Kaapeec taa?

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Vakar atkal ar savu Francijas draudzeni iegaajaam teemaa ,kura neliek mums miera...Saakaam runaat par to,kaa lai paarliecina Latvijas iedziivotaajus,ka pasmaaju produkti noteikti ir labaaki,veseliigaaki,kaa ievestie.Aizrunaajaamies par to,ka liekas visi beeg no pasmaaju dizaineru lietaam arii.Reti cilveeks pirks Latvijaa razotas kurpes,dreebes ,somas uttKaapeec taa notiek?
Te atkal visi meklee tos Eiropas labumus!!!Vai pasmaaju liekas neinteresants,sliktaaks?
22.12.2013 17:28 |

Reitings 549
Reģ: 22.12.2013
Ir latviesu dizaineriem ari feini darbi, vel tagad mazliet pardzivoju, ka nenopirku vienu bluziti, ko redzeju Vecriga vasara. Un aksesuari ari ir originali, vienmer kaut kas tads ar odzinu. :) Partika gan tada ka visur, ipasi lielo razotaju. Man skiet, ka vislielaka burviba ir tiesi mazo razotaju produktos, kuri taja produkta ielikusi sirdi un dveseli, un vienalga, vai ta ir medus burka, maizite vai vins.
22.12.2013 19:56 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Viss ir pavisam vienkārši - latviešu produkcija nespēj apmierināt manas prasības. Jā, kad eju uz tirgu, es skatos, lai gaļu, olas un dārzeņus nopirktu no kādas zemnieku saimniecības stenda, bet ar to arī mana uzmanība Latvijā ražotām lietām beidzas. Latvijā ražoti apģērbi un apavi? Rita un Elegants? Nu nē, tas nav man.
22.12.2013 20:03 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Es iespēju robežās cenšos pirkt LV ražotu, piemēram, kosmētiku (Madara, Bio2You, Kiwi utt.), tāpat arī pārtiku lielveikalā.

Bio2You nav LV ražota kosmētika. Firma pieder latviešiem, bet tā tiek ražota Itālijā.

Manuprāt viens no iemesliem, kāpēc cilvēki neizvēlas Latvijā ražotas lietas, ja neskaita pārtiku, ir tāds, ka pastāv stereotips - ražots Latvijā noteikti ir dārgs. Vēl iemesls varētu būt tāds, ka daudzi nemaz nav informēti par LV ražotu produkciju vai arī tā ir grūti pieejamas - ir speciāli jābrauc uz Rīgu, lai apskatītu klātienē latviešu dizainētu un ražotu apģērbu, mēbeles u.t.t.. Es pat neteiktu, ka cena šeit spēlē tik ļoti lielu jomu, jo bieži vien citur ražoti apģērbi maksā tik pat, cik QOOQOO vai ZIB ražotie. Par piemēru var minēt arī Ogres trikotāžu, Lauma lingerie un Rita.
22.12.2013 20:06 |

Reitings 16208
Madonna ar lozmeteeju-es aiznesu uz darbu pagarsot muusu Latvijas piparkuukas un visi bija baigaa sajuusmaa!!!
Es vienmeer atceros to interesanto meeteli,kas bija vienaa zurnaalaa-mugurpusee bija taada ka aplikaacija-sievietes stilizeets kermenis...!Man tas meetelis taa iespiedies atminaa!Neko pat tuvu nekad nebiju redzejusi-tik interesants!!!Zeel,ka neatceros maakslinieces vaardu!
Atvedu no Latvijas parastu koka deeliiti-tik labi iederaas manaa virtuvee-parasts koka deeliitis ,uz kura salieku sieru mazaas skeeliitees ,kaa uzkodinas!!!Vareetu buut klavas koks?
22.12.2013 20:08 |

Reitings 1051
Atvainojos, ka atkārtojos par Bio2You, nebiju izlasījusi visu diskusiju.
22.12.2013 20:09 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
natural_girl, cik nu stereotipi, vienkārši ieej veikalā un redzi, cik kas maksā, arī internets dara brīnumus, tici vai nē, bet vairs nav jābrauc uz Rīgu, lai apskatītu visu, arī citās pilsētās ir iespēja apskatīt/aptaustīt pašmāju darinājumus, tā ka - runa nav par informētību lielākajā daļā gadījumu, bet tieši par cenām, kvalitāti un gaumi.
22.12.2013 20:11 |

Reitings 7743
Emmanuelle, ko tad viņa domā darīt? Brauks un lūgsies vai draudēs, lai pērkam Latvijas preces? Dzīvojot ārzemēs jau ir viegli runāt un spriest, kas un kāpēc. Nevienam taču nav liegts pirkt Lv preci, kas gribēs - pirks, kas negribēs - nepirks.
22.12.2013 20:13 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ai, vispār, kad zina to virtuvi tā lielā latvju sāpe kaut kā pāriet. Piem. Tukuma Baltais EKO jogurts. It kā ražots LV, bet kā mēs zinām, LV bio piena praktiski nav, kas būtu sertificēts, galu galā tāpat to ieved no Polijas un sapako te. Tad, kāpēc man būt patriotei? Kur sākās un, kur tas beidzās, kur ir robeža tam ražots LV?
22.12.2013 20:14 |

Reitings 1051
marchixa, jā ir internets, bet lielai daļai patīk pirms iegādes apģērbu uzmērīt, aptaustīt. Jā, es piekrītu, ka ir amatnieki un dizaineri, kuri saliek savai precei astronomiskas summas, bet ir iespējams atrast apģērbu arī pa pieejamām cenām. Pirms kādiem 3 gadiem pirku Ritas topiņu, kurš maksāja 3 Ls, bez atlaides. Man jau šķiet, ka tā nav astronomiska summa.
Es tik un tā palieku pie tā, ka liela daļa vispār nav informēti par LV dizaineriem, kaut vai tāpēc, ka nelasa žurnālus un neseko līdzi modes aktualitātēm. Arī es noteikti nezinu daudz Latvijā ražotu produktu. Kaut vai par tādu Attirance kosmētiku uzzināju pirms neilga laika, kaut šis zīmols jau ir 10 gadus vecs.

_paris, tad jau var strīdēties par lielāko dažu LV ražotu preču, jo kosmētikas ražošanai arī ieved izejvielas no ārvalstīm.
22.12.2013 20:23 |

Reitings 3084
Ai, sāku skatīties Jansones kolekcijas. Viss, gribu vienu kleitu un mēteli. Vismaz piemērīt gribētu. Labi, ka cenas vēl neaplūkoju :D
Zini, Emannuelle, kur slēpjas latviešu trumpis? Mēs esam cilvēki multimākslinieki :) Tāpēc jauktā ģimenē latviešu sieviete tas ir tāāāāds bonuss! Ko tik mēs nedabūjam gatavu...
22.12.2013 20:26 |

Reitings 13796
Es nestrīdos, es domāju, kur ir tā robeža. Par kosmētiku es maz zinu, mans lauciņš ir pārtika un tās aizkulises, es varu spriest un izteikt, ko tikai par šo tematiku. Es maz skatos uz to leibu ražots LV, bet es zinu, ka citi ļoti un tāpēc domāju, cik tad korekti ir teikt, ka pērku tikai LV ražojumu, ja vēderā tam Polija vai cita valsts? Protams, no ražošanas viedokļa tā ir veiksme tāpat, jo tiek dots darbs cilvēkiem šeit.
22.12.2013 20:27 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Nu tas viss ir tāds apburtais loks. LV ražot preci ir dārgi, ekonomiskie apst. slikti, līdz ar to konkurencē uzvar preces ar zemako cenu, kas tiek ražotas citur.
Galu galā biznesā galvenā ir peļņa un uzvar viskonkurētspējīgākais.
Man drīzāk ir tā "sāpe" par to, ka it kā jau varējām un bija priekšnosacījumi mums uzņēmejdarbībā/ražošanā būt vismaz tās pašas Lietuvas līmenī, bet beigās viņi mūs vēl slauc.
Neesmu nekāda ekonom. eksperte, saprotu, ka viss ir daudz sarežģītāk nekā izskatās, bet tiešām gribētos, lai lv būtu attīstītāka ražosana/uzņēmejdarbība, jo tai pašās kaimiņvalstīs tā ir augstākā līmenī, kā man šķiet.
22.12.2013 20:33 |

Reitings 67
Reģ: 28.04.2013
Parasti, ja ir pašmāju, tad loģiski domājot, tam ir jābūt lētākam nekā ievestajam. Pie mums, protams, tas taču tā nav, jo maz ražo un valsts arī maziņa. Skumji, protams, arī skatoties šī aspekta dēļ, mēs pērkam visvairāk ievestās, kaut gan mums jau nemaz neražo daudz, lai būtu pat izvēle..Par produktiem vienīgi jā, es labāk vietējos pērku, piemēram, esmu ļoti iecienījusi jogurtus lakto bez piedavām - dabīgos :). Tie mani priecē. :)
22.12.2013 20:54 |

Reitings 16208
Runaajot par manu pariizieti-vina jau ir izgaajusi pasaulee ar maakslu!!!!Tas man lielaakais prieks.Vina ir iemuuzinaata arii maakslas graamataa....tas taa!:)Mans lielaakais prieks ir tiesi tas,ka vina savu miilestiibu uz mazo Latviju grib ielikt taadaa bizness,kur meeginaas kaut ko uzsaakt ar tiesaam tiiriem produktiem-kaa Baldones duunas utt,tad arii ar eedienu -meeginas pieraadiit to,ka laikam neko nevajag daudz,bet noteikti peec iespeejas tiiraaku...Tas taa iisumaa!
Laikam ilgie gadi Francijaa ir likusi aizdomaaties par to,ka arii mazo Latviju var ievirziit pareizaa gultnee,tikai jaasaak riikoties!
22.12.2013 21:02 |

Reitings 13796
Emmanuelle..pareizā gultne? Visus produktus var dabūt. Ir gan super tīri, gan bio produkti pieejami. Tas, ko tava francūziete grib darīt ir hobijs visticamāk, neba viņa lielo naudu ar to nopelnīs. Problēma slpējas tajā, ka tiem super tīrajiem produktiem ir 1) ļoti neilgs best before , kas patērētajam nemaz nepatīk, 2) cena - labi produkti maksā attiecīgi. Cik daudziem šeit ir tā nauda? NU es tev avrētu patiekt cik LV patērētājs gadā apēd bio produktus. To sauc - nice to have lielveikalā, bet reāli cilvēkiem nav naudas un ēd to, kas ir un var nopirkt. Ja grib ēst lēti un dabiski tad jāsoļo uz naturālo saimniecību vai jāpelna vairāk. Diemžēl. Mēs te varam spriedelēt cik skaisti ir pirkt LV preci, visu dabisku, bet reāli pirkspēja ir kāda? Protams, kāda teiks - tirgus, bet nu neba jau arī tirgus ir tik svēts. Prioritātes? Varbūt, bet ne visiem ir iespēja pat izvēlēties.

Protams, tas nav loģiski un pareizi, ka ir jāmaksā 2x vairak par dabīgumu, bet tā tas ir. Man pilnīgi dusma rauj, ka tik daudz kur ir E621, pilnīgi legāli..Bet, ja es būtu tajā pusē, ja es ražotu un E621 man nodrošinātu apgrozījumu x2, jo cilvēkam tas nomāc citas garšas, nevar apstāties ēst, es varbūt arī pieliktu, kas zina. Grūti nosodīt teiksim Ķekavas marinētās vistiņas. Garšo tiešām labi pie tam, bet saprotot, kāpēc.. Tā ir plaša tēma un tas neaprobežojas ar - man patīk lins, dabiskums un margrietiņas pļavā. Ne jau no kaut kādas sievietes mainīsies cilvēku izvēles, JA tās nosaka maks
22.12.2013 21:11 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Pilnīgi piekrītu _paris. Emanuelle, neapvainojies,bet bieži vien Tava domāšana ir "man patīk lins, dabiskums un margrietiņas pļavā". Tev domāšana jau ir cita un līdz galam vidējā latvieša dzīves rutīnu Tev nesaprast.
22.12.2013 21:23 |

Reitings 13796
Mums bija tāda pati doma. BIO produkti, cik skaisti, vai dieniņ un garšīgi. Tikai brīdī, kad tas nonāk plauktā, tu ieraugi cenu, paiet gads un principā galus kopā salvikt nevar, jo NAV, kas pērk. Stāvi, dod degustēt, nāk omītes un saka, cik garšīgi, paskatās cenu un aiziet gandrīz ar asarām acīs. Man pat bija kauns. Par ko var vispār runāt? Tā ir tāda mūsu, veiksmīgā, vidēja slāņa izprieca, e spēŗku visu dabisku. Es zinu, ka tas izklausās depresīvi, bet nu tas, ko es redzēju tajā laikā, pirms gada, tieši tā arī bija. Un par to liecina viss. Arī lielveikalu mērķi. Šogad pat konkrēto projektu izmeta, jo dabiskums ir par dārgu.
22.12.2013 21:28 |

Reitings 16208
The one-varbuut taisniiba....bet viens man ir skaidrs ,visu man vajag loti ,loti maz,bet peec iespeejas veseliigaaku....!Mana domaasana noteikti ir cita,runaajot par vaardu savienojumu-"veseliigs dziives veids"!!
22.12.2013 21:31 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Es nepiekrītu, ka Latvijas produkti ir labāki par, piemēram, Polijas. Audzējot augļus un dārzeņus tiek izmantotas tādas pašas ķīmijas, ja ne vel trakākas. Tur nav nekas diži labāks. Tas ir vecmodīgs uzskats, ka savējais ir pats labākais. Nu nav tā. Varbūt tur eco produkti utt., bet tie jau atkal nav visur pieejami un nav tik lēti.
Un ieej tajā pašā Creative Latvia un paskaties kādas astronomiskas cenas ir par īsti neko.
Ok, ir daži uzņēmumi, kurus es atbalstu utt., bet nevajag jau vispārināt, ka savējie ir visur vislabākie.
22.12.2013 21:42 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
ja ir pašmāju, tad loģiski domājot, tam ir jābūt lētākam nekā ievestajam

Nu nav taisnība. Piemēram, dārzeņi. Tajā klimatā, kur tas tomāts aug uz klaja lauka, tas pavasarī būs lētāks ar visu brauciena cenu, nekā Mārupē siltumnīcā (apkure!) audzētais.
22.12.2013 21:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits