Bezatbildīgie,riebīgie cilvēki!

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Šoreiz tēma par dzīvniekiem,tā kā visām,kam sāpēs par dzīvniekiem ir neizprotamas vai vienkārši vienaldzīgas rekomendēju tālāk nelasīt.

Esmu pamatīgi sacepusies.Tētim 18. decembrī no pagalma pazuda suns-rotveilers.Es par to uzzināju tikai nedēļu pēc tam,kad suns jau bija prom(nedzīvoju ar tēvu),bet nu nolēmu tomēr sludinājumu ielikt-mazums atrodas.Atradās arī.24. decembrī rotveilers pieklīdis kādas mājas pagalmā,esot traumēts, briesmīgi izvārdzis.Cilvēki aizveduši vakar pie vetārsta.Viss super,ja neskaita,ka par to,ka atrasts suns man zvanīja nevis atradēji,bet vetārsts pie kura suni veda un atradēji nav ielikuši nekur sludinājumu vien draugos galeriju ar nosaukumu "Ziemassvētku dāvana".Nu radās iespaids,ka neviens pat negribēja suni atdot,jo kad ieradāmies pakaļ uztaisīja baigo traci un izlamāja kāds suns šausmīgā stāvoklī un pataisīja tēvu par mežoni,kas suni novārdzinājis un aizvedis aptuveni 20km no savas mājas ziemst viņu pagalmā.(domāju gan,ja nedēļu klimst bez ēšanas,ka suns nav diezko labā stāvoklī)Nu labi,velns ar viņu,suns ir mājās un viss kārtībā.Tikko bijām atbraukuši mājās,piesēdos iedzert tēju-zvana mamma,esot pazaudējusi suni tikko!
Dusma,suns bija mans 5,5 gadus,atdevu pirms 4 mēnešiem,jo sāka kauties ar manu otru suni.Nobijusies no salūta un aizmukusi.5 cilvēki viņu meklējām,es ar riteni visu ciemu izbraukāju krustu šķērsu-nav,kā zeme būtu aprijusi.
Neko,atmetam uz šovakaru cerību atrast.Masīcai mamma strādā maximā,šī saka,ka veikalā bijis ieskrējis tāds suns,kaut kāds vīrietis savācis,iedevis apsargam numuru ar tekstu,ka ja 2 dienu laikā pie viņa nepieteiksies saimnieki vedīšot uz laukiem!Par šo man vislielāka dusma!
Bļāviens,aks tie par stulbiem cilvēkiem,kas maximu uzskata par sludinājuma dēli?Ja tur nestrādātu šodien tā mana tante,man prātā neināktu maximā jautāt pēc pazuduša suņa,nekur citur sludinājumi joprojām nav salikti-tātad cilvēks ķekša pēc paziņojis apsargam,droši vien ar cerību,ka neviens nepeiteiksies,jo suns tiešām ir forš,ļoti mīļš,maziņš un lai arī tūlīt jau 6 gadi izskatās pēc kucēna.Kur tad paliek mēģinājumi atrast suņa saimniekus un tikai tad,kad tiešām nesnaāk savākt sev?Divas dienas?Suņi reizēma trodas pēc mēnešiem!Turklāt šims sunim ir reģistrēts mikročips,suns oficiāli ir uz mana vārda,bet te viens paziņo,ka ja divu dienu laikā neviens maximā to nemeklēs viņš viņu savāks sev-atrasts nav zagts!
Dusma!Nu kas ir ar tiem cilvēkiem?Labi,kam negadās suni pazaudēt(nosodāmi,protams,un es jau uz māti sabļāvu),bet kāpēc ir jāmēģina piesavināties sveši suņi pat nemēģinot atrast,kam tie pieder?Šovakar pazudusī taksene ir labi kopta,spožu spalvu,nu acīmredzams taču,ka suns nav pamests,ka tam ir īpašnieks,bet nē,necetīsies tak sameklēt kam tas pieder,bet savāks sev!Vai tiešam sunim jāiemontē mūsdienās GPS,lai būtu pārliecība,ka to varēs atrast un kāds,kas sagribēs to vienkārši nepievāks?
29.12.2013 00:48 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Pldies tadiem kas panems suni. Kaiminiem līdzigs stasts, tikai suni sabrauca. Jo dazi atrada, bet ta ari velak pateica ka nekramesies ar svesu dzivnieku jo jau esot nelaga pieredze bijusi. Paldies vietā nolamāti. Ta ka sunim nepaveicās un sanbrauca visa gala beigās.

par vecakiem jā, ta izteikties nevar.
29.12.2013 14:16 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
turēt vienā istabā 3 kuces,kuras savā starpā kaujas uz dzīvību un nāvi.

autore, tev vienā istabā dzīvo 3 kuces???? un tādēļ nācās lieko atmest atpakaļ mātei (kura neprot īsti parūpēties par dzīvnieka drošību)?? hmm...

varbūt esmu ko pārpratusi vai arī tu neveikli izteicies, bet es ceru, ka tā tiešām nav taisnība?? jo citādi tev kaut kas ar galvu nav kārtībā.
29.12.2013 15:21 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Nu 3 takši pietiekami lielā istabā (nu teiksim 30 kvadrātmeri), nav nekas ūbertraks, ja vien ar viņiem laukā pietiekami darbojas un staigā.
Nerunāšu par to, ko te atkārtoja jau 10 x.
Bet, jā, ja mans suns pazustu un es uzzinātu, ka cilvēki vnk noklusē, ka viņu atraduši un grib paturēt sev, es nezinu, ko es darītu. Jau iedomājoties vien..
29.12.2013 15:36 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Neviens jau neiet uz maximu ar domu šodien man būs svešs suns laukos :D
Bet pēc autores un vēl pāris domubiedru autoriem sanāk ka viss labāk atrastu suni, kaķi aizvest uz patversmi, lai gaida iemidzināšanu.

ha 30kv reti kuram mājoklī ir tik liela istaba piemērām 30kv iekļaujās vienistabas dzīvoklis ar virtuvi, koridori un toleti
29.12.2013 15:53 |

Reitings 734
ervins, nelasi strap rindiņām.
Es te īsti nesaprotu visus tos, kas pagriež info tā, ka labāk, lai iemidzina, kur tieši kāds tā rakstīja - labāk, lai iemidzina?
Autore redz tikai citu vainu (vecāku, atradēju), daudzas redz tikai autores vainu. Samērā loģiski, ka te pie vainas gan suņu saimnieku radītie apstākļi, gan tas, ja cilvēks atrod suni un vēlas paturēt sev.
(bet ne tas, ka atrod un palīdz).
Man dzīvoklī 31 kvadrātmetrs, suns un kaķis, vieta būtu vel kādam noteikti! Jo ir liela virtuve (kas pārsvarā ir kaķim) un istaba ne mazā, problēmas sagādā tikai gulta, tā ir par mazu abam princesēm. Tā, ka mierīgi domāju, ka 2 takšiem vieta pietiek arī, ja ciss 30 kvadrātmetri. Ja izgāztu sienu starp virtuvi un istabu (pa manam ta nav nesošā), normāli sanāktu rūme 3 takšiem (ok, es tos tik un tā neņemtu, tik filozofēju). Varbūt uzsvars bija uz 3 kucēm, respektīvi, ka tās ir suņu meitenes?
29.12.2013 16:09 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
man pazinai 34 kvadrāti dzivoklis un dzivnieku nenem,, jo p[rilnigi pareiziz uzskata ka tās us mocibas abiem.Jo reali tas ir pavisam mini dzivoklitis.
29.12.2013 16:12 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Harmony, atkal tevi te neviens praktiski nesaprot. :D
Jā, cilvēki mūsdienās ir tiešām briesmīgi un piiilnībā saprotu tavu sašutumu. Cerams, ka viss nokārtosies!
Gribas šādiem cilvēkiem uzšaut. Interesanti gan, cik viņi būtu priecīgi, ja viņu bērnu piesavinātos sev un pateiktu, ka pēc 2 dienām ved prom. Stulbumam vienkārši nav robežu vairs, nekādu!
29.12.2013 16:35 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Vienkārši sanāk tā lai pēcāk nelamātu atliek suni vest uz patversmi, ja vecais, jauns īpašnieks nepiesakās patversmē, pēc noteikta laika iemidzināšana. To tak visi zin?

Nu 31 kv dzīvoklis nav tas pats kas 30 kv istaba? Tas tā starp citu!
31 kv lielā dzīvoklī nosaukt istabu ar virtuvi par lielām ir bišku pārspīlēti! Rēķinot ka no tās kvadratūras pusi vēl aizņem skapīši, gulta, ledusskapis u.c
Bet ne pa to tēma!
29.12.2013 16:43 |

Reitings 62
Reģ: 04.11.2009
Es tā domāju, ka cilvēks nevis vēlas to sunīti pievākt, bet ir svētku laiks. Daudziem ir plāni un nav laika ķēpāties ar kaut kādu tur suni. Man šķistu briesmīgi, ja suņa pieņēmējs atstātu dzīvnieku vienu svešā vietā uz salūta laiku, piemēram. Un tik pat briesmīgi man liktos sveša suņa dēļ pārplānot savus svētkus. Bez tam, kas Tev liedz pa visiem portāliem izsvaidīt info par konkrēta suņa nozušanu? Nu, nē. Ai. Fui.
29.12.2013 16:49 |

Reitings 734
ervins, cik tieši daudz patversmju Tu zini, kuras pēc tām 2 ned iemidzina?

Starp citu, atšķirību saprotu, teicu, ka istaba tik liela ir pilnīgi ok, un ar savu piemēru paradīju, ka arī 30 kv dzīvoklis var būt tik pat labs.
29.12.2013 16:51 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Ja kaads te ir bezatbildiigs un riebiigs, tad taa ir Harmony.
Par sunjiem pienaaciigi neruupeejas (ir noteikumi, kas sunju saimniekiem uzliek par pienaakumu nelaist suni briivsolii- jaabuut vai nu pavadaa vai iezogojumaa), ir skopi peec velna (nevar sunim kakla siksnu nopirkt un uzrakstiit uz taas informaaciju par saimnieku), ir nepateiciigi (suns tika pabarots un pie vetaarsta aizvests un atrisinaats klainjojoshaa sunja dziivesvietas jautaajums cilveeku liidzcietiibas un labaas sirds deelj).
Manaa skatiijumaa tu esi bezkaunja- suns pazuda tev un taatad tev bija jaaizliek visaas iespeejamaaa vietaas sludinaajumi nevis atradeejam jaateeree savs laiks un resursi. Atradeejs jau taapat uznjemas par daudz, ruupeejoties par sveshu suni. Tev buutu vinjiem jaanes pateiciiba nevis jaagaanaas forumaa.
Nemot veeraa visu ieprieksh rakstiito- nav briinums, ka sunji muuk prom no taadiem saimniekiem.
30.12.2013 09:48 |

10 gadi
Reitings 128
Reģ: 02.08.2013
Man bija divi gadījumi, kad zog kaķus - tie kaķi nebija nekādas šķirnes, vienkārši skaisti mājas kaķi. Pieļauju, ka kaķi tika zagti, jo viens bija sniegbaltā krāsā un otrs bija ruds ar garo spalvu, abi izskatījās tiešām skaisti.
Pirmo kaķi čiepa sieviete, bija piebraukusi ar auto un kaķi noņēmusi no sētas. Diemžēl kaķi nedabuju atpakaļ, jo neuzspēju izskriet no mājas. Otru kaķi zaga vīrietis, ielīda manā pagalmā, cik noprotu pāri sētai, jo vārti bija slēgti.Toreiz biju mājās ar drauga tēvu un viņš skrēja ārā ķert zagli kamēr es saucu policiju. Rezultātā viņam piesprieda sodu par ielaušanos svešā īpašumā un zagšanu.
Tā kā - zog ne tikai "lētos" šķirnes suņus, bet arī parastus mājas minkas!
30.12.2013 10:24 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Pilnīgi saprotu autores sašutumu, bet pilnīgi saprotu arī tos cilvēkus!

Man nepatīk, ka Tu savu viedokli mēģini pasniegt tikai kā vienīgi pareizo. Turklāt tēmas nosaukums ļoti aizkarošs un te jau daudzas reizes tika minēts, ka tiem cilvēkiem esi tiešām parādā, bet ne apvainojumus. Turklāt var pamanīt, ka Tevī nav cieņas pret pašas vecākiem un skaidrs arī tas, ka suņi ir Tava dzīve, piepildījums, obijs un jā, kaisle. Bet tagad padomā un paskaties no citas puses - ne visiem tas ir (arī man nē), es tiešām mīlu dzīvniekus, palīdzu un savu kaķi loloju, bet... es tagad neiešu apvainot tos, kuri savus dzīvniekus kaut vai stipri arī mīl, bet nerod tajos dzīves mērķi. Un tas nav slikti! Katram savs.

Turklāt par to Maximā ieklīdušo suni un atradēju.. Zini, man jau šķiet, ja cilvēkam gribētos Tavu suni pievākt uz mūžīgiem laikiem, tad viņš arī tas 2 dienas nedotu un neko neteiktu apsargam, bet uzreiz vestu prom. Un Tu te bieži piemini, cik Tavi takši ir fantastiski, kopti un visi tos grib. Tici man - nē. Es takšus, maigi sakot, ciuest nevaru. To es rakstu ne jau tāpēc, lai paustu savu nepatiku pret takšiem, bet tāpēc, lai atspoguļotu vai ja gribi - atspēkotu - Tavas pārdomas par cilvēku vēlmi savākt sev suni. Vienkārši jāpaskatās arī no cita skatu punkta.

Visu pārējo jaumeitenes pateica. Nevar būt tik nepateicīgai un uz ātru roku nosodīt citus, jo Tu nezini apstākļus, kāpēc tie cilvēki nemeklēja saimniekus. Manuprāt, lielākais darbs, ko viņi būtu uzņemušies - RŪPĒTIES PAR TAVU SUNI. Tas jau nav maz! Zinu, ka sirds sāp, jo suns taču Tavs un Tevī uz karstām pēdām vārās dusmas un agresija, bet tā mēdz gadīties. Un tiešām ir trakāk, ja cilvēki vienaldzīgi paiet garām vai nodara pāri dzīvniekiem.
30.12.2013 10:48 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Īsti nesapratu kā konkrētie cilvēki var iedalīties pie bezatbildīgajiem un riebīgajiem, jo tādi cilvēki nekad nevestu suni pie vetārsta, netērētos un vispār nepieņemtu mājās svešu suni. Tomēr pārāk skaļi vārdi. Un šī tomēr nu nekādi neiekļaujas zagšanas listē stāsts.
Man gan nesen bija jautrs pasākums (tiesa gan mūsu pusē zog izteikti mazās šķirnes suņus un nevis tos, kas noklīst, jo tas ir neiespējami, bet acu priekšā.) Tā arī man sanāca, ka onka suni 10 m attālumā no manis paķēra azotē un skrēja projām , es ar siksnu pakaļ (skats bija iespaidīgs) un kliedzu cik spēka, beigās panācu un atdabūju suni atpakaļ... kaut ko tādu pirmo reizi piedzīvoju, cerams arī pēdējo!!!
30.12.2013 11:15 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Harmony, piedod, bet es nevaru nostāties Tavā pusē! Ja jums pazuda suns, tad jums būtu jādara viss iespējamais, lai atrastu savu suni, nevis jāpārmet citiem cilvēkiem, ka tie nedara visu iespējamo, lai atrastu īpašniekus pieklīdušiem sunīšiem! Vēl piedevām, ja suns pazūd laukos, kā Tava tēva suns, tad atrašanai vajadzētu būt vēl jo vieglākai - jāapbraukā kaimiņi, jāizplata ziņa pa visu apkārtni, ka jums pazudis suns, lai ir lielāka iespēja to atrast!
30.12.2013 13:55 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
DIO

Kur šitādas šausmas notiek?
30.12.2013 14:00 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Tev pazuda suns, tu arī meklē! Pilnīgi absurdi šķiet, ka tu gaidi, lai viņi līmē lapiņas par atrasto suni, tas jādara tev pašai!!!
30.12.2013 14:07 |

Reitings 4703
Jolly_Angie,

katrā valstī šādi dīvaiņi ir.. tas ir liels bizness, gluži kā citi nelegālie biznesi. Mums tādi svešie rajonā, kurā dzīvoju reti ieklīst, bet nu gadās..no tā nav neviens pasargāts, man tagad suns tikai siksniņā.. arī tad vēl skatos pa labi un kreisi kas notiek.
Dzīvnieki tiek zagti pārdošanai, naudas izspiešanai (šīs ir īpaši populārs Romā - kur pēdējais trends ir mini brūnie pūdelīši) Protams dzīvnieku ķeršana uz ielām priekš labarotijām veikt eksperimentus ir ikdiena..
30.12.2013 14:13 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
DIO
Jautāju, jo nobijos, ka sācis uzdarboties kaut kāds trakais. Protams, ka par suņu zagšanu esmu lietas kursā, bet, ka šitā pilnīgi acu priekšā... Priecājos, ka panāci to kretīnu.
Nesen bija gadījums, kad atradās pirms 8(!) gadiem nozagta šķirnes kuce (šķiet kaut kāds buldogs), kas bija nozagta un izmantota, kā kucēnu ražojamā mašīna. Pēc tam novārdzināta izmesta uz ielas, ieraudzījusi vecos saimniekus, kuce, kaut paiet nevarēja, no priekiem sākusi lēkāt. Briesmīgs liktenis suncim-tik daudz pārdzīvot.

Harmony- pastāsti, vai viss kārtībā.
30.12.2013 16:06 |

Reitings 4703
Jolly_Angie,

OMG... šitais gan ir briesmīgi ...
taču aizvakar biju zoo veikalā un lielāko daļu dienvidu zemēs dzīvniekus nevis pārdod no mājām (kas vēl ir reģistrējušies kādos suņu klubos), bet tie kucēni (nezinu no kurienes nāk) tiek pārdoti veikalos zoo, gluži kā kāmīši un citi dzīvnieki. Tas pats ar kaķiem. Man jau liekas, ka viņi algo tos zaglīšus tieši buldoga piemērs liekas... jo pases nav īstas, par potēm nevar būt drošs, vecākus neviens nevar atrādīt.. utt
30.12.2013 16:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits