Nekad neesmu sūtījusi CV atsaucoties uz sludinājumu, kurā obligāti prasa foto. Man šī prasība izsaka visu - tātad, nav svarīgi, kādas man smadzenes, galvenais, ka feiss atbilst atlasītāja gaumei.
Mani darba devējs pieņēma ''ļoti apgrūtinot sevi'' - apskatīja CV, kuram nebija foto un uzaicināja uz interviju.
Cik zinu, manā darba vietā nav prasības par foto(strādājam ar klientiem, sadarbības partnieriem utt). Ir bijuši CV ar foto, kas vēlāk aprunāti kolēģu vidū, jo kolēģe, kas caurskatījusi pieteikumus, bijusi mazliet šokā - sasūtītas visādas bučmūlīšu bildes, bet prasmju nekādu, zināšanas - vidējas. Radās iespaids, ka beibes sūtījušas CV uz dullo un vispār nav paskatījušās, kādas mums ir prasības. Vai arī cerēja, ka CV apskatīs vīrietis un pieņems viņas krūšu vai uzmālētās sejas dēļ. Atceros, ka konkrētajā gadījumā pēc tam pieņēma sievieti, kurai nebija foto pie CV - un nebija viņa ne neglīta, ne pumpaina, ne briesmīga.
Mūsu priekšnieks vispirms skatās uz zināšanām, jo uzskata, ka pārējo var labot un par pārējo var ar darbinieku runāt(piemēram, par to, kāda stila apģērbā nākam uz darbu, ja cilvēks pats nav sapratis utt).