Bezatbildīgie,riebīgie cilvēki!

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Šoreiz tēma par dzīvniekiem,tā kā visām,kam sāpēs par dzīvniekiem ir neizprotamas vai vienkārši vienaldzīgas rekomendēju tālāk nelasīt.

Esmu pamatīgi sacepusies.Tētim 18. decembrī no pagalma pazuda suns-rotveilers.Es par to uzzināju tikai nedēļu pēc tam,kad suns jau bija prom(nedzīvoju ar tēvu),bet nu nolēmu tomēr sludinājumu ielikt-mazums atrodas.Atradās arī.24. decembrī rotveilers pieklīdis kādas mājas pagalmā,esot traumēts, briesmīgi izvārdzis.Cilvēki aizveduši vakar pie vetārsta.Viss super,ja neskaita,ka par to,ka atrasts suns man zvanīja nevis atradēji,bet vetārsts pie kura suni veda un atradēji nav ielikuši nekur sludinājumu vien draugos galeriju ar nosaukumu "Ziemassvētku dāvana".Nu radās iespaids,ka neviens pat negribēja suni atdot,jo kad ieradāmies pakaļ uztaisīja baigo traci un izlamāja kāds suns šausmīgā stāvoklī un pataisīja tēvu par mežoni,kas suni novārdzinājis un aizvedis aptuveni 20km no savas mājas ziemst viņu pagalmā.(domāju gan,ja nedēļu klimst bez ēšanas,ka suns nav diezko labā stāvoklī)Nu labi,velns ar viņu,suns ir mājās un viss kārtībā.Tikko bijām atbraukuši mājās,piesēdos iedzert tēju-zvana mamma,esot pazaudējusi suni tikko!
Dusma,suns bija mans 5,5 gadus,atdevu pirms 4 mēnešiem,jo sāka kauties ar manu otru suni.Nobijusies no salūta un aizmukusi.5 cilvēki viņu meklējām,es ar riteni visu ciemu izbraukāju krustu šķērsu-nav,kā zeme būtu aprijusi.
Neko,atmetam uz šovakaru cerību atrast.Masīcai mamma strādā maximā,šī saka,ka veikalā bijis ieskrējis tāds suns,kaut kāds vīrietis savācis,iedevis apsargam numuru ar tekstu,ka ja 2 dienu laikā pie viņa nepieteiksies saimnieki vedīšot uz laukiem!Par šo man vislielāka dusma!
Bļāviens,aks tie par stulbiem cilvēkiem,kas maximu uzskata par sludinājuma dēli?Ja tur nestrādātu šodien tā mana tante,man prātā neināktu maximā jautāt pēc pazuduša suņa,nekur citur sludinājumi joprojām nav salikti-tātad cilvēks ķekša pēc paziņojis apsargam,droši vien ar cerību,ka neviens nepeiteiksies,jo suns tiešām ir forš,ļoti mīļš,maziņš un lai arī tūlīt jau 6 gadi izskatās pēc kucēna.Kur tad paliek mēģinājumi atrast suņa saimniekus un tikai tad,kad tiešām nesnaāk savākt sev?Divas dienas?Suņi reizēma trodas pēc mēnešiem!Turklāt šims sunim ir reģistrēts mikročips,suns oficiāli ir uz mana vārda,bet te viens paziņo,ka ja divu dienu laikā neviens maximā to nemeklēs viņš viņu savāks sev-atrasts nav zagts!
Dusma!Nu kas ir ar tiem cilvēkiem?Labi,kam negadās suni pazaudēt(nosodāmi,protams,un es jau uz māti sabļāvu),bet kāpēc ir jāmēģina piesavināties sveši suņi pat nemēģinot atrast,kam tie pieder?Šovakar pazudusī taksene ir labi kopta,spožu spalvu,nu acīmredzams taču,ka suns nav pamests,ka tam ir īpašnieks,bet nē,necetīsies tak sameklēt kam tas pieder,bet savāks sev!Vai tiešam sunim jāiemontē mūsdienās GPS,lai būtu pārliecība,ka to varēs atrast un kāds,kas sagribēs to vienkārši nepievāks?
29.12.2013 00:48 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Paldies, DIO par info!
Viesojoties D-zemēs, vienmēr priecājos, ka suņi ir visur, veikalos ar dāmītēm, bāros paklausīgi tusē ar pārējo kompāniju utt, nerunājot par ielām un parkiem. Tas man LV mazliet pietrūkst, lielākoties mani lūdz atstāt iestādījumu, ja suns līdzi. Bet Tu mazliet ieskicēji medaļas otru pusi.
30.12.2013 17:39 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Vispār jau TEV ir jaiet un jāmeklē savs suns! PAsaki paldies ka tie bezatbildīgie cilvēki par jūsu rotveileru parūpējās un aizveda pie veta nevis pameta nospragt ceļmalā vai vēl trakāk kaut kur uz mežu aizveduši piesiet! Un tas vīrietis, kas atstāja zīmīti neko sliktu nedarīja - cilvēki bieži lielajos veikalos lipina savus sludinājumus vai interesējas apkaimē - redz jhūs jau arī uzzinājāt par suņa likteni.

Es labāk būtu paldiuez pateikusi un labas končas uzdāvinātu manu suņu atradējiem, ka nepameta nelaimē, nevis ķengātos interenetā. Es vienmēr ceru, ka ja nu nedod Dievs gadās, ka mani suņi noklīst - lai atrod labs cilvēks un parūpējas par viņiem - pat ja es nekad neatrodu, lai mani mīluļi nepakļust zem auto , nenosalst vai nenomirst bada nāvē! Labi ka ir tādi labi cilvēki, kas nepaiet garām un ir gatavi pieņemt ģimenē paklīdušu suņuku.
30.12.2013 17:46 |

Reitings 1681
Āaa un vēl Harmony - varbūt nevajag tik daudz suņus sapirkties, ja kādu jāatdod prom. ;) Kā saka, ja nevari izaudzināt 3 bērnus tad nedzemdē tik daudz - ja tavi suņi tev īsti mīļumi, tad rūpēsies par viņiem nevis pirksi vēl un vēl...

Man gribās virsrakstua ttiecināt uz tevi drīzāk
30.12.2013 17:49 |

Reitings 1681
Ai palsīju tālāk bet tāpat... Neatdosi ja savu bērnu citiem cilvēkiem - pat omei, ja sāk kauties ar brāļiem vai māsām???? Parasti problēmas risina, iet pie psihologa. Gadijuma ar suņiem - kaut kāds iemesls jau bija - nevarēja teritoriju sadalīt.Es laikam izvēlētos sunīti sterilizet, lai varētu visus paturēt nevis atdotu. Nespēju iedomāties, ka atdotu kādam savu pūdeli... No way.

Un mums šētā bija divi lielie aitu suņi, kuri kāvās traki, bet ta vietā lai atdotu citiem saimniekiem - sterilizejām un abi sadžīvoja lieliski. Jo nebija vairs agresijas un cīņas par teritoriju. Protam,s ka atņemt reproduktīvo funkciju džīvai radībai arī nav labi, bet tomēr....
30.12.2013 17:58 |

Reitings 495
Reģ: 16.11.2013
Ai palsīju tālāk bet tāpat... Neatdosi ja savu bērnu citiem cilvēkiem - pat omei, ja sāk kauties ar brāļiem vai māsām???? Parasti problēmas risina, iet pie psihologa. Gadijuma ar suņiem - kaut kāds iemesls jau bija - nevarēja teritoriju sadalīt.Es laikam izvēlētos sunīti sterilizet, lai varētu visus paturēt nevis atdotu. Nespēju iedomāties, ka atdotu kādam savu pūdeli... No way.

Un mums šētā bija divi lielie aitu suņi, kuri kāvās traki, bet ta vietā lai atdotu citiem saimniekiem - sterilizejām un abi sadžīvoja lieliski. Jo nebija vairs agresijas un cīņas par teritoriju. Protam,s ka atņemt reproduktīvo funkciju džīvai radībai arī nav labi, bet tomēr....

Savus bērnus arī sterilizētu? :D Ārprāts, kurš tev smadzenes izzaga no galvas?
30.12.2013 19:40 |

Reitings 1997
Ella,jocīgi.Kad kāds citos gadījumos sāk salīdzināt suņus ar bērniem,tad tie ir nenormāli un tas nav salīdzināms.Tagad salīdzināt bērnu ar suni ir ok.Bērns nav suns un suns nav bērns.Bērnam katram ir vajadzīga sava istaba,sunim ir vajadzīgs saimnieks,kas nevar būt vairākās istabās vienlaikus.Un es nesu atbildību par visiem saviem suņiem,gan par to,kuru atdevu sev vistuvākajam cilvēkam-mammai,gan par tiem diviem,kas palika ar mani un kodējam pretī nedeva,bet ļāvās,lai tos plēš gabalos.Kastrācija līdz kobeļiem,bet ja kaujās divas kuces,tad tur nelīdz nekādas sterilizācijas,viņas kaujās,jo viņas vienkārši viena otru neieredz.Kaimiņiem arī šāda situācija,bet nu viņiem vilki dzīvo tikai ārā,uzbuvēja ārā voljēru un abas uz maiņam laiž ārā,citādi plēš viena otrai rīkli pušu un nekas,ka abas sterilizētas,tas starp kucēm nemaina neko.

Ar suni viss ir kārtībā,jau vakar no rīta atgriezās pie mammas.Pārsteidz tikai cik daudz cilvēki tai maximā momentā esot bijuši gatavi savākt mūsu suni un jau tai paša vakarā vest prom uz pavisam citām pilsētām un nevienam neko neziņot-kā savējo.Visi gan nosprieduši,ka suns labi kopts,nagi apgriezti,spalva spoža,ap kaklu jauna siksniņa un,ka tas noteikti tikai pazaudējies,jo esot bijis uzreiz redzams,ka suns pa veikalu skrien un kādu meklē. Vispār vīrietis,kurš paņēma suni nemaz negrasījās atstāt nekādu info par sevi,bet apsargs licis,lai atstāj numuru vismaz viņam,jo acīmredzot vienīgais iedomājās,ka kopti suņi tā pat vien pa ielām nemētājas.

Un mans cepiens nebija par to,ka kāds sunim deva naktsmājas vai rota gadījumā to paņēma pie sevis,bet par to,ka cilvēki tos vienkārši piesavinās.Paldies par to,ka to rotu aizveda pie ārsta un pabaroja tās dienas un paldies tam vīrietim,ka mūsu Nelliju neatstāja pa nakti uz ielas un ļāva izgulēt nakti pie sevis.Taču nav normāli piesavināties jebkādas svešas lietas,nevienam par to neziņojot.Es pati reiz atradu uz ielas kucēnu.Nu neienāca man prātā to suni piesavināties uzreiz sev un nekas,ka kucēns un forš un mīļš.Paņēmu pa nakti pie sevis un uzreiz visur saliku sludinājumus un nākošajā rītā ar visu suni staigāju pa pilsētu un prasīju visiem vai nezin,kam tas suns ir un veiksmīgi arī atradu īpašniekus,kas,protams,par mazo bēgli uztraucās.Manuprāt,tādai būtu jābūt normālai reakcijai atrodot svešu suni. Tam nav jābūt pienākumam,tā ir normāla cilvēciska reakcija,jo katram var gadīties nelaime.
Tas būtu tā pat kā atrast kaut kur pazaudējušos mazu bērnu un vest to uz laukiem tikai tāpēc,ka mīļš.Nekur jau it kā nav rakstīts,ka kaut kur būtu jāziņo,ka atrasts bērns un tas arī nav svešu cilvēku pienākums to bērnu vākt un vainīgi ir tikai vecāki,bet tomēr cilvēkiem tādās situācijās šķiet loģiski par to ziņot.Cilvēkiem šķiet loģiski ziņot par atrastu mašinas numura zīmi,bet suni redz šķiet normāli pievākt un nekur neziņot.Ir arī nerakstīti likumi,kurus normāli cilvēki ievēro.
Par rotu starp citu vispār paziņoja vetārsts,ka pie viņa tāds suns ir vests.Atradēja pat nebija domājusi viņu atdot,vetārsta čekā redzams,ka sunim pat cits vārds jau bija iedots.Nu neuzskatu,ka tas ir normāli.Ir normāli un apsveicami dot pajumti tādam nozudušam sunim un palīdzēt,ja nepieciešams,bet nav normāli noklusēt,ka tāds ir atrasts.Mūsu Nellija visu nakti bija nervozējusi,visu nakti negulējusi,no uztraukumiem vēl vēders sagājis grīstē,bet cilvēki vēl apspriež domu tādu suni piesavināties un nevienam neko neteikt.Viņa bija tik laimīga atgriežoties mājās,visu dienu kājām gaisā nokrāca.
Sakiet,ko gribiet,bet ir gan bezatbildīgi(pret dzīvnieku,jo tie nav plīša rotaļlietas un pēc savējiem skumst tā pat kā cilvēki) un riebīgi(pret saimniekiem,kas par pazudušo draugu uztraucas,nervozē un cer,ka nav notikusi kāda nelaime,mans tēvs jau bija pieņēmis,ka suni sabrauca mašīna vai mežā nošāva) pievākt svešus dzīvniekus un nemeklēt to saimniekus.Tas tiešām nav grūti ielikt sludinājumu,neprasa pat 5 minūtes.Bet laikam jau es viena tāda nenormāla,kas uzskata,ka par atrastiem dzīvniekiem ir jāziņo un jāpalīdz savest ģimeni kopā.
30.12.2013 19:46 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Tavs suns, tavas problēmas. Ja es gribētu suni un atrastu to uz ielas , arī paņemtu un neskraidītu līmēt lapiņas. Par to suņa atdošanu, varbūt cietsirdīgi, bet tas taču ir lopiņš, dzīvnieks vienmer būs un ir par kārtu zamāks, galvenais nedarīt viņam pāri, pārējais pašu ziņā.
30.12.2013 19:56 |

Reitings 1997
weee,var redzēt,ka tev nav bijis dzīvnieks.Un neviens neliek lapiņas līmēt.Mūsdienās ir internets.
Žēl tikai,ka tos patversmju nabagus tā neviens neķer,varbūt būtu vērts tos pasākt izmest pie lauku mājām un maximās,izrādās cilvēkiem patiesībā ļoti vajadzīgi suņi.
30.12.2013 20:00 |

Reitings 62
Reģ: 04.11.2009
.Kad kāds citos gadījumos sāk salīdzināt suņus ar bērniem,tad tie ir nenormāli un tas nav salīdzināms.Tagad salīdzināt bērnu ar suni ir ok.Bērns nav suns un suns nav bērns.

Tas būtu tā pat kā atrast kaut kur pazaudējušos mazu bērnu un vest to uz laukiem tikai tāpēc,ka mīļš.

Tad ir vai nav salīdzināms bērns ar suni?

Prieks, ka atradās.
30.12.2013 20:02 |

Reitings 101
Reģ: 21.10.2012
no čipa principā nav nekādas jēgas..arī manam sunim ir čips,vairākas reizes ir pazudis,klaidonis bija ,līdz izkastrējām ..Latvijā nav čipa nolasītāja..
30.12.2013 20:05 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Harmony, kļūdies man ir staffords, kaķis un putnuzirneklis, tāpēc pilnībā zinu ko saku.
Tavs dzīvnieks ir tikai tavas problēmas.
30.12.2013 20:08 |

Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Nesen mums pieklīda suns. Paņēmām to pie sevis,labi audzināts, draudzīgs. Salikām ziņojumus dr.lv, twitter, apbraukājām tuvākās pilsētas privātmājas... nekā! Beigās atradām pilsētas dzīvnieku patversmes lapā,ka pirms gada šis suņuks jau bija nonācis patversmē. Tā tikām pie adreses, aizvedām suni uz norādīto adresi. Prasām saimniekam vai nav pazudis suns. Ir, bet tā bieži gadās, parasti jau pats pēc pāris dienām atgriežas tā kā nemaz nav satraucies. Ne kādu atlīdzību par patērēto laiku, degvielu, ne pat paldies no saimnieka puses.
Tā kā cilvēki ir dažādi...
30.12.2013 20:12 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
cik daudz cilvēki tai maximā momentā esot bijuši gatavi savākt mūsu suni un jau tai paša vakarā vest prom uz pavisam citām pilsētām un nevienam neko neziņot

Ko vēl neteiksi :D Varbūt tur bija arī kāds ārzemnieks kas suni gribēja izvest no Latvijas :D
Nemaksā viņi neko lai būtu materiāla intrese ieej SS apskaties.
30.12.2013 20:13 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Interesnti uzzināt, kā tu zini, ka gandrīz vai visi cilvēki, kas iepirkās tai brīdī veikalā gribējuši zagt to tavu suni? Vai gadijumā neesi pārāk daudz sadomājusies?
30.12.2013 20:14 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Viens no mīļākajiem Cosmo dāmu teikumiem - ''Ideāli cilvēki nepastāv.''
Viens no mīļākajiem Cosmo dāmu hobijiem - riet uz visiem par pieļautām kļūdām un virtuāli dedzināt uz sārta.

Es arī nedaudz nesaprotu, kāpēc taksītis tiek pa taisno ņemts uz mājām un vēl piekodināts - o, gribu tādu suņuku. Ja 2 dienās neatradīsies saimnieks, būs mans. Man arī šķiet tikai pašsaprotami, ka ieliek kaut kur sludinājumu par atrastu suņuku.

Un dzīvnieciņi noklīst. Arī mums no nožogota mājasapagalma vienreiz suņuks aizskrēja, jo kāds bija ienācis, nebija kārtīgi aizslēzis vārtiņus un suns ziņkārībā izskrēja. Beigās gan pats atnāca mājās. Bet tas nav nekas jauns, ka kļūmes notiek arī vispareizākajiem cilvēkiem.
30.12.2013 20:26 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Tu tak esi pilniigi sviestaa sagaajusi ar tiem sunjiem! Taa kaa taas kjertaas klukstes ar beerniem, kam shizofreeniski skjiet, ka vinju beerniem kaads baigi grib kaut ko sliktu dariit vai "noskaust", taapat tev liekas, ka visiem citiem nav ko dariit, kaa meegjinaat tev tos sunjus nospert.
Ir kakju vecenes un tagad redzu, ka ir arii sunju vecenes. Tici vai nee, bet lielaakajai daljai cilveeku tavs pluskjis absoluuti neinteresee vai pat riebjas. Ja cilveeks redz kliistoshu dziivnieku, ir pilniigi normaali sniegt dziivniekam pajumti un pabarot. Un, protams, pirms vest uz maajaam, paarliecinaaties vai tuvumaa nav pazinjojums, ka kaadam suns pazudis. Ja pazinjojuma nav, tad skaidrs, sunim saimnieka nav vai tas izmetis suni uz ielas. Un uz laukiem parasti dziivniekus ved zheeluma deelj- pashi tureet negrib, bet laukos nevienam netraucees un paeedis buus. Taa ka- pienjem realitaati, ka atradeeja aciis tas bija nevis sapnju suns, bet suuda pluskjis, kuru zheel. Bet staigaat apkaart un cilveekus izjautaat vajadzeeja tev nevis tam, kas atrada- jo tev to suni vajag un taapeec vari teereet savu laiku mekleejot, cik gribi. Citiem tas nav pienaakums. Un aiznes tam sunja atradeejam pateiciibu!!! Cilveeks tak teereejaas gan aarstam, gan bariibai...
30.12.2013 20:33 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Krītiņš Saujiņā, pilnīgi piekrītu! Tāpēc arī rakstīju, ka saprotu arī autores sašutumu, bet.. mani nedaudz mulsina tā vispārināšana un pārspīlēšana arī no autores puses. VISI grib viņas takšus, NEVIENS no atradējiem pat nebija centies kaut ko darīt lietas labā. Vispār ir pagājis ļoti īss laiks un suņi tika atrasti (tik forši), varbūt cilvēki nebija pat paspējuši kaut ko izdarīt. Un ja Tu pats nebiji klāt, kad tas cilvēks ieminējās par 2 dienām, tad pilnīgi iespējams, ka nemaz nekas tāds nebija teikts, vai tikai puslīdz korekta info sasniedza autores ausis utt. Bet viņa uzreiz izdarīja savus secinājumus.
30.12.2013 20:34 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Meksikanka - nu ir jau komiski lasīt. Meitene droši vien vārās 101 emocijā. Bet izskatās, ka te meitenes arī nemaz negrib nekur iedziļināties, tikai riet pretī. Un tad tas diskusijas gars tāds tēmai atbilstošs :D
30.12.2013 20:38 |

Reitings 11330
Tici vai nee, bet lielaakajai daljai cilveeku tavs pluskjis absoluuti neinteresee vai pat riebjas

Skarbi, bet taisnība. Protams, es meklētu saimnieku, varbūt nākamajā dienā tikai (par to laikam tikšu nosaukta par riebīgu), jo mani sveši suņi neinteresē, kā arī jau minēju, ka taksi par velti neņemtu - vienalga spīd un laistās tam spalva, vai nē, jo šī šķirne ĻOTI nepatīk.
Taisnības labad jāsaka, ka sameklētu arī cita suņa saimniekus (pat, ja atrastu mopsi, kurš ir mans favorīts), bet saimniekiem, kas pazaudēja suni tomēr pirmajiem jāsper šis solis, jo tiešām ļoti daudzi met ārā dzīvniekus, pat labi koptus (pārvācās un nav kam atstāt utt.). Cilvēki vispār ir nežēlīgi, t.k. Tev jāpateicās, ka Tavus draugus atrada labi cilvēki
30.12.2013 20:39 |

Reitings 11330
Krītiņ, c`est la vie :D
30.12.2013 20:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits