CV - foto obligāts

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Cik bieži jūs esat sūtījuši savu CV ar foto, jo darba devējs to norāda kā obligāto prasību? Vai tā maz drīkst darīt?
29.12.2013 14:21 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Un vēl,vēlētos zināt,cik labi jūs pašas, dārgās dāmas, sajustos,ja uzzinātu,ka neesat pieņemtas darbā tādēļ, ka gluži neatbildāt darba devēja gaumei nevis kvalifikāciju un pieredzes dēļ. ;)
29.12.2013 15:03 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
tu izvēlējies pēc bildes nevis CV satura.

Nepārspīlē! Foto nebūt nav vienīgais kritērijs, pēc kā izvēlas darbiniekus. Ja man ir 5 ar vienādu pieredzi un prasmēm, kāpēc man neizvēlēties to, kas man šķiet simpātiskāks?
29.12.2013 15:07 |

Reitings 82
Reģ: 09.12.2013
Es gan neesmu dzirdējusi, ka darba devējs vērtē ''pēc gaumes''. Nedomāju, ka vīrietis sēžot ofisā un ejot cauri CV domā - ''ui, cik gudrs, bet nesmuks vīrietis, šito neņemšu''. Lai gan droši vien ir dažādi cilvēki..
29.12.2013 15:08 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Sociālajos tīklos esmu, taču tajā nav nevienas, pat profila, manas bildes (un ar manu vārdu+uzvārdu ir vēl citi cilvēki). Ko tad? Manu CV tāpēc var iemest miskastē?

Sociālo tīklu fenomenu (un vienlaikus bīstamību, kā rezultātā tagad tūkstošiem amīšu dzēš savus fb profilus) sapratu jau pusaudžu gados, tāpēc bildes tajos vispār un nekad nepublicēju. Vai tāpēc manas prasmes ir mazāk "prasmīgas" un zināšanas mazāk vērtīgas?

Tiešām riebjas Latvijas darba devēju augstprātība. Ja cilvēks iepriekš strādājis ar klientiem, tam jau uzreiz vajadzētu šo to darīt zināmu par viņa izskatu, ja jau tik ļoti, ļoti interesē. Cita lieta, ja tiek meklētas sekretārītes "sekretārīšu" pienākumiem.
29.12.2013 17:10 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Vērtē gan pēc gaumes, arī darba rezultātus. Ja simpatizēs darbinieks vaditājam tam ari darba palielis vairak ka citus, un kļūdas nemanis vai atri aizmirsis, biezi ari algu lielaku maksās ja vien iespejams. Ta ir Lv vienmer bijis:D
29.12.2013 17:11 |

Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Pieņemot darbā sieveti CV neviens nelasa, tikai foto skatās, vari vnk sūtīt foto bez CV, tas pats rezultāts būs! :)
29.12.2013 17:19 |

Reitings 575
Reģ: 20.06.2012
Vispar prasit foto pie cv ir nelikumigi.

Jo...???
Latvijā (nezinu kā citur) nav noteikta standarta kā rakstīt dzīvesgājumu, ir vairāki vēlami varianti un informācija, kas tajā jāiekļauj, taču neko konkrētu nekur nevar atrast. Katrs CV veido pēc saviem ieskatiem, iekļaujot to informāciju, kas pašam liekas svarīga un ir atrodama dažādos paraugos.
Manuprāt, ja bildi lūdz pievienot darba devējs, tad neredzu tur neko sliktu. Jo ne tikai CV sūta pārdevējas, apkopējas, grāmatveži, utt., taču tikpat labi arī aktieri, pasākumu vadītāji, auklītes, u.c., kur būtu svarīgs izskats.
29.12.2013 17:22 |

10 gadi
Reitings 2587
Štank, peldkostīmā vai apakšveļā labāk?
29.12.2013 17:29 |

Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Štank, peldkostīmā vai apakšveļā labāk?

Ar ko tie atšķiras? 0.o
29.12.2013 17:42 |

Reitings 27552
http://www.lvportals.lv/skaidrojumi.php?id=234360

Meklējot darbiniekus, viņu foto prasīt nedrīkst

Normatīvajos aktos nav speciāla regulējuma par fotogrāfiju izmantošanu personāla atlases procesā, tomēr vairumā gadījumu prasība pēc fotogrāfijas uzskatāma par nepamatotu.
29.12.2013 17:43 |

Reitings 27552
Savukārt Datu valsts inspekcija norāda, ka atbilstoši Fizisko personu datu aizsardzības likuma 7. panta 3. punktam un Darba likuma 35. panta pirmās daļas 2. punktam darba devējs drīkst prasīt fotogrāfiju tikai tad, ja fotogrāfijas nepieciešamību paredz kādi speciālie normatīvie akti. Citos gadījumos, ievērojot Darba likuma 33., 34. un 35. pantā noteiktās prasības darba intervijai, darba līguma sagatavošanai nepieciešamajiem dokumentiem un atšķirīgas attieksmes aizliegumam, darba devējam nav tiesiskā pamata prasīt darbinieka vai pretendenta fotogrāfiju.

"Darba devējs nav tiesīgs par pretendentu ievākt tādu informāciju, kas neattiecas uz paredzētā darba veikšanu vai nav saistīta ar pretendenta piemērotību šim darbam."
Arī juridiskā biroja „Sorainen” vecākais jurists Andis Burkevics norāda, ka aizliegums pieprasīt fotogrāfiju saistāms ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu, jo personas fotogrāfija ir uzskatāma par personas datiem Fizisko personu datu aizsardzības likuma izpratnē
29.12.2013 17:44 |

Reitings 616
Reģ: 01.12.2012
Elīna - jā, varu pakomentēt. Kad meklējām cilvēku vakancei, foto nelūdzām pievienot, bet bez foto CV nemaz nelasījām. Tas bija pašsaprotami gluži vai tāpēc, jo meitenei bija jābūt konkrētās vietas "sejai" un viņa bija pirmais, kas sastop visus klientus.
29.12.2013 18:49 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
savam CV nepievienoju foto. sen, sen viena HR vadītāja stāstīja, ka, ok, tu vari pievienot savu foto, bet, piemēram, cilvēkam, kas izskata pieteikumus, vienkārši riebjas blondīnes un tu vari tikt atmesta pat bez konkursa. labāk ir sūtīt bez foto (ja vien tā nav obligāta prasība), lai tu tiec izvērtēts pēc savas pieredzes un kvalifikācijas, un tad tālāk intervijā sevi pierādīt un apgāzt faktus par blondīnēm :D
29.12.2013 18:52 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Jā, man ir pievienots oficiāls foto, man liekas, ka tas manu cv padara pilnīgāku.
29.12.2013 18:58 |

10 gadi
Reitings 2587
Bet no otras puses, tad lai darba devēji nesūdzas, ka pieņēmuši darbā tukšgalvjus, ja izskats ir tik noteicošs.

Man gan nebūtu problēmu tādu pievienot, taču ir ļoti nepatīkami regulāri censties spodrināt CV un prasmes un domāt, kā pārliecinošāk sevi prezentēt un izdabāt darba devēju prasībām, ja otrā pusē atlases speciālistam kāda labāk iepatīkas tieši vizuāli.
29.12.2013 19:05 |

Reitings 284
Reģ: 21.05.2013
Novēlu iejusties darba devēja lomā tām, kas sašutušas un nesaprot kā var vēlēties redzēt foto :)

Daudz esmu meklēju darbiniekus mūsu firmai (darbs ar cilvēkiem), sludinājumos lūdzu sūtīt CV+foto. Un tas ir tikai normāli, jo atbirst daļa kandidātu, kuri nav piemēroti mūsu vakacei tieši dēļ ārienes. Īpaši ja runājam par gados vecākiem cilvēkiem, aicinot bez foto, gadījās gan sievietes bez zobiem, gan manāmi alokoholu mīlošas.

Jūs esat aprobežotas, ja domājat, ka ''ar foto = nepatīk blondīnes, automātiski neņem'' vai esat tik šauru domāšanu - ka skatās tikai foto un cv nelasa.
Atveriet veikalu, piemēram, ar sejas kopšanas produktiem, vai tad jūs ņemsiet darbā cilvēku ar pumpainu seju? Vai sporta uztura veikalā meiteni, kura sver 90kg?
Un vēl pastāv tāda lieta kā cilvēki ar nelaipnu, dusmīgu seju.

Nu kāda jēga man uz aklo aicināt 10 kandidātus, ja ar foto pievienošanu redzu, ka, piemēram, 3 jau neatbilst? Sanāk tērēt manu un tā cilvēka laiku, viņam transporta izdevumi.. Labāk uzreiz noskaidrot pēc iespējas vairāk par kandidātu, vai vispār ir vērts viņu aicināt uz interviju

Izksatam ir nozīme mūsdienās, īpaši apkalpojošā sfērā. Joprojām atceros cik pretīgi bija ēst hotdogu, kuru taisīja čalis ar pumpainu seju. Ja pašām ar ārējo viss ok ,tad nav ko cepties :D
29.12.2013 19:07 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Vrb kāda, kura ir darba devēja var pakomentēt - vai foto esamība CV ir + vai - ? Kā uz to skatās darba devēji?
Nekad neesmu prasijusi pievienot foto. Ja kaada/s to pievieno, atnakot uz interviju pajautaju, kapec pievienoja foto, kadam merkim - tad cilveki sarkst un baalee, jo nav jau iisti ko atbildet. Nekad neesmu piedavajusi vakanci, kur noteicosais butu arejais izskats. Man nav svarigi - pumpaina seja, neraustitas uzacis, galvenais, lai cilveks ir profesionalis. Tagad padomajot, es nevienu neesmu pieneemusi darbaa, kurs butu nosutijis savu foto. Par tiem, kuri suta foto pec pasa iniciativas - ko lai saka, cilveks gan jau cer, ka del izskata tiks pienemts darba, kas ir maldigi (protams, ja darbs netiek piedavats saistiba ar izskatu).
29.12.2013 19:13 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Nu, pag, a kas būtu, ja jūs smalkā restorānā apkalpotu cilvēks ar 3 pīrsingiem uz sejas, tuneli ausī un izskūtu grebeni?
29.12.2013 19:20 |

Reitings 27552
Darbā ir dreskods ko parasti ievero. Mums visur pirsingus un etc. iznem. pirms strada.
29.12.2013 19:23 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Nekad neesmu sūtījusi CV atsaucoties uz sludinājumu, kurā obligāti prasa foto. Man šī prasība izsaka visu - tātad, nav svarīgi, kādas man smadzenes, galvenais, ka feiss atbilst atlasītāja gaumei.
Mani darba devējs pieņēma ''ļoti apgrūtinot sevi'' - apskatīja CV, kuram nebija foto un uzaicināja uz interviju.
Cik zinu, manā darba vietā nav prasības par foto(strādājam ar klientiem, sadarbības partnieriem utt). Ir bijuši CV ar foto, kas vēlāk aprunāti kolēģu vidū, jo kolēģe, kas caurskatījusi pieteikumus, bijusi mazliet šokā - sasūtītas visādas bučmūlīšu bildes, bet prasmju nekādu, zināšanas - vidējas. Radās iespaids, ka beibes sūtījušas CV uz dullo un vispār nav paskatījušās, kādas mums ir prasības. Vai arī cerēja, ka CV apskatīs vīrietis un pieņems viņas krūšu vai uzmālētās sejas dēļ. Atceros, ka konkrētajā gadījumā pēc tam pieņēma sievieti, kurai nebija foto pie CV - un nebija viņa ne neglīta, ne pumpaina, ne briesmīga.
Mūsu priekšnieks vispirms skatās uz zināšanām, jo uzskata, ka pārējo var labot un par pārējo var ar darbinieku runāt(piemēram, par to, kāda stila apģērbā nākam uz darbu, ja cilvēks pats nav sapratis utt).
29.12.2013 19:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits