaiduma gads. Izlaidums, nav ražojums. Ja nesajūti atšķirību, tad pameklē googlē.
Viņas printē katru dienu, tikai izlaidums ir viens un tas pats.
Jaunajam 5 EUR ir jauns izlaidums (dizains, iestrādes elementi u.tt. u.tt.) uz tām arī ir 2013 gads. Pat ja jauno 5EUR izdrukāja vakar uz viņa būs 2013. gads!