Vienā no Ziemassvētku davānām esmu atradusi burciņu ar ziedputekšņiem (tādas kā granulas). Pameklēju googlē, it kā esot kaut kas ļoti veselīgs, bet informācija par to kā un cik daudz lietot ir dažāda un līdz ar to neskaidra.
Esmu pārliecināta, ka alerģiju uz bišu produktiem man nav, tāpēc gribu to ziedputekšņus pamēģināt.. Tātad mans jautājums... Vai jums ir šāda pieredze un kā jūs to darāt?
Mazliet ne par teemu, bet es atceros, ka pamatskolaa ar klasi bijaam uz Rujienas saldejeuma fabriku un tur mums deva pagarshot dazhaadus saldeejumus. Viens no tiem bija parastais ar ziedputekshnjiem. Taa ir vieniigaa reize manaa muuzhaa, kad pie taada tiku, un manaas atminjaas tas joprojaam ir visgarshiigaakais saldeejums, kas jebkad ir kusis manaa mutee Taa, ka varbuut samaisi kaadu teejkarotiiti ar plombiiru.
Ja izskatās kā granlas,tad iespējams, tā ir bišu maize. Pat vēl efektīvāka,kā ziedputekšņi (mazi dzelteni graudiņi). Es tējkaroti ieberu mutē un uzdzeru ūdeni,savādāk sevī iedabūt nevaru.
Nu manai saprašanai tie ziedputekšņi ir nepieņemami. Man tas asociējas ar putekļu ēšanu, visa mute pielīp ar kko neizkūstošu.
Pieminētais saldējums ar ziedputekšņiem arī man likās galīgi garām. Ķeksēju ārā tās daļas, kur bija pliks plombīra.
Oij manam draugam tās ziedputekšņu granulas garšo, ēd vienkārši ar tejkarotītēm neko neuzdzerot Arī es esmu pagaršojusi, bet man tā nepārāk garšo, nu vismaz par nekādu gardumu to neuzskatu