Bezatbildīgie,riebīgie cilvēki!

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Šoreiz tēma par dzīvniekiem,tā kā visām,kam sāpēs par dzīvniekiem ir neizprotamas vai vienkārši vienaldzīgas rekomendēju tālāk nelasīt.

Esmu pamatīgi sacepusies.Tētim 18. decembrī no pagalma pazuda suns-rotveilers.Es par to uzzināju tikai nedēļu pēc tam,kad suns jau bija prom(nedzīvoju ar tēvu),bet nu nolēmu tomēr sludinājumu ielikt-mazums atrodas.Atradās arī.24. decembrī rotveilers pieklīdis kādas mājas pagalmā,esot traumēts, briesmīgi izvārdzis.Cilvēki aizveduši vakar pie vetārsta.Viss super,ja neskaita,ka par to,ka atrasts suns man zvanīja nevis atradēji,bet vetārsts pie kura suni veda un atradēji nav ielikuši nekur sludinājumu vien draugos galeriju ar nosaukumu "Ziemassvētku dāvana".Nu radās iespaids,ka neviens pat negribēja suni atdot,jo kad ieradāmies pakaļ uztaisīja baigo traci un izlamāja kāds suns šausmīgā stāvoklī un pataisīja tēvu par mežoni,kas suni novārdzinājis un aizvedis aptuveni 20km no savas mājas ziemst viņu pagalmā.(domāju gan,ja nedēļu klimst bez ēšanas,ka suns nav diezko labā stāvoklī)Nu labi,velns ar viņu,suns ir mājās un viss kārtībā.Tikko bijām atbraukuši mājās,piesēdos iedzert tēju-zvana mamma,esot pazaudējusi suni tikko!
Dusma,suns bija mans 5,5 gadus,atdevu pirms 4 mēnešiem,jo sāka kauties ar manu otru suni.Nobijusies no salūta un aizmukusi.5 cilvēki viņu meklējām,es ar riteni visu ciemu izbraukāju krustu šķērsu-nav,kā zeme būtu aprijusi.
Neko,atmetam uz šovakaru cerību atrast.Masīcai mamma strādā maximā,šī saka,ka veikalā bijis ieskrējis tāds suns,kaut kāds vīrietis savācis,iedevis apsargam numuru ar tekstu,ka ja 2 dienu laikā pie viņa nepieteiksies saimnieki vedīšot uz laukiem!Par šo man vislielāka dusma!
Bļāviens,aks tie par stulbiem cilvēkiem,kas maximu uzskata par sludinājuma dēli?Ja tur nestrādātu šodien tā mana tante,man prātā neināktu maximā jautāt pēc pazuduša suņa,nekur citur sludinājumi joprojām nav salikti-tātad cilvēks ķekša pēc paziņojis apsargam,droši vien ar cerību,ka neviens nepeiteiksies,jo suns tiešām ir forš,ļoti mīļš,maziņš un lai arī tūlīt jau 6 gadi izskatās pēc kucēna.Kur tad paliek mēģinājumi atrast suņa saimniekus un tikai tad,kad tiešām nesnaāk savākt sev?Divas dienas?Suņi reizēma trodas pēc mēnešiem!Turklāt šims sunim ir reģistrēts mikročips,suns oficiāli ir uz mana vārda,bet te viens paziņo,ka ja divu dienu laikā neviens maximā to nemeklēs viņš viņu savāks sev-atrasts nav zagts!
Dusma!Nu kas ir ar tiem cilvēkiem?Labi,kam negadās suni pazaudēt(nosodāmi,protams,un es jau uz māti sabļāvu),bet kāpēc ir jāmēģina piesavināties sveši suņi pat nemēģinot atrast,kam tie pieder?Šovakar pazudusī taksene ir labi kopta,spožu spalvu,nu acīmredzams taču,ka suns nav pamests,ka tam ir īpašnieks,bet nē,necetīsies tak sameklēt kam tas pieder,bet savāks sev!Vai tiešam sunim jāiemontē mūsdienās GPS,lai būtu pārliecība,ka to varēs atrast un kāds,kas sagribēs to vienkārši nepievāks?
29.12.2013 00:48 |

Reitings 495
Reģ: 16.11.2013
Nu es nezinu, es nekad negribētu piesavināties sev svešu suni. Neizprotu arī kā tā var darīt - tas taču tas pats kas zagt. Dzīvnieciņš taču nav manta, varbūt pat ilgojas pēc saimniekiem.
Ja jau cilvēkam pietiek laika savākt suni, tad jau baigi smagi ir izlikt sludinājumus. Ķipa vieglāk iekrāmēt mašīnā un aizvest sev uz laukiem :D
Ak dieniņ :D
29.12.2013 01:35 |

Reitings 1997
Man reāli sāp par to takšsuni!Tas ir mans suns no manu 15 gadu vecuma,es viņu raudādama atdevu mammai,jo man vienkārši nebija citu variantu,jo viņa pēkšņi palika agresīva pret citiem suņiem.Atdevu mammai,jo starp mums ir vien 2km,vienmēr varu pie savas meitenes aiziet,samīļot,redzēt,ka ar viņu viss ir kārtība.Es zinu,ka esmu izdarījusi visu,lai pazušanas gadījumā suns būtu viegli atgriežams,bet te ir skaidri redzams,ka cilvēks vienkārši viņu gribēja savākt sev un tā ir tīrā laime,ka es vispār uzzināju,ka viņa tajā maximā bija!Man tāda rīcība nav saprotama!Nu tak ir redzams,ka suns ir kopts un mīlēts!Tas ir tā pat kā pievākt sev nozaudējušos bērnu,pat necenšoties atras vecākus.Mums viņa ir ģimenes loceklis,nevis tikai suns.Saprotu,ka slikti ir pazaudēt suni,bet nejau viņa no tās mammas kaut kur muka,bet vienkārši sabijās no salūta trokšņa.Kāpēc netiek savākti citi suņi,kas regulāri klejot pa Iecavas ielām nepieskatīti,bet tādu miniatūru taksi savāc pāris minūšu laikā un pat nepiepūlas atrast īpašniekus un nekas,ka suns raud(un es zinu,ka viņa raud,ja blakus nav neviena pazīstamā) un ka raud tie,kam suns ir mīļš.
29.12.2013 01:37 |

Reitings 1997
Mis Take.Kādu trešo suni?Pazudušais suns ir mans pirmais suns!Es paņēmu otro suni,lai viņai nav garlaicīgi,jo suns ir bara dzīvnieks,pusgadu viņa ar šo suni arī veiksmīgi nodzīboja,pēc tam pienāca trešais suns šādā stāvoklī

un šeit man enbija variantu meklēt īpāšnieku,jo īpāsnieks man suni šādi atdeva.Uz nāves sliekšņa,suns bija tādā badā,ka uz ielas rija lapas un benčikus,kunģis pilnībā apstājies no bada.Slimu suni,protams,nevienam atdot nevar,kamēr ārstēju iemīlēju un nespēju atdot kādam citam,turklāt suns oficiāli skaitījās un badinātājas vārda,tikai pēc 13 mēnešiem izdevās nokārtot formalitātes.Pirmā sune Nellija veiksmīgi arī ar šo kompāniju nodzīvoja kā viens vesels.Viņas trīs bija kā viens liels tikai uz 3 daļām,visur gāja kopā,kur viena tur visi,gulēja vienā čupā,kas notika Nellijai,es nezinu.
http://s017.radikal.ru/i411/1312/f7/ec8a33818c67.jpg
Man vienu dienu zvanīja māsīca un teica,ka Nellija esot sakāvusies ar Fantu(suns,ko paņemu kā kompanjonu viņai).Fanta bija labi kārtīgi padīrāta,jo ir maiga rakstura,pretī nedod,pat ar jenotu mākslīgajā alā iet bučoties.Nellija pasāka gulēt atsevišķi,ar abām pārējām kontaktu neveidoja,uzbrukumi no viņas puses atkārtojās.Tapa skaidrs,ka viņa nav laimīga ar divu suņu kompāniju un par cik ne Fanta,ne trešā pieņemtā Fantas māsa Fēra ar mammu nav sevišķi labi pazīstamas,tika nolemts,ka prātigāk būs pie mammas atstāt konflikta iemeslu Nelliju,jo pie mammas viņa tomēr nodzīvoja vairāk kā 3 gadus,ir jau pazīstamas un tā.
Es suņus,it sevišķi savus,mīlu ārkārtīgi un nevienam te nebūtu jāšaubās,ka es kādu esmu atdevusi sliktu nodomu vadīta.Suņi tā ir mana dzīves jēga.Savas suņu mīlestības dēļ esmu cilvēkos pat ļoti nesaprasta.Ome vēl šodien smējās,ka es uztraucos,ka Nellija ir pazudusi un nekas,ka it kā taču ir numurs no tā cilvēka,kas viņu paņēma.Nemaina manu uztraukumu.Un mani reāli padara dumsīgu tas,ka cilvēki pat necenšas noskaidrot suņa īpašnieku.

Vai nopietni daudz tādu,kas savāktu svešu suni un necenstots visos veidos noskaidrot vai kāds to tomēr nemeklē?Pie manis ir kādreiz nonācis pazaudējies kucēns.Es to pieņēmu,bet cītīgi meklēju īpašnieku un atradu.Nelaimes gadās,it īpaši svētku laikā,kad šauj salūtu,daudzi suņi no tā sabīstas un bailēs aizmūk.
29.12.2013 02:02 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Tu visu nakti rakstīsi memuārus par saviem suņiem? :D
29.12.2013 02:09 |

Reitings 495
Cik skaisti suņi :) Tajā bildē kur visi trīs :)
Kurš no viņiem ir kurš?
29.12.2013 02:24 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Kādu trešo suni?Pazudušais suns ir mans pirmais suns!Es paņēmu otro suni,lai viņai nav garlaicīgi,jo suns ir bara dzīvnieks,pusgadu viņa ar šo suni arī veiksmīgi nodzīboja,pēc tam pienāca trešais suns šādā stāvoklī
kádu tresho suni? nu pati tachu mini ka sunji ir trís. vnk saku, ka pirms njem 3 dzívnieku shaurá telpá ir jádomá, vai sadzívos/pietiks vietas utt. saprotu, ka 3 suns náca negaidíti un kopjams, bet vienalga. logiski, ka pirmá suníte greizsirdíga, un tu tiec no savas valjá, atdodot mammai, nevis mégini rast veidu, ká visiem sadzívot.
29.12.2013 02:29 |

Reitings 495
kádu tresho suni? nu pati tachu mini ka sunji ir trís. vnk saku, ka pirms njem 3 dzívnieku shaurá telpá ir jádomá, vai sadzívos/pietiks vietas utt. saprotu, ka 3 suns náca negaidíti un kopjams, bet vienalga. logiski, ka pirmá suníte greizsirdíga, un tu tiec no savas valjá, atdodot mammai, nevis mégini rast veidu, ká visiem sadzívot.

Tu dīvaina esi? Kas tur ir tik loģisks suņa greizsirdībā? Tač teica, ka pirms tam sadzīvoja!
29.12.2013 02:35 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Donata,vai tev ir zināmi daudz lauku cilvēki,kam suns ir ar kaklasiksnu un tel. numur pie tās?Diez vai.Lileākai daļāi tie vnk staigā brīvi pa teritoriju vai ir piesieti.

nu tad lai staigā brīvi un pazūd, ko man vēl ieteikt. tel. nr. un siksnu uzreiz var redzēt un skaidrs, ka sunim ir saimnieks.
diemžēl nav tāda likuma ziņot par atrastiem suņiem...
29.12.2013 02:36 |

Reitings 3146
Bet ir likumi par dzīvnieku turēšanu, kas autorei būtu jāzin.
29.12.2013 02:38 |

Reitings 1997
Iena paldies.No kreisās-Fanta,Fēra,Nellija.
Mis Take,atvaino,bet viņa ar šo kompāniju sadzīvoja pusotru gadu šķita pat laimīga,ka vairs nav viena.Nu nezinu,kas viņai notika,vēl tagad,kad aizeju ar abām pie mammas uz viņām rūc un it nemaz nav laimīga,kaut iepriekš tak bija priecīga,ka vairs nav viena.Un neatdevu es viņu svešam cilvēkam.Kā es varēju paredzēt,ka pēc pusotra gada,Nellija vairs negribēs kompāniju?Viņai līdz tam nebija nekādu pretenziju pret citiem suņiem,gulēja visas čupā,nu super draudzīgas un burtiski vienā dienā viss mainijās.Vienīgais veids sadzīvot būtu bāžot Nelliju būrī,bet tā nav dzīve.Viņa ir radusi gulēt gultā un iemest būrī pēc 5 gadiem nav cilvēcīgi(viņa tādu nav pat redzējusi),tad labāk pie mammas,kuru viņa pazīst un kura var saglabāt ierasto dzīvesveidu.
29.12.2013 02:41 |

Reitings 5261
nu labi pirms tam sadzívoja, bet tad sáka plésties un kost- tavuprát tas ir normáli? un risináms savu suni atdodot citam? drízák dívaina esi tu, Iena , ja uzskati, ka ir normáli savu dzívniecinju atdot.ja ne greizsirdíba, tad kas cits sunítei sagája galvá, mani draugi/pazinjas tádas problémas risina citádi. ir kinologi, ir sunju skolas.

man kakjis péc operácijas piechurája visu gultu un pusi skapja, es izsviedu matraci, paklájus un drébes nevis kakji. un ilgi nomocíjos, lai dabútu vinjas prátu kártíbá, un tas man izmaksája daudz, un drébju zhél, jo neatmazgájás. man bija iespéja kakji atdot, bet es problémas tá nerisinu.
29.12.2013 02:43 |

Reitings 495
diemžēl nav tāda likuma ziņot par atrastiem suņiem...

Varētu padomāt, ka cilvēcība kā tāda neeksistē.
29.12.2013 02:44 |

Reitings 5261
nu protams, paldies Dievam tu vinju neiebázi búrí! es piem, ljoti gribu otru kakji, bet zinot, ko var sastrádát mana kakje, es saprotu, ka nav práta darbs pirkt otru. savas kakjes délj no tá ir jáatsakás.

un starp citu, kaklasiksna ar tel numuru ir ljoti laba lieta, árzemés pársvará visiem sunjiem ir ne tikai chipi, bet arí piekarinji ar várdu un tel. numuru.
29.12.2013 02:47 |

Reitings 1997
pure heroin,šos likumus es zinu.Par tēvu es nekomentēju,esmu vairākkārtīgi viņu lamājusi,ka viņam nav nekā,kas suņus ierobežotu un ka tā nav pareizi.Tagad solījās to suni,kas bija pazudis vadāt laukā pavadā un celšot voljēru.
Par mammu jau izteicos.Es nesaprotu kāpēc suns centrā pie šosejas bija bez pavadas,es 15 gados to suni pieskatīju labāk kā viņa savos 36,tiešām paldies Dievam,ka es zinu,kur viņu meklēt,atdošu mammai garo flexi pavadu un cerēšu,ka man šitāds stress vairs nebūs jāpiedzīvo,goda vārds viņu sist gribās.Nekas,ka es viņu esmu atdevusi,tas suns man tā pat ir nenormāli mīļš un es nezinu,kur likties no tā stresa,ka viņa nav mājās.Un nelīdz doma,ka viņa tomēr ir siltumā,jo risks viņu pazaudēt pavisam bija TIK liels un pārmetumi sev tik lieli,jo es zinu,ka man viņa nekad nepazustu.Viņa mani vienmēr ir respktējusi un pēc pirmā "stāvi!" sastinga kā statuja.Man reāli sāp,jo viņa man ir kā bērns.Man visi mani suņi ir kā bērns un jebkura nelaime šāusmīgi sāp,bet nekad nav bijis tā,ka es nezinu kur atrodas mans bērns un vai viss ir kārtībā.Cilvēkiem tas parasti liekas stulbi,bet man tā tiešām ir.Šovakar dzeru,lai kaut nedaudz atlaistu nervus un diezvai izdosies aizmigt kamēr viņa nebūs pie manis.
29.12.2013 02:55 |

Reitings 153
Reģ: 07.09.2013
Tu vispar komentarus uzklausi,vai tikai izveidoji diskusiju lai paslavetu savus taksus??? Un beidz malt vienu un to pasu ,ej uz kkadam sunu domubiedru grupam un stasti kadi ir tavi suni tur.
29.12.2013 03:00 |

Reitings 1997
Mis Take,pirms es ņēmu 2. suni viņai nebija problēmu ar citiem suņiem.Satika ļoti labi,spēlējās ar tiem.Bija ļoti priecīga,kad atvedu kucēnu.Kucēns saslima,palika klīnikas stacionārā,viņa pārdzīvoja, 3 dienas neko neēda,kamēr neredzēja Fantu.Priecājās arī par Fēru

Vai tiešām redzot šādu foto Tev rodas ideja,ka suns nebūtu laimīgs,ka viņam ir kompānija?Šis foto ir uzņemts gadu pirms viņa palika agresīva.Nekas te neliecina,ka viņai varētu nepatikt citi suņi.Es tev saku,ka es nezinu,kas notika.Nu vienas dienas laikā viss mainījās!Viņa sakāvās ar Fantu,pasāka gulēt no viņām atsevišķi,pastaigājās atstatus.Nu tā kā starp cilvēkiem-sastrīdējās un viss,viņa viņas vairs viest nevar.Stingrā uzraudzībā neko nedara,bet tiklīdz neviens nepieskata metās kādai virsū un tas viss pēc pusotra gada draudzības.Nu nav iespējams šādas lietas paredzēt un ne es tur vainīga,lai mani pavainotu,ka es suni atdevu.Es tak viņu svešām neatdevu,bet sev un sunim tuvam cilvēkam.
29.12.2013 03:08 |

10 gadi
Reitings 1002
Reģ: 24.09.2010
Jūtu, ka šonakt sapnī man rādīsies tikai takši un rotveilleri un riebīgi un nelietīgi cilvēki.
29.12.2013 03:08 |

Reitings 3146
Šovakar dzeru,lai kaut nedaudz atlaistu nervus un diezvai izdosies aizmigt kamēr viņa nebūs pie manis.

Viss skaidrs! :D
29.12.2013 03:12 |

Reitings 1997
Camilla,es te vispār ierados,lai runātu par cilvēkiem.Man piesējās,neko nezinot,ka es suni esmu atdevusi,loģiski,ka es aizstāvu sevi,ja mani pataisa par bezatbildīgu mežoni.
Tēma vispār ir par riebīgiem cilvēkiem,kas nerēķinās ar citu cilvēku un dzīvu būtņu jūtam.
29.12.2013 03:13 |

Reitings 1997
pure heroin,es neesmu tik ĻOTI dzērusi,lai nesaprastu,ko runāju.Šampja glāze,lai nomierinātos man skaitās dzeršana :)
29.12.2013 03:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits